Verslag BEP 1 & 2

Zaterdagochtend vroeg ging wederom de wekker en samen met de B1 ging ik op pad naar Tempo B1. Daar was de eerste helft matig en een knokkende ploeg in de tweede helft leverde helaas net geen punten op. Teleurstellende gezichten, volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Yara van Ewijk ontzettend bedankt voor tweemaal reserve zitten!

Een reisje door naar Den Haag bracht mij op het veld van VEO, waar om half 4 de wedstrijd zou beginnen. Nog even de laptop erbij in de kantine en een kwartiertje tijd om de wedstrijd van VEO van vorige week terug te kijken. Niet veel later druppelen de andere selectiespelers en stafleden binnen. De tussenstand bij Bep 2 was veelbelovend, want zij gingen de rust in met een voorsprong. Dat is wel even fijn, na de dramatische start van vorige week. Wat overigens wederom dramatisch was bij Bep 2 waren de enkels. In de eerste wedstrijd viel Kai met een enkelblessure uit, vorige week was het Aris die hetzelfde overkwam en deze week was Max het slachtoffer. Dat betekent dat we momenteel drie geblesseerde heren hebben en nu blijkt hoe belangrijk een grote selectie is. Jeffrey is inmiddels weer fit en kan spelen en ook Jordy sprong van de bank om in te vallen. Daarnaast waren Beau, Tim en Lotte ook nog bereid om mee te gaan naar KCC.

Zodoende werden de blessures opgevangen en speelde Bep 2 een weergaloze pot. Beau in de basis deed het prima en maakte nog een aantal doelpunten. Verder werden de doelpunten over vele schijven gescoord, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Lotte mocht nog invallen en waar zij vorig jaar nog op een NK bij de B1 speelde, scoorde zij nu haar eerste doelpunt in de selectie van Bep. Dat maakt een B1 coach blij en toch ook wel een beetje trots! Bep 2 had in de tweede helft geen enkele moeite meer met KCC en de uitslag werd dan ook 11-20 en daarmee is het gaatje naar de onderste regionen geslagen. Bep 2 kan weer omhoogkijken en dan wordt komend weekend belangrijk om de punten in eigen huis te houden.

Bij VEO 1 werden ondertussen een aantal spelers herkend die de afgelopen jaren bij andere verenigingen speelden. Na een videoanalyse op de donderdag en een vertrouwde bespreking, inclusief wat vliegende bananenschillen, gingen we het veld op. De voorsprong in de beginfase werd snel tenietgedaan. Thalia nam het initiatief en scoorde in de eerste helft een paar belangrijke doelpunten. Ook Lonneke, Lynn en Bodyn scoorde hun doelpunt en zo bleven we aan de goede kant van de score. Aanvallend kwam het grote gevaar bij VEO bij de dames vandaan en daarom besloot Wim in te grijpen en bracht hij Tessa als verdedigende schakel binnen de lijnen.

Naast onze scorende dames waren het Pieter en Thimo die onlangs aardig wat tegenstand en geweld onder de korf toch hun mannetje stonden. Mark en Robert hadden het vizier op scherp staan en zij pikte regelmatig een doelpunt mee en daarnaast waren we zowel op de vrije ballen en strafworpen dodelijk. Een klein eindsprintje voor de rust zorgde ervoor dat we met twee punten voorsprong in de kleedkamer zaten.

Met wat kleine tactische wijzigingen en vol goede moed gingen we van start en het was direct Mark die doel trof en daarop meteen het antwoord van VEO. Zij bleven er volle bak in geloven en bleven zich vastbijten in de wedstrijd en de achterstand bleef minimaal. Vrije ballen en strafworpen van Robert maakte het gaatje vier verschil en dat gaf wat lucht. Langzaamaan ging de tijd dringen en wij bleven solide spelen. De aanvallen werden goed opgezet en de juiste kansen werden genomen. VEO ging risico’s nemen en zowel van afstand als op de doorbraak werd er niet veel gescoord. Zodra VEO dacht dat een comeback in de maak was werd er aan de andere kant direct gescoord en zo gingen wij op weg naar de vierde overwinning op een rij.

Verena, ietswat gespannen, en Milan maakte ook nog wat minuten in de hoofdmacht en op het moment dat er 19-24 op het scorebord stond werd er afgefloten. Het publiek en onze reserves super bedankt voor de aanwezigheid en positieve steun! Daarnaast nog een groot compliment voor het arbitrageduo, want het publiek en de spelers van VEO leefde volle bak mee en dat ging er luidruchtig aan toe. Iedere beslissing werd bekritiseerd en ondanks alles bleef het duo prima fluiten.

De winst betekent dat BEP 1 inmiddels vier wedstrijden op rij heeft gewonnen en er komend weekend een heuse kraker op het spel staat. De grote titelfavoriet komt op bezoek in Purmerend en daar moet u bij zijn. Meervogels is in de zaal gepromoveerd naar de Hoofdklasse en heeft zicht mede daardoor versterkt met vele spelers. Een slippertje onlangs, tegen KVA, betekent dat ze aan een inhaalrace zijn begonnen en hoe leuk zou het zijn als wij daar een stokje voor kunnen steken?! Wij zien jullie daarom extra graag komend weekend langs de lijn aan de Flevostraat, tot dan!

Groetjes Bep 1 & 2