BEP 1 & 2 en de afgelopen maanden

Werk, school, afstuderen, loslopende Fransen tussen de jachtluipaarden en heel veel meer gaf geen gelegenheid tot het schrijven van verslagen. Inmiddels, onderweg naar Gorinchem voor de laatste wedstrijd van het seizoen, is er nu gelegenheid voor een korte samenvatting en een verslag van dit speelweekend.

Zowel voor Bep 1 als Bep 2 werd er afgelopen maand naar de degradatiestreep gekeken. We willen natuurlijk niet degraderen en het kampioenschap was te ver weg. Handhaven en kijken hoe de kaarten er volgend jaar bij liggen was het doel. Een hele belangrijke thuisoverwinning tegen de directe concurrent KVA gaf Bep 1 lucht. Het gat naar de streep was geslagen en de overwinning daarop tegen de koploper SDO maakte het bovenin ineens spannend. Bij de wedstrijd tegen de koploper was Pieter behoorlijk aan/goed, want hij kreeg zelfs de een-tegen-een verdediger tegenover hem. Dat gaf overigens de tweede helft de kans om aanvallen te draaien met 15 rebound per aanval.

Bij Die Haghe was het een kans om druk op de koploper te zetten, maar daar werd onnodig verloren en zo leken de kansen om bovenin mee te doen vervlogen. Na wederom een verlies van de koploper was er nog steeds een reële kans. We moesten in ieder geval van Pernix winnen, want de degradatiestreep was nog niet 100% afgewend. Een 20-19 overwinning in een spectaculaire wedstrijd aan de Flevostraat garandeerde handhaving van Bep 1 in de overgangsklasse.

Mocht er daaropvolgend 2x gewonnen worden dan zou het puur toevallig nog zo kunnen zijn dat we kampioen zijn aan het einde van het seizoen. Echter bleek de selectie niet bij machten om thuis de wedstrijd tegen DOS Kampen om te zetten in winst. Nu is de laatste wedstrijd tegen GKV om spek en bonen. Bep 2 stond zeer dicht op de streep en bij SDO 2 werd onterecht verloren. Kansen zat, maar op het beslissende moment viel de 17-16 aan de andere kant. Ondanks dat viel Lynn positief op, want het schotpercentage lag dik boven de 50%! De kraker van deze competitie werd gespeeld bij Die Haghe want de verliezer zou hoogstwaarschijnlijk degraderen en de winnaar was nagenoeg veilig.

Bep 2 was heer en meester en al snel was het verschil gemaakt. De 14-20 was terecht en de daaropvolgende overwinning tegen Pernix 2 stelde handhaving definitief veilig.

DOS 2 had het aan de Flevostraat lastig tegen KV Spijker. Richard maakte er maar liefst 11 en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. De 22-13 zorgde voor een mooie eindspurt van Bep 2. Vandaag gaat Bep 2 voor de vierde winst op een rij, maar dat moeten ze wel doen bij de kampioen uit de poule, GKV 2.

Ondertussen is er afgelopen maand natuurlijk ontzettend veel gebeurd. De selectie had een ontmoeting met de nieuwe trainer/coach Wim Schaap van komend seizoen. Regels, afspraken visie en een planning kwamen aan de orde. De A1 blijft onder de vleugels van Mark en Camiel en ook ik mag door met de B1 als trainer/coach. Komend jaar zijn Jeffrey de Deijn en Martijn van Ee de andere trainer/coaches, een leuke uitdaging voor komend seizoen!

Wat gebeurde er nog meer tijdens koningsnacht en andere festiviteiten. Opmerkelijk waren spelers van de B1 en zelfs C1 in de Balu tijdens Koningsnacht, maar ondanks dat Wedstrijdverslagen wel een terechte plaats op het NK verdiend komend weekend. Al vele supporters hebben verteld dat ze gaan, dus dat gaat een feest worden in Nijverdal!

Het laatste speelweekend gaat voor Pieter voorbij zonder zweetdruppels en intensieve inspanning, want door zijn gele kaart vorige week is hij geschorst dit weekend. Toch was hij van groot belang, want Mark vergat zijn sporttas die Pieter voor hem meebracht naar Gorinchem. Overigens zweette de selectie in zijn geheel weinig, want er werd bij hoge uitzondering niet getraind voor aanvang van het laatste speelweekend. Dinsdag regende en flitste het boven het korfbalveld en donderdag was de voltallige selectie in de zuidoostbeemster te vinden bij een afsluitende BBQ. Het warme weer is inmiddels voorbij, de temperaturen zijn weer normaal en het is bewolkt. Prima om een laatste wedstrijd te spelen en daarna een welverdiende rust tegemoet te gaan.

Bep 2 speelt zoals genoemd tegen de koploper en doet dat met Jessie, Iris, Jeroen en Richard in de aanval en Isabel, Lynn, Aris en Jordy in de eerste verdediging. GKV begon ijzersterk en kwam op 7-1 voor, waarna er niet veel later een 10-9 tussenstand op het bord stond. Mark, met schoenen, viel nog in in de eerste helft en speelde de wedstrijd uit. Ook Jordy kwam nog op het scoreformulier voor na een mooie actie samen met Mark. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort en bleef GKV aan de goede kant van de score. De wedstrijd ging verloren met 23-19, maar was leuk om te zien.

Voor Jeroen Boddeke het speciale moment om voor tijd nog met applaus en een bosje bloemen in zijn handen te krijgen. Hij zal volgend jaar niet meer in de selectie spelen. Toch een klein puntje, nog geen speelminuten in Bep 1 gemaakt…

Bep 1 startte dus met Kai op de plaats van Pieter. Kai werd overigens ook nog topscorer (denkt hij!) met 5 doelpunten. Het dynamische spel van GKV dwarsbomen had weinig effect aangezien het schotpercentage hoog lag bij de thuisploeg. Al snel liepen ze uit van 7-5 naar een 17-8 voorsprong met rust. Na rust waren wij scherp op de afronding. Eerste helft kansen zat, maar toen gingen ze er niet in. Na rust kwamen wij al snel terug en leek het nog even spannend te worden. Aris, Lynn en Jessie vielen nog in en speelden allen prima.

Daarna was het dan eindelijk zover… Jeroen mocht op 26-jarige leeftijd na zwoegen en presteren zijn debuut in Bep 1 maken. De scouts van oranje, PKC en TOP waren alert en zullen hem na vandaag zeker scouten en overhalen om een vertrek bij Bep af te dwingen. Met een mooie assist en het verdedigend potdicht houden kan Boddie terugkijken op een prima debuut! Na een matige eerste helft werd er volop gescoord in de tweede helft en was de eindstand 31-28.

Voor René Korff, die overigens afwezig was, en Inge Stam is het hun laatste wedstrijd als coach. Evenals voor Rob want hij draagt zijn verzorgende taken over aan Thimo voor komend seizoen. Daarmee zit het korfbalseizoen er voor de selectie op, maar komend weekend gaan er nog velen mee naar het NK van de B1!

Alle supporters bedankt voor jullie gezelligheid en support vanaf de zijlijn. Wij zijn volgend jaar na een zomervakantie weer bij jullie terug. Mocht je ons tussendoor op willen zoeken is de grootste kans om ons te treffen op de Beemsterkermis eind juli en zelf verstop ik mij komende maanden tussen de giraffen en olifanten in Safaripark Beekse Bergen. Tot volgend jaar!

Groetjes Robert Bep 1 & 2