Van de voorzitter

We zijn weer terug van weg geweest. Ger en Loes zijn weer heerlijk uitgerust en kunnen er weer tegenaan. De eerste activiteit nadat ik zaterdagochtend was geland had uiteraard te maken met mijn club. Ik ging zaterdagmiddag mee met ons eerste naar Utrecht. Daar was de wedstrijd tegen Synergo en daar verloor BEP 1 ook hun eerste punten. Een verloren wedstrijd is jammer maar nog geen man over boord hoor want de wil en inzet om te winnen stralen jullie zeker uit. Het zat helaas allemaal tegen en dat gebeurd wel eens, de kracht is om je hier overheen te zetten en ik geloof dat jullie dat zeker kunnen doen.

Er worden wat een kilometers gereden in zo een speelweekend om bij een tegenstander te komen maar dit weekend spande BEP 2 de kroon want zij moesten voor 50 minuten korfbal naar Arnemuiden in Zeeland. De groene BEP shirts zijn door heel Nederland te zien van Zaandam tot Zeeland. Over Zaandam gesproken hier haalden onze A1 belangrijke punten.

We kijken vooruit en hebben dan nog 1 vol speelweekend en dan begint de kerstvakantie alweer. Voor vele vereniging een lastig moment. Drie weken spelen en dan weer drie weken rust dat zijn we niet gewend en is voor de continuïteit van het wedstrijdritme niet ideaal. Bij BEP zijn er jeugdploegen die tussen de veld- en zaalcompetitie 6 weken geen wedstrijd hebben gehad en nu 3 weekenden spelen om vervolgens weer 3 weken vrij te zijn. Waarom maakt de KNKV deze keuze zullen jullie je afvragen.

Dit heeft te maken met de competitie van het hoogst niveau in Nederland: de cash backworld korfbal league. Het verloop van deze competitie is anders dan de overige competities in Nederland. Nu is het zo dat de league het uithangbord is voor de korfbalcompetitie en dat trek ik zeker niet in twijfel. Ook wij genieten zaterdagavond en zondagmiddag van de live streams om te kijken naar korfbal op het hoogste niveau. Maar hoever moeten wij uit korfballand hiermee in gaan. Extra inhuur m.b.t de zaal omdat de zaalcompetitie langer stil staat, lange korfbalvrije weekenden in de zaalcompetitie zijn nadelige aspecten waar de niet league verenigingen mee te maken krijgen. Een leuke discussie denk ik, hoe denken wij hierover, hoe ver moeten we gaan om het korfbal op de kaart te krijgen en hoever moeten de verenigingen hierin mee gaan.

We zullen hier nog wel over evalueren en ik denk dat het KNKV blijft zoeken naar verbetering, vernieuwing en ontwikkeling en dat is een goed punt. Sinterklaas is inmiddels weer afgereisd naar Spanje en de kerstman staat op de deur te kloppen. De kerstbomen vliegen de winkel uit en natuurlijk kopen wij deze bomen bij onze hoofdsponsor Intratuin.

Want zij hebben niet alleen de beste bomen maar ook de beste kerstbomenverkopers dat hebben jullie dit weekend wel kunnen zien op facebook. Maar liefst 7 echte Beppers liepen rond om alle klanten mooie kerstbomen mee te geven in een prachtig netje. Mikken was deze zondag geen probleem. Zo zien jullie maar ook op deze drukste zondag van het jaar helpen Beppers elkaar en staan ze voor elkaar klaar! Dat is ook de basis van de kerst gedachten, samen met elkaar en voor elkaar.

Deze woorden houden we erin niet alleen met kerst maar het hele jaar want als we dit echt doen zal de wereld er een beetje mooier uit komen te zien. Misschien zullen wij dat niet merken in de wereld maar laten wij ons dan focussen binnen de lijnen van onze mooie sport en binnen onze mooie club dan hebben we al een aardige stap gezet! Volgende week komt het kerstnummer uit, als jullie nog een bijdrage willen leveren graag want het is zo leuk om juist op deze vrije dagen te lezen hoe de Beppers het ervaren om bij deze club te horen en dat kan op allerlei manieren.

Klim deze week eens in de pen (toetsenbord) en stuur je bijdrage op naar de redactie. Als laatste nog even de nieuwjaarsreceptie deze zal plaats vinden op 4 januari. Jullie krijgen nog nader bericht over de aanvangstijd en in welke vorm we dat gaan doen. Maar hou 4 januari vanaf 16.00 uur vrij in de agenda. Tot volgende week!

  • Decemberstress
  • Een kerstkaarsje
  • Met een burnout
  • Loesje.