Verslag ZKV – BEP

Afgelopen weekend hoefde onze selectie niet ver te reizen. Een uitwedstrijd tegen Zkv stond op het programma. De A1 moest ook bij Zkv en beet de spits af in de oude rolschaatsbaanhal. Een matige wedstrijd waarbij de tegenstander onnodig dichtbij bleef. Gelukkig bleef de A1 knokken tot het einde en zorgde zij voor een nette overwinning van 16-22.

Daarna was het de beurt aan ons tweede. Een tegenstander die op een gelijk aantal punten stond en daardoor beloofde het een spannende pot te worden. Er was veel publiek meegereisd naar Zaandam en er werd enthousiast aangemoedigd. Zoals verwacht, gingen Zkv en Bep gelijk op. Op alle vlakken werd gescoord waarin Jeffrey de uitblinker was. De eerste helft leek alles wel raak te gaan. Bep 2 ging de rust in met een nipte voorsprong, 10-11. De jarige Beau maakte het verschil na rust voor het eerst naar 2. Helaas wist Zkv dit verschil te overbruggen en ging het weer gelijk op. Zkv wist het verschil zelfs naar hun voordeel te trekken, naar 18-15.

Het tweede bleef hard doorknokken en onder het luid gejuich werd het een spannende eindfase. Verschillende wissels werden nog toegepast en probeerde ze vol voor de overwinning te gaan. Met 22-22 als stand, en 10 seconden op de klok, was het punt in ieder geval binnen. Het allerlaatste schot van Zkv, wat was ontstaan door een hard blok van Jeffrey, viel binnen. Dit schot was gelukkig buiten de tijd en hierdoor speelde het tweede gelijk. Hard geknokt en een erg spannende wedstrijd! Iedereen bleef vol doorgaan en dit was erg leuk om te zien.

Het eerste kon hopelijk deze vechtlust doorzetten. Na het oplopen en het opnoemen van alle 15 kangeroes van Zkv kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Het begin was eigenlijk meteen slap. Niemand begon scherp aan de wedstrijd waardoor de scherp schietende heren van Zkv de voorsprong op het scorebord kon zetten. Zes doelpunten met rust is veel te weinig om goed tegenstand te bieden aan Zkv. Een 12-6 ruststand was het resultaat.

In de rust, moesten de koppen weer bij elkaar komen. Vechtlust en geen slappe hap. Dit leek goed te gaan in de eerste paar minuten van de tweede helft. Van 12-6 werd het verschil maar 2, 12-10. Dit moest doorgezet worden. Na 14-12 ging het echter weer bergafwaarts. Aanvallend stond het niet goed, waardoor er moeilijk tot score kwam. Slechte passing en afronding. Dit kon Zkv beter waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 18-12.

Een wedstrijd waar we vanaf het begin scherper en feller moesten beginnen. We hebben het kaas van ons brood laten eten. De eindstand was 23-15. Met vlagen oke spel, maar grotendeelse onder de maat. Na deze flinke teleurstelling is het belangrijk om de koppen bij elkaar te houden en weer een week hard te trainen en weer toe te werken naar de volgende wedstrijd.

Iedereen die naar Zaandam is afgereisd, heel erg bedankt voor het supporten! We zien jullie allemaal weer graag volgende week in de Beuk! De eerste thuiswedstrijd van 2020 staat op het programma! Laten we er een leuke en gezellige dag van maken, met hopelijk goede resultaten!

Sanita