Verslag BEP – OVVO

Afgelopen zaterdag mocht de selectie afreizen naar Maarsen. Twee weken geleden waren wij ook op dit veld aanwezig vanwege oefenwedstrijden. OVVO was dus een tegenstander die wij kenden en waar we hopelijk ook ons voordeel uit konden halen. Er is de hele week weer hard getraind om de punten mee te nemen naar Purmerend.

Het tweede mocht als eerste aantreden met de volgende opstelling: Aanval: Jordy, Luke, Isa en Daniek. Verdediging: Thimo, Tim, Jessie en Sanita. Het was een spannende wedstijd met goede verdedigende en aanvallende acties maar ook met mindere momenten. Een eerste helft met doelpunten aan beide kanten zorgde voor een 7-6 achterstand. Een peptalk in de rust waarbij duidelijk werd gemaakt dat we scherper moesten zijn in de verdediging en aanvallend vooral moesten gaan afronden. Er werden goede kansen gecreëerd maar door de mindere afronding liepen de aanvallen soms stuk.

Een gelijkmaker binnen 30 seconden van Verena na rust zorgde ervoor dat we in ieder geval de achterstand niet meer hoefde in te halen. In de tweede helft heeft OVVO niet voorgestaan al was het verschil nooit groot. Lotte en Max werden nog ingebracht voor de nodige aanvallende/verdedigende acties. Uiteindelijk hebben we de overwinning er uit kunnen slepen met een eindstand van 11-13. Ook in deze wedstrijd zijn er weer genoeg verbeterpunten waar op getraind kan worden. Het fijne is dat de eerste 2 punten voor het tweede binnen zijn en ook de eerste 2 punten van deze dag.

Daarna mocht het eerste aantreden met de volgende opstelling: Aanval: Aris, Beau, Bodyn en Lonneke. Verdediging: Robert, Kai, Tessa en Lynn. De wedstrijd van ons eerste was helaas iets minder spannend. Er was veel moeite om de korf te vinden en verdedigend was het niet altijd scherp. Hierdoor kon OVVO uitlopen tot 10-4. Er waren wisselend goede aanvallen waar doelpunten uit ontstonden maar helaas niet genoeg om OVVO bij te benen. Met rust was het verschil 5: 11-6. Met 5 doelpunten is er nog steeds geen man over boord en de achterstand kon zeker nog ingehaald worden. Er zou dan wel wat moeten veranderen in het spel. Aan inzet en doorzettingsvermogen heeft het niet gelegen alleen ook na de rust kwamen we er niet meer aan te pas.

Er werd nog wat gewisseld om dingen uit te proberen maar dit mocht ook niet baten. Een eindstand van 23-13 zorgde er voor dat er maar 2 punten mee gingen naar Purmerend in plaats van 4. Er zijn dit weekend weer genoeg leermomenten geweest waar we deze week weer hard aan kunnen werken tijdens de trainingen. Volgende week mogen we lekker spelen op ons eigen korfbalveld aan de Flevostraat en hopen net zo veel mensen te zien als twee weken geleden! Er was ook redelijk wat publiek afgereisd naar Maarsen waarvoor wij heel dankbaar zijn! Een feestje bij Max en Tessa zorgde voor een gezellige afsluiting van de zaterdag. Wij gaan weer met heel veel inzet trainen deze week om zaterdag iedereen leuke wedstrijden te laten zien. Hopelijk tot dan!

Selectie 1&2