Voorwoord van de Voorzitter

Normaal gesproken zou ik zeggen het seizoen zit erop en kwam ik met een terugblik. Maar dit seizoen is niet een normaal seizoen geweest, begin maart hadden wij niet kunnen weten dat het zo zou aflopen. We hebben er al veel over gesproken en heel veel over gezegd dus we gaan niet terugblikken. Juist nu is het belangrijk om vooruit te kijken. Dit seizoen snel vergeten, nee dat nou ook weer niet. Er kwamen mooie dingen uit voort, de online-quiz, de brownies actie, de gezins fiets puzzeltocht en toch nog een aangepast Tiny Eggers tien toernooi voor onze jeugd. Vorige week heeft de FECO ook in Corona tijd deze traditie in ere gehouden. Het was prachtig weer, veel koppels hadden zich opgegeven en ook zonder publiek hebben zij genoten van het TETT 2020. Mooi werk FECO, tradities moeten in ere blijven ook in deze tijd.

De laatste trainingen zitten erop en er zijn onderling een aantal wedstrijden bij de jeugd geweest zodat iedereen weer even het korfbal ritme kon oppakken. Nu even vakantie en dan zien we elkaar waarschijnlijk weer op het veld. Dit leek altijd zo normaal maar nu moeten we afwachten in welke vorm dit gaat en hoe de versoepeling zich ontwikkeld. In de vakantie zullen jullie nog wel activiteiten zien op ons veld want Spurd gaat ons veld gebruiken om daar een aangepast Purvak programma te draaien en ook hier zal BEP een rol spelen.

De enthousiaste groep die het schoolkorfbal op gaan pakken voor dit jaar hebben aangegeven dat zij willen zorgdragen voor het geven van korfbalclinics tijdens de Purvak een super leuk initiatief. We gaan van het positieve uit en dat zorg er ook voor dat we druk bezig zijn met het volgende seizoen.

De indeling van de jeugdploegen, de indeling van de senioren ploegen, de administratie die noodzakelijk is om volgend jaar de zalen in te huren is in volle gang. Het klinkt allemaal niet echt spannend maar hier gaat heel veel tijd inzitten. De vrijwilligers die hier mee bezig zijn vinden dit niet erg om te doen. Wat zij wel vervelend vinden is het zoeken naar mensen voor bijvoorbeeld het coachen/trainen van jeugdploegen. De jeugdcommissie stopt hier heel veel tijd in maar het loopt moeizaam. Kom op Beppers er zijn al een paar oproepen geweest; laat onze jeugd niet in de kou staan! Twee of drie uurtjes per week actief bezig zijn met onze jonge Beppers dat moet toch te doen zijn?!

Daarbij wordt er ook nog gezocht naar een trainer coach voor ons tweede team. De TC heeft heel veel personen benaderd maar tot nu is het nog niet gelukt deze mooie taak in te vullen. Een geweldige jonge enthousiaste leergierige groep die spelen op een mooi niveau is hier nou niemand voor te vinden dat kan toch niet waar zijn. Ik weet het we vissen vaak in de zelfde vijver binnen onze club. Het lijkt wel alsof de vijver kleiner worden en de vissen minder want het is lastig om mensen te vinden met name voor het trainen en coachen van diverse teams, van de jeugd tot de senioren lijkt het ieder seizoen wel lastiger te worden om deze taken ingevuld te krijgen. Het moet onze mooie club toch lukken om dit voor elkaar te krijgen. Zonder deze groep is het voor ons niet mogelijk om onze toppers in spe op te leiden en onze toppers korfbal te laten spelen op een niveau dat bij BEP hoort.

Is dit een probleem dat bij meerdere club gesignaleerd wordt, moeten we hier eens samen over praten, hoe kunnen we dit oplossen? Vragen die bij mij vaker naar boven komen. We kunnen niet doorgaan op deze manier. We moeten een groter samen worden om deze belangrijke taak goed in te vullen. Kom op Beppers laat de club niet in de kou staan, ik weet het heel veel mensen doen heel veel taakjes binnen de club maar we moeten eerlijk zijn in deze fase durf ik ook te zeggen het is te weinig om onze club draaiende te houden.

Dus nogmaals ONS SAMEN MOET GROTER WORDEN. Natuurlijk blijf ik positief maar heb hier wel zorgen over gelukkig er zijn er ook mooie zaken te melden. Inge heeft binnen het bestuur aangegeven dat zij wil stoppen met het penningmeesterschap. Bij zo een mededeling weet je ook dat het vinden van een nieuwe penningmeester niet mee valt. Het is namelijk een specifieke taak waar je wel affiniteit mee moet hebben om deze taak te kunnen uitvoeren. Dus de vijver waar ik het over had daar moet dat ook nog een vis in zwemmen die iets met cijfers heeft. Geloof mij mensen er zaten niet heel veel cijfermatige vissen in onze vijver. Daarom zijn we ook heel blij dat we er eentje hebben “gevangen”. Karin Wiggerink besloot om deze belangrijke taak voor ons in te vullen. Zij belde mij op mijn verjaardag op om mij te zeggen dat ze deze taak voor onze club ging doen en ik moet zeggen het was voor mij een geweldig cadeau. Karin we zijn super blij dat je deze taak op je wilt nemen en wensen je uiteraard heel veel succes. Inge heeft in haar periode heel veel werk verricht om van onze financiële administratie een geoliede machine te maken. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst en wij hebben er alle vertrouwen dat Karin deze taak op een bekwame manier gaat invullen.

Misschien dat mij voorwoord vanaf de zijlijn soms wel gezeur lijkt maar geloof mij vrijwilligerstaken doen voor de club slokt heel veel tijd en energie op en daarom is het belangrijk dat we deze taken goed blijven verdelen en niet te veel bij dezelfde personen neerleggen. Daar moet wij allemaal voor waken en waardeer de inzet van elke vrijwilliger! Goed we gaan afsluiten en dat doe ik ondanks dit Corona seizoen met een goed gevoel en heel veel vertrouwen naar het volgende seizoen. Wat zal het weer geweldig zijn om elkaar weer te kunnen zien op het veld, wat zal het mooi zijn als we onze Beppers weer kunnen aanmoedigen en wat zal het fantastisch zijn als we na een mooie actie elkaar weer in de armen kunnen vliegen. Zijn dit dromen of gaat dit in september weer gebeuren we zullen het zien. Niemand kan hier iets over zeggen, de tijd zal ons antwoord geven op alle vragen. Natuurlijk is dat lastig want afwachten zit niet in onze aard maar voor nu zullen we wel moeten.

Gezond blijven, voor elkaar zorgen en elkaar liefdevol benaderen dat is voor nu mij het medicijn wat ik jullie kan geven, en laat de specialisten het vaccin maar snel vinden zodat de wereld weer normaal wordt maar laten we deze periode niet vergeten en voor de toekomst meenemen dat wat er ook gebeurd en wie je ook bent kwetsbaarheid niet te beïnvloeden is. Rijk of arm, veel of weinig, hier of daar, morgen of vandaag we zijn allemaal even kwetsbaar en dat maakt ons GELIJK. Als we ons hiervan bewust worden zou de wereld er heel veel mooier uitzien. Lieve Beppers, fijne vakantie en tot snel!!! En……………….. mocht je denken ik wil wel in die vijver zwemmen bel me dan (ben de hele vakantie bereikbaar) dan vis ik je eruit!

  • Kwetsbaar
  • Dat is pas Stoer
  • Loesje