Verslag BEP selectie

Na 2 thuiswedstrijden in de Beuk mocht onze selectie weer een keer afreizen naar 1 van de vele korfbalverenigingen in Nederland. Voor Bep 2 was dit Kcc 4 uit Capelle a/d IJssel. De vorige wedstrijd was een 34-24 overwinning voor ons tweede maar het is een ervaren tegenstander met goeie spelers in het team. Bep 1 mocht spelen tegen Fiducia 1, ook ons eerste had de vorige keer gewonnen van deze ploeg. Er waren dus voor beide ploegen een positieve herinnering aan deze ploegen. Helaas was dit weekend geen goed weekend voor onze selectie. Ons tweede speelt niet meer voor het kampioenschap maar ook niet voor degradatie. Een makkelijk gehaalde middenmoot na het kampioenschap van vorig jaar is een goed resultaat voor 2. Het is nu het seizoen afmaken met leuke wedstrijden en goede resultaten.

Om half 2 begonnen zij hun wedstrijd. Er ontbrak scherpte in het begin waardoor ze al gauw 6-1 achter stonden. Gelukkig zit ons tweede vol gemotiveerde en hardwerkende spelers waardoor zij dit verschil zelfs konden ombouwen tot een voorsprong. Iedereen pikte zijn/haar doelpunten mee en de ruststand was uiteindelijk 10-11. Het was stuivertje wisselen aan beide kanten. Op een gegeven moment wist het tweede zelfs een verschil van 3 punten te creëren. Het ervaren Kcc wist echter ook niet van opgeven en wist zich terug te knokken. Dit zorgde voor een teleurstellend verlies van 20-18.

Daarna werd er gereisd naar Vleuten waar ons eerste mocht spelen tegen de laatste op de ranglijst. Er werd sterk begonnen met een 0-3 voorsprong. Er bleef gedurende de helft steeds een verschil van 2/3 punten totdat Fiducia vlak voor de rust op gelijke hoogte kwam. Er werden dure fouten gemaakt in de verdediging en niet goed afgerond in de aanval. Met 12-12 gingen we rust in. De wedstrijd begon praktisch weer opnieuw. In de rust werden de verbeterpunten besproken en er moest nog meer geknokt worden. Voor elkaar willen vechten, goed communiceren en die fouten er uit halen. Al deze afspraken leken vergeten want van 12-12 kwamen we achter met 18-13. Er werden wat wissels toegepast en de knop in al onze hoofden moest weer omgeschakeld worden. Dit lukte tot op een zekere hoogte. Iedereen begon er weer in te geloven en de beleving kwam meer in het spel. 7 doelpunten op rij zorgde voor 18-20. Met nog 7 minuten op de klok was het nog steeds 2 verschil (21-23). Het werd ongelofelijk spannend want ook Fiducia bleef nog steeds dichtbij. Met nog 2 minuten was het verschil nog maar 1 (24- 25). Fiducia bleef knokken en trok uiteindelijk aan het langste eind. Met in de allerlaatste seconde een schot werd het 26-25.

Een erg teleurstellend weekend voor onze selectie met voor beide ploegen onnodig puntenverlies. Het was onder de maat en de fouten moeten goed bekeken worden. Hoe kunnen wij volgende week het leuke en goede spel laten zien aan ons eigen publiek en de punten in Purmerend te houden. Een week keihard trainen met zn allen waardoor we tegen ZkV kunnen knallen en laten zien wat voor selectie wij zijn. Tijdens deze wedstrijden hebben wij het Bep publiek weer hard nodig! Hopelijk zien we jullie volgende week! Deze week gaan we hard trainen, het vertrouwen in elkaar en in het spel weer terugvinden en zorgen voor een positief resultaat!

Tot volgende week, Sanita