Eerste competitiewedstrijd BEP 1 & 2

17 oktober 2020. Dat was de laatste competitiewedstrijd die wij op ons prachtige BEP[1]veld konden spelen vanwege, het meeste besproken onderwerp van de afgelopen 2 jaar, corona. Na meer dan 10 maanden mogen we als BEP weer wedstrijden spelen en onze prachtige hobby uitoefenen. We hebben weken niet getraind, weken op 1,5 meter getraind en weken normaal getraind maar de wedstrijden is toch wel het onderdeel waar we het voor doen.

Na een voorbereiding van 3 weken is de selectie bekend gemaakt, teams verdeeld en mochten we de competitie beginnen op ons veld inclusief het nieuwe terras. Er waren veel wedstrijden van de jeugd voorafgaand aan onze wedstrijden en dit zorgde voor een gezellig sfeer op de Flevostraat. De eerste weken weer korfballen, het is even wennen. Andere spelers in je team, andere trainer of misschien ben je wel vergeten hoe je moet korfballen.

Gelukkig was dit bij de BEP-spelers nergens te bekennen en werden er leuke wedstrijden gespeeld op het veld. BEP 3 gaf een goed voorbeeld aan de selectie door te winnen van ZKC. Om de dag succesvol af te sluiten, was het de taak van BEP 2 en BEP 1 om ook de punten binnen te slepen.

BEP 2 mocht aantreden tegen Dalto 3. Een tegenstander die niet erg bekend was bij de spelers. Jeroen Boddeke mocht debuteren als coach van BEP 2 en had de volgende opstelling: Pieter, Tim, Isa & Verena in de aanval. Jordy, Luke, Jessie & Sanita in de verdediging. Jeffrey en Thimo waren niet fit waardoor zij op de bank begonnen en Daniek was de reserve dame. Elk begin is lastig, is een goed voorbeeld van de eerste helft. Kansen werden niet afgemaakt ondanks dat er lange aanvallen werden gedraaid. Het is nog zoeken naar elkaar en ook naar de korf. 3 doelpunten maken in 1 helft is ver onder de maat dus genoeg verbetering voor de tweede helft. Een ruststand van 3-9 is niet onoverbrugbaar en dit werd ook duidelijk gemaakt in de rust.

Robert kwam er in voor Jordy om meer aanvallende kracht te leveren. En beter aangevallen werd er zeker. Verdedigend stond het stabiel en aanvallend werden de kansen beter benut. De lengte van BEP 2 is een kwaliteit die goed benut werd in de tweede helft waardoor er veel herhaald werd. Op 12-12 begon alles weer op 0 en mede door het aanmoedigen van het publiek werd er steeds meer in gelooft. Helaas trok Dalto toch aan het langste eind door steeds op het juiste moment te scoren. De 14-16 eindstand is niet slecht, gezien de ruststand, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Er moet beter worden afgerond en er moet nog scherper worden verdedigd. Gelukkig komen er genoeg trainingen en wedstrijden aan om dit te laten zien!

BEP 1 mocht aantreden tegen VEO 1. Meteen een belangrijke tegenstander waar er zeker kansen op winst waren. Tim J begon met de volgende opstelling: Kai, Beau, Thalia & Tessa in de aanval. Aris, Max, Lonneke & Lotte in de verdediging. Robert, Bodyn en Lynn begonnen op de bank. Een sterk begin van BEP 1. In tegenstelling tot BEP 2 kon BEP 1 beter de korf vinden. Verdedigend stond het goed en er werden goede aanvallen gedraaid wat resulteerde in een 9-4 voorsprong. VEO gaf niet op en kwam voor de rust nog terug tot 10-8.

Een goede bespreking in de rust moest er voor zorgen dat BEP 1 deze voorsprong vast hield waardoor de punten in Purmerend zouden blijven. Het enthousiasme vanaf de kant en in het veld zorgde ervoor dat er goed werd doorgepakt om de voorsprong niet meer uit handen te geven. Bodyn en Pieter kwamen er in voor meer aanvalskracht en rebound.

Het verschil is niet meer kleiner geworden dan 2 punten en werd zelfs uitgebreid tot 6. Met 16-10 heeft BEP 1 de eerste 2 punten van het seizoen 2021/2022 binnen gesleept. Er valt nog steeds veel te verbeteren maar deze wedstrijd biedt zeker perspectief en vertrouwen voor de komende weken. Een afsluitende borrel op het nieuwe terras zorgde voor een gezellig einde van de dag.

Volgende week mag de selectie aantreden tegen OVVO 1 & 2. Daar is vorige week een oefenwedstrijd tegen gespeeld waar volgende week hopelijk revanche op genomen wordt. De selectie gaat in ieder geval deze week weer hard trainen om het spel nog meer te verbeteren en om nog leuker korfbal te laten zien. Alle supporters die aanwezig waren, heel erg bedankt voor alle steun en voor het gejuich. Wij hebben dit heel erg gemist het afgelopen jaar en hopen dat we dit elke week weer kunnen ervaren. Hopelijk tot volgende week en anders heel graag tot 25 september wanneer wij weer op het BEP-veld te zien zijn!

BEP 1&2