RWA – BEP 1 EN 2

Afgelopen weekend mocht onze selectie afreizen richting Rotterdam. RWA stond voor 1&2 op het programma. Er waren deze week wat verschuivingen in de selectie door de schorsing van Pieter, de blessure van Kai en de nog steeds zieke Mark. Hierdoor speelde Robert en Aris in 1 en mochten Jordy en Richard invallen in het tweede.

Na een week goed getraind te hebben en na de lange autorit konden de wedstrijden beginnen. In tegenstelling tot vorige week, speelde het tweede weer gewoon voor het eerste. Het was even opstarten voor het tweede, er moest aan elkaar gewend worden in de vakken en de korf werd nog moeilijk gevonden. Hierdoor ontstond er eerst een achterstand maar deze werd vlak voor de rust nog hersteld door een scherpschietende Richard, 10-11 was de ruststand.

Na de rust is er eigenlijk niet echt meer een gevaar geweest. Het verschil werd groter en het tweede kon vrij uit gaan spelen. Mooie kansen werden gecreëerd. Er zijn nog genoeg verbeterpunten aan deze wedstrijd over te houden maar daar kan alleen maar van geleerd worden! De 2 punten konden gewoon mee terug naar Purmerend. De eindstand was 19-23.

Daarna was het de beurt aan het eerste. Op papier een ploeg die we konden verslaan en dit werd in het begin al vrij duidelijk. Af en toe verdedigend nog wat fouten, maar dat werd aanvallend goed opgevangen. Er werd gescoord over alle spelers waardoor er leuke aanvallen tussen zaten. We gingen de rust in met een voorsprong van 7-15.

Na de rust gingen we verder waar we gebleven waren. Een wedstrijd waar we vertrouwen uit kunnen halen voor de komende weken. Ook in de tweede helft waren er mooie aanvallen met leuke doelpunten. Goed onderling coachen en nog steeds veel doelpunten. De eindstand was uiteindelijk 19-29.

We konden met een goed gevoel terug naar Purmerend, en er kan weer voorbereid worden op volgende week. Het tweede staat nu 3e in de poule met maar 2 punten achterstand op de nummer 1. De komende 2 wedstrijden staan voor hun de nummer 1 & 2 op het programma, dus dit zijn belangrijke wedstrijden om eventueel iets heel moois te laten gebeuren. Het eerste staat nu ook 3e in de poule, met 4 punten achterstand op de nummer 1. Er kan nog van alles gebeuren maar hebben het niet zelf meer in de hand. Het belangrijkste is dat we doorgaan met het vertrouwen die we deze wedstrijd weer hebben opgebouwd. Leuk spel gaan spelen en onderling plezier, vechtlust en hopelijk mooie wedstrijden!

Volgende week mogen we weer in de vertrouwde Beuk spelen na 2 weken uit te spelen. Het tweede speelt dan tegen Top 4 en het eerste mag tegen Spirit 1. Iedereen die is afgereisd met ons de afgelopen 2 weken, heel erg bedankt! En we hopen dat er volgende week weer een volle tribune is en dat we goede resultaten neer gaan zetten! Dus hopelijk tot volgende week! Het wordt weer een echte korfbaldag. Vanaf half 2, kan er gestart worden met de E2. A3, A1, 2 en 1 zullen volgen en ons derde zal de dag afsluiten om 20.10.

Sanita