Verslag BEP-selectie

De selectie moest het dit weekend opnemen tegen kampioenskandidaat Nieuwekerk. Dat het pittige wedstrijden zouden worden, hadden de selectieleden en staf al wel ingecalculeerd. Doel was om vooral ons eigen spel te spelen en met een goed gevoel het veld af te stappen. Het was ook een goede voorbereiding op de wedstrijden die voor ons echt belangrijk worden. Voor het eerst sinds het seizoen gestart is, was het koud op het veld. Een sombere en grauwe dag, maar dat weerhield de supporters niet om langs te komen en ons aan te moedigen.

Bij het tweede stonden Tim en Sanita reserve. Vol goede moed begon BEP 2 aan de wedstrijd. En goed. Ze waren gewaagd aan het tweede van Nieuwekerk. Het was een fysieke wedstrijd met veel mooie duels. BEP wist het spel van Nieuwekerk goed te ontregelen. Er zat beleving in het spel en iedereen werkte hard voor elkaar. Ook werd er over meerdere schijven gescoord en wisselden de spelers hun functie voor en onder de paal goed af. Dit resulteerde in een gevarieerd spel, maar soms was een lange aanval wel nodig om wat rust te bewaren en meer de focus te leggen op de afronding. Kansen waren er namelijk genoeg. Nieuwekerk trapte de wedstrijd af met een voorsprong door al snel twee doelpunten te maken.

Dat het een fysieke wedstrijd was, is ook terug te zien in het type doelpunten dat gemaakt is. Zowel aan de kant van BEP als van Nieuwekerk werden de nodige vrije ballen en strafworpen gegeven. De eerste doelpunten van BEP werden gemaakt door Thimo met een vrije bal en Jessie met een strafworp. Ook Verena scoorde een vrije bal. De wedstrijd liep de hele tijd gelijk op, waardoor BEP 2 met een stand van 6-7 de rust inging. Daniek, Thimo en Pieter zorgden voor de overige doelpunten in de eerste helft.

De tweede helft ging BEP 2 weer sterk van start. Verena scoorde snel na het influiten van de tweede helft weer een mooie vrije bal. Daniek zorgde ervoor dat ze met 8-8 gelijk kwamen, maar snel daarna creëerde Nieuwekerk weer een voorsprong van twee doelpunten. De tegenploeg had het wel lastig en dat was te zien. Ze speelden minder vrij, zelfs wat nerveus. Ze begonnen fouten te maken en BEP begon meer duels te winnen. Toch lukte het niet om op voorsprong te komen, terwijl er kansen zat waren. Luke en Thimo maakten nog twee mooie doelpunten, maar Nieuwekerk bleef ook scoren.

Met een tussenstand van 10-14 kwam Sanita erin voor Verena. Na slechts een paar seconden mocht ze een vrije bal nemen en die scoorde ze uiteraard. Ook Jessie maakte weer een mooi doelpunt en bracht het team met nog 10 minuten op de klok op 12-14. In de eindfase van de wedstrijd liep Nieuwekerk toch nog uit tot een stand 13-17, maar Luke en Thimo zorgden ervoor dat de eindstand 15-17 werd. Vanaf de kant was het een hele vermakelijke wedstrijd met veel energie en een goed spel.

Hoe goed BEP 2 kon meegaan met het niveau van Nieuwekerk, hoe lastig dit bleek te zijn voor BEP 1. Nieuwekerk 1 was spat zuiver en kwam al onwijs snel op een voorsprong van 0-4. Kai maakte twee mooie doelpunten door dreiging naar binnen en zorgde voor 2-4 tussenstand. Nieuwekerk antwoordde weer met een doelpunt. Bodyn scoorde de 3-5, maar een minuut later maakte Nieuwekerk 3-6. De eerste fase van de eerste helft was wel leuk.

Er werden mooie aanvallen gedraaid en verdedigend ging het best prima. We beloonden onszelf alleen niet en kwamen te kort in de afronding. Daar waar Nieuwekerk iedere goede kans omzette tot een doelpunt, kwam BEP te kort in het maken van doelpunten. In de tweede fase van de eerste helft werd de achterstand steeds groter. Nieuwekerk zat goed in de wedstrijd en BEP kreeg het steeds lastiger om mee te komen.

Dit resulteerde in een 7-16 tussenstand. Tessa scoorde in de eerste helft nog een afstandsschot. Bodyn maakte nog twee doelpunten, waarvan een afstandsschot en een strafworp.

De tweede helft moesten we met frisse energie aan de bak. Dat kan best lastig zijn met zo’n fikse achterstand, maar de neuzen stonden dezelfde kant op. Wat in de rust besproken werd, kwam er uiteindelijk helemaal niet uit in de wedstrijd. Nieuwekerk domineerde in de tweede helft gelijk en scoorde binnen 7 minuten zes doelpunten achter elkaar. BEP verzaakte in het afronden, waardoor het maken van doelpunten uitbleef. Lynn kwam er al snel in voor Thalia. Beau scoorde 8-6, maar Nieuwekerk bleef lekker door scoren. De tegenploeg draaide lange aanvallen en kon meerdere keren herhalen, omdat wij de duels niet wonnen en de spelers van Nieuwekerk over meerdere schijven bleven scoren. De koppen gingen bij BEP hangen en de beleving was er al een tijdje uit. Bodyn scoorde nog de 10-25 en in de 18de minuut kwam Sanita erin voor Tessa. Max en Kai wisten nog twee keer te scoren voor BEP.

Helaas moesten we een grote nederlaag accepteren, want de eindstand was 12-30. Dat we zouden verliezen, hadden we wel al ingecalculeerd. Wel had het leuker geweest als we onszelf konden belonen met wat meer doelpunten. Een uitslag als deze is nooit fijn, maar we kunnen ervan leren. Er wacht ons volgende week een belangrijke taak, namelijk de winst binnenhalen tegen Velocitas. We gaan ons komende week focussen op deze concurrent en ons voorbereiden op dit duel.

Volgende week staan we weer vol goede moed binnen de lijnen en streven we ernaar om te domineren in het veld.

Bodyn de Heer