Verslag BEP – selectie

De aanloop van de selectie naar de start van seizoen 2020/2021 Het eerste verslag van dit seizoen en dat is niet door een speler of speelster deze keer. Met mijn nieuwe functie als teambegeleider van 1 en 2 wilde ik goed starten door het eerste verslag op mij te nemen. Een keer een ander oogpunt van de wedstrijden.

Op zaterdag 8 augustus is de selectie begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De bedoeling was om deze dag te beginnen met een introductie en plannen voor het seizoen dan trainen en een lunch en als afsluiting een korte wedstrijd. Helaas gooide het te warme weer roet in het eten. Iets wat je met het natte weer van afgelopen week moeilijk kan bedenken. De planning moest worden omgegooid. Eerder starten en rond de middag klaar. De lunch werd nog wel gedaan. Deze mocht ik dan ook regelen.

Gelukkig kon Loes mij helpen met de voorbereiding, want ik wist niet echt wat er gehaald moest worden. Het is toch even wennen als teambegeleider. De lunch werd goed ontvangen door de selectie, hoewel er van sommige dingen toch iets te kort was. Maar ja, wat moet je inslaan met die hitte. Het weekend daarop hebben we een teambuildings activiteit gedaan, maar daar hebben jullie al over gelezen in een eerder krantje of op de website. Een leuke dag waarbij de selectie weer dichter naar elkaar toe is gegroeid om als een hecht team aan de competitie te beginnen. De twee weken daarna zijn er verschillende oefenwedstrijden gespeeld en kreeg 1 en 2 hun vaste vorm. Twee weken met veel wedstrijden en veel partijtje doen waardoor er goed geoefend kon worden met vakken. Afgelopen dinsdag was de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding en er kon met een goed gevoel aan de competitie begonnen worden.

Zaterdag 5 september begon dan echt het seizoen. De eerste officiële wedstrijden sinds 7 maart waren een feit en wat had iedereen er zin in. Unitas was voor beide ploegen al meteen een pittige tegenstander. Het tweede startte om 14.00 uur. De eerste aanval bestond uit Danique, Veréna, Niels en Robert en de verdediging uit Isabel, Jessie, Max en Luke. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagt. Er werd om de beurt gescoord wat resulteerde in een 9 – 9 ruststand. Er werd leuk gespeeld met goede aanvallen en sterke verdedigingen. Na de rust was de concentratie minder geworden, waardoor Unitas uitliep naar 9 – 13. Na de time out werden Luke en Isabel gewisseld voor Thimo en Bodyn. Het ging nog steeds moeizaam, maar er werd wel weer gescoord. Bij een stand van 12 – 15 werd Jessie gewisseld voor Isa.

Zij maakte nog een doelpunt waardoor de eindstand 13 – 15 werd. Een wedstrijd waar genoeg in zat om van te leren maar ook om verder op te bouwen. Er komen genoeg trainingen aan waar de vakken nog meer op elkaar in gespeeld kunnen raken en dit kan voor mooie resultaten zorgen! Het eerste startte om 15.30 uur met in de aanval Lynn, Tessa, Jeffrey en Aris. De verdediging bestond uit Lonneke, Sanita, Kai en Beau. Op voorhand was al bekend dat Unitas een kampioenskandidaat is. De opdracht was om vrijuit te spelen en alle ballen uit te verdedigen tot aan de lijn. Waarschijnlijk waren we toch een beetje onder de indruk van deze ploeg en lieten wij ze uitlopen tot 7 -13 met de rust.

Er werd goed gespeeld, alleen er werden toch ook wel foutjes gemaakt bij het gooien van de bal. Na de rust gingen we iets beter van start en kwamen we dichterbij. In de tweede helft werden er verschillende wissels toegepast. Iedere keer dat we dichterbij kwamen, liepen zij weer iets uit. De eindstand werd uiteindelijk 16 -20. Ook dit was een wedstrijd waar weer op gebouwd kan worden en waar geleerd van kan worden. Er is zeker gestreden voor iedere punt en ik weet dat het makkelijk gezegd is als je aan de kant zit, maar ik denk dat er absoluut nog meer in zit. En dat geldt voor zowel 1 als 2.

Ik wil hierbij het publiek bedanken voor hun aanmoedigingen en ik hoop dat we ze bij de volgende wedstrijd weer zien. Zaterdag 12 september om 14.15 uur speelt BEP 2 uit tegen DSC3 in Eindhoven en BEP 1 speelt uit om 15.30 uur tegen DOS Kampen in Kampen. Een flink eind rijden maar hopelijk zien we jullie op 1 van deze locaties! Hopelijk tot dan.

Yvonne Wijkstra, teambegeleider BEP 1 en 2