Van de voorzitter

Lieve Beppers, Een voorwoord voor het kerstnummer van 2021. Vorig jaar dachten wij dat nu het allemaal anders zou zijn, maar er is na de persconferentie van afgelopen zaterdag niets veranderd. We staan er net zo voor als vorig jaar om deze tijd, alleen de avondklok ontlopen we nu.

Wat zal ik er over zeggen, ……. Niets. Een terugblik naar vorig jaar hoe gaan we dat doen. Ik grijp terug naar mijn boek over BEP dat ik aan het schrijven ben, inmiddels ben ik er al vijf jaar mee bezig en in de jaarvergadering neem ik jullie elk jaar mee naar een nieuw hoofdstuk. Nu is niet iedereen aanwezig op de JAV, maar voor dit speciale voorwoord lijkt het mij een goed idee om alle leden van BEP mee te laten lezen met hoofdstuk 5: Veel leesplezier! Vijf jaar ben ik al bezig met dit mooie boek. Elk jaar een hoofdstuk dus dit openingswoord van de JAV is hoofdstuk 5!

Vorig jaar gebruikte ik deze tekst in mijn openingswoord: Hoe we er nu voor staan, er zijn weer nieuwe maatregelen sinds dit weekend spelen we onze wedstrijden zonder publiek. Ik hoop echt dat dit de laatste maatregelen zijn en we nu alleen nog maar stapjes vooruit gaan maken. We moeten het samen doen daar is iedereen zich wel van bewust. Met de veerkracht van onze Beppers gaat dat lukken alleen voor het virus is dit niet genoeg. We zijn afhankelijk van zoveel andere zaken. Dit was op 5 oktober 2021 we zijn nu 13 maanden verder en er is heel veel gebeurd. We gaan hier niet op teugblikken want dit waren niet de mooiste maanden van ons land, onze stad, onze korfbalclub. Het ontstaan hebben we geen invloed op gehad, de ontwikkeling wel en daar hebben heel ve

Hoofdstuk 5 begint en ik geef dit hoofdstuk de titel: De 3 V’s We beginnen bij de eerste V, de V van verantwoordelijkheid. Het afgelopen jaar zijn er ondanks de lockdown veel Beppers die hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Er is veel gebeurd in en om ons clubhuis. Laten we beginnen bij het terras, het is prachtig geworden, ik hoor heel veel goede berichten. Het is weer genieten geweest op ons veld de afgelopen weken. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de leden van de club van 50 goed om te zien dat de financiële bijdrage van onze eigen leden leidt tot een upgrade van onze club waar ook een ieder van kan genieten.

Het is niet bij het terras gebleven want op ons dak zijn mede door subsidies van diverse partijen zonnecollectoren geplaatst. Een interessant project voor zowel het milieu als voor onze portemonnee. Ondanks de lock down gingen de activiteiten gewoon door, veel acties die onze schatkast vulden zijn niet van de radar af geweest. De laatste actie van de Deen maar ook de acties van de Plus, Rabobank en Grote Club hebben ervoor gezorgd dat we financieel er prima voor staan!

Niet te vergeten onze OPA niet meer weg te denken uit de geschiedenis van BEP, ook dit bizarre jaar gewoon verder gegaan, het op te halen papier was door de uitbereiding van de wijk en de enorme hoeveelheid soms niet meer te overzien. Maar de mannen van de OPA regelden het iedere maand weer! Het afgelopen jaar zijn wij ook in contact gekomen met Odion een grote zorginstelling in Noord-Holland. Odion zocht een ruimte om met een aantal cliënten overdag te verblijven. Ons clubhuis is voor deze bijzonder mooie groep mensen een uitvalsbasis om naar hun “werk” te gaan en ons clubhuis is voor hun een werkplek. Zij houden ons clubhuis schoon, organiseren kleinschalige lunches voor maatschappelijke doeleinden uit de wijk en intern voor Odion. Een uniek concept waar wij heel blij mee zijn. Maatschappelijk dragen wij ons steentje bij en ontvangen hiervoor een mooie vergoeding. Het is geweldig om te zien hoe blij Odion maar in het bijzonder de cliënten met onze mooi plek zijn.

Als laatste kijk wil ik nog even de continuering van de activiteiten voor onze jeugd tijdens de Corona noemen. Van dicht bij heb ik gezien hoeveel tijd en energie hierin heeft gezeten, maar onze jeugd is zo gauw het weer kon in de gelegenheid geweest om wekelijks bezig te zijn op het veld. Clinics, onderlinge wedstrijden, trainingen er werd van alles aangeboden. De jeugdcommissie verdient hiervoor groot compliment! Zo zien we maar weer dat een ieder op zijn eigen manier de verantwoordelijkheid heeft genomen voor de club, ik licht er nu een aantal zaken uit maar de groep die dit doet is uiteraard groter.

Dit is meteen een bruggetje naar het volgende punt verwachting. Als je lid wordt van een vereniging zijn er ook verwachtingen. Een vereniging kan niet draaien zonder vrijwilligers dat is ons wel bekend maar wij zien ook dat de laatste jaren het krijgen van vrijwilligers moeizamer wordt, we blijven roeren in de zelfde pan en in deze pan zitten al heel veel BEPPERS die al een aardig takenlijstje hebben. We moeten het meer spreiden over de club zodat de werkzaamheden beter verdeeld worden dat is een opdracht voor de komende jaren. De werkzaamheden in beeld brengen en kijken hoe we dit kunnen verdelen op een manier dat iedereen er gelukkig van wordt.

Een leuke uitdaging waar we uiteraard jullie ook bij nodig hebben. Het jonge kader dat inmiddels zeer actief is moeten we koesteren en niet overloaden want dan houden zij dat geen jaren vol. Dat is onze taak om ervoor te zorgen dat we lang op deze groep kunnen rekenen, dat deze groep groter wordt en dat ze het leuk blijven vinden! Algemene Mededelingen

Daarom is het ook belangrijk dat wij de verwachtingen bij onze groep vrijwilligers reëel houden. De laatste jaren bekruipt mij het gevoel dat er te hoge verwachtingen worden neergelegd bij de vrijwilligers. Verwachtingen vanuit de bond, vanuit de ouders van de spelende kinderen, verwachtingen van leden. Wij zijn geen administratie kantoor, wij zijn geen pedagogen, wij zijn projectleiders, wij zijn geen analisten. Wij zijn gewoon Beppers die hun hart bij deze club hebben liggen, die van deze club houden en het beste willen voor BEP dat staat bij deze groep voorop en laten we dat niet vergeten!

Uiteindelijk kom ik bij de laatste V eentje die voor onze club heel belangrijk is Vriendschap. Want dat is de draagkracht van onze club. Vriendschappen zie je als een rode draad door de hele club. Zaterdag nog bij de begeleiders van ons schoolkorfbaltoernooi, bij het Oktoberfeest maar ook bij de verdrietige momenten, we zijn er voor mensen die ons nodig hebben. Er waren Beppers bij het afscheid van Jan Bark en Moeder Oudejans en jazeker Hans als je dit hoort we zijn er voor je meiden!

Laten we de laatste V van dit hoofdstuk nog groter maken binnen onze club dan sluiten de andere V’s vanzelf aan daar ben ik van overtuigd!

  • Vriendschap is elkaar zien
  • Voorbij het masker
  • Voorbij schone schijn
  • Vriendschap is elkaar
  • Grond geven om te groeien
  • Vriendschap is een hand
  • Als er geen woorden zijn.

Hele fijne dagen, blijf lief voor elkaar en let een beetje op de mensen om je heen!

Groetjes Loes