Verslag BEP 1&2

Na een bijna normale werkweek kwam de zaterdag in beeld. Dinsdag- en donderdagavond trainde de selectie volgens plan en na afloop werd de tegenstander voor komend weekend geanalyseerd. Het zou een weekend kunnen worden waar de verschillen binnen de poule gemaakt kunnen worden.

Antilopen uit Leusden is voor de ‘oudere’ spelers in de selectie een oude bekende, maar tot op heden vallen hun uitslagen van de ploeg uit Leusden wat tegen. De wekker ging vroeg en er stond een reisje naar Driebergen op het programma met de B1. Iedereen compleet bij de Beuk met verzamelen en Floortje rechtstreeks. De meeste kinderen hadden tijd gemaakt voor het doornemen van een analyse van de vorige wedstrijd en pikte zo weer wat verbeterpuntjes op. Bij Dalto aangekomen was het tijd voor de wedstrijd die zou bepalen wie er nummer drie wordt in de poule.

Al snel werd het duidelijk dat onze B1 een maatje te klein was voor het scherp schietende Dalto. De B1 speelde vanaf het begin een inhaalrace en hield de tegenstander in zicht, maar aanhaken of aansluiten zat er niet in vandaag. Met een verlies in de benen keerde enkele kinderen huiswaarts, enkele anderen gingen door naar de A1 en Marit ging nog naar Victum 2 kijken en door naar BEP 1 in Leusden.

Jeffrey en ik waren vroeg in de sporthal bij Antilopen en na een spelletje tafelvoetbal en een gezonde lunch was er nog een leuke wedstrijd van Antilopen A1 te bewonderen in de mooie sporthal. Ondertussen vond ik nog een krantenknipsel waarin enkele spelers van Antilopen toch wel aangaven dat zij maar al te graag kampioen wilde worden, want zij behoorde met hun eerste team in de overgangsklasse. Echter roepen Sporting Trigon, BEP en KOAG (?) dat ook, dus dat betekent dat we veel teleurstellende verenigingen krijgen aan het einde van het jaar. Tot zover heeft Antilopen als enige dure punten laten liggen en zij kunnen zich niet zomaar een misstap begaan.

Voor Bep 2 was het wederom een wedstrijd die gewonnen moet worden, want als je kampioen wil worden dan moet elke tegenstander overwonnen worden. Met makkelijke wedstrijden tegen Sporting Trigon en Telstar ging het vorige week wat lastiger tegen DES. Desondanks na drie wedstrijden de volle winst voor BEP 2 en dus nog steeds koploper. Jeffrey, Spijker en Verena begonnen op de reservebank omdat Spijker het wat druk had met de voorbereidingen van de kerstdagen op het werk bij Mastenbroek en daardoor niet kon komen trainen. Allen zouden zij vandaag wel invallen en Verena (1) en Spijker (3) wisten ook nog te scoren.

Echter begon de wedstrijd van Bep 2 moeizaam en had Antilopen 2 ook zeker wat in te brengen. Aanvallen werd er gevarieerd gespeeld en de afronding bij Bep liet wat te wensen over. Echter verzorgden de dames vooral voor het vuurwerk in de beginfase, geholpen door Max. Isa (2), Sanita (3) en Max(3) hadden een groot aandeel in de voorsprong in de rust, die was namelijk 7-11. Na de rust kwam Antilopen 2 gevaarlijk dichtbij en halverwege de tweede helft stond het zelfs 12-14. De invallers wisten aanvallend en verdedigend belangrijke verschillen te maken en bij Antilopen sloop er vertwijfeling in. Vanaf de 12-14 liep BEP uit naar 13-20 en zodoende werd de reeks overwinning uitgebreid naar vier op een rij.

Inmiddels zijn de andere uitslagen bekend en is duidelijk dat BEP inmiddels twee punten los staat en dus winterkampioen is!

BEP 1 begon sterk en het was Pieter die met 2 uit 2 de eerste doelpunten op het scorebord schoot, 0-2. Na een voorsprong van 2-5 via Robert en Mark leken we het eerste gat te slaan en hoopte deze uit te breiden. Aanvallend ging het echter moeizaam en de doelpunten vielen niet. De sfeer in de hal was erg goed, supporters van Antilopen met trommels en zo nu en dan een liedje in combinatie met de +/- 20 BEP-supporters!

Na de 5-5 van Antilopen konden we weer opnieuw beginnen en dat betekende dat Tessa het vuur opende en van afstand de 5-6 scoorde. Tessa speelde een weergaloze wedstrijd en kreeg meerdere stippen op een rij mee en wist ook zelf nog twee doelpunten te maken. Tot aan de rust was het stuivertje wisselen en zo ging het van 7-7 naar 8-8 naar 10-10 en in de rust was het zelfs 11-10 in het voordeel van Antilopen.

Na de rust scoorden we uit de eerste 3 aanvallend direct en via Mark, Robert en Bodyn kwamen we weer op voorsprong,alleen van afstand maakte Antilopen deze aanval ongedaan, 14-13. Vanaf dat moment gaat het nogmaals lang gelijk op en tot aan de 17- 17 worden er geen verschillen gemaakt tussen beide ploegen. Doelpunten worden op allerlei manieren gemaakt, want beide ploegen zijn vanaf de tweeënhalve meter scherp, acties naar binnen leveren doorloopballen op en van afstand zijn er enkele vlijmscherp in de afronding.

Na de 17-17 nemen wij echter het heft in handen en we lopen heel snel uit naar 18-23. Antilopen besluit wat te wisselen rondom de heren en zo krijgen Mark en Robert een andere verdediger voor hun neus. Op de klok staat nog 11 minuten en als Lonneke dan een doorloopbal promoveert tot een strafworp en Robert daarmee de 19-25 maakt lijkt het haast wel gespeeld. Met nog 9 minuten te gaan wordt er na een time-out ineens volop gescoord door Antilopen, 20-25, 21-25, 22-25…. ja een strafworp via Tessa alleen Robert mist… 23-25, 24-25 en nog 3 minuten te spelen. Op de bank is het billen knijpen… Bodyn wordt doormidden gezaagd en kan niet meer lopen en Sanita komt op haar plek. Pieter creëert onder de korf een kansje die hij promoveert tot een strafworp en deze gaat erin, 24-26!

Met nog 1.40 te gaan komt de bal in de aanval en hier spelen Tessa, Lonneke, Thimo en Robert het goed uit. Elke keer wordt de korf geraakt en de rebound is voor ons. Die mooie aanval wordt afgerond met zijn 14de doelpunt van Robert en is de beslissing in de wedstrijd. Niet veel later wordt er afgefloten en wederom zijn de punten binnen! Ook de concurrentie, KOAG en Trigon winnen en dat betekent dat er nu toch echt wel een drietal koplopers is. Hoogstwaarschijnlijk gaan deze ploegen strijden om de titel en dat betekent dat de wedstrijd op 12 januari tegen KOAG cruciaal is!

Zet hem alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent!!! Supporters: super fijn dat jullie er waren en het was wederom een waar spektakel! Verder wens ik alle lezers en Beppers een hele fijne vakantie, een heerlijke kerst en een goede jaarwisseling!

Groetjes Bep 1 & 2