BEP 1/2 – KOAG 1/2

Wat een weekend eigenlijk om het jaar 2019 mee te beginnen! De selectie had de kerstvakantie lekker vrij gehad en iedereen vierde dat op zijn of haar eigen manier. Tussen de familie, lekker een dagje weg, met vrienden samen eten of een wintersport in de vol gesneeuwde bergen in Frankrijk en Oostenrijk. Iedereen kwam voldaan en heel weer terug en zo begon de voorbereiding weer in het nieuwe jaar.

Een oefenpotje op de dinsdag werd gevolgd door een normale training op de donderdag. Die training eindigde alleen met een ongelukkige botsing waarbij Thimo helaas een blessure opliep en niet kon spelen dit weekend. Na wedstrijden van BEP 3, BEP B1 en BEP A1 was het de beurt aan de selectie.

Het affiche was mooi, want het was tweemaal de nummer 1 tegen de nummer 2 uit de poule. KOAG 2 moest winnen om het gat met ons Beppie 2 te verkleinen. KOAG 1 had vier keer op rij gewonnen en bij winst zouden wij op een achterstand van drie punten komen.

Ploeg van de week was BEP D1 en met hulp van hun coach Johan Wiggerink versierden zij de Beuk met vlaggen, spandoeken en een programmaboekje vol handtekeningen. Ook de trommels waren ‘eindelijk’ van stal gehaald en zo kon de jeugd zich eindelijk een goed laten horen tijdens het aanmoedigen. De wedstrijd van Bep 2 ging spannend en met veel doelpunten van start. BEP maakte kennis met iets wat ze nog niet vaak hadden meegemaakt, echte tegenstand. KOAG speelde prima korfbal en deed fysiek niet onder en ging de duels hard in. Dat resulteerde zelfs in een voorsprong van 4-7 waarna het voor Bep 2 toch even bijschakelen was. De schotpercentages waren aan beide kanten hoog en het moment dat KOAG al even dacht aan een stuntje krabbelde Bep weer op.

Via Aris, Jeffrey, Richard, weer Aris, Sanita en weer Jeffrey werd de stand van 4-7 even omgedraaid naar 10-7. Tot aan de 13-11 gaf KOAG niets toe en bleef het een echte kraker om de koppositie. Nog voor rust sloeg BEP 2 toe, want de kleedkamer werd opgezocht met een 19-13 voorsprong.

Dan zit je niet veel later als BEP 1 in de kleedkamer voor je eigen wedstrijdbespreking en dan hoor je af en toe gejuich en krijg je niet veel mee van wat er op het veld gebeurd. Zou het nog spannend worden? Niet veel later komen wij de kleedkamer uit en er staat een 26-15 op het scorebord, oftewel de wedstrijd is eigenlijk al beslist in ons voordeel. Toch besluit Bep 2 geen enkele seconde gas terug te nemen en de score loopt verder op. Alle invallers komen van de bank en vallen nog in. Isa schiet nog even 2x en scoort 2x, ook Max scoort zijn eerste schot en de topper van de avond was natuurlijk Jordy die ook met een prachtige actie de 39ste(!!!!!!) van de avond scoorde! Een bizar doelpuntenaantal dat natuurlijk een dikke winst oplevert en dat betekent dat BEP 2 nu vier punten los staat van de concurrentie!

Ook een wedstrijd waarin alle 12 spelers hebben gescoord, niets dan lof en vreugde bij de ploeg en supporters natuurlijk! BEP 1 trad aan met één wijziging in de ploeg, want Thimo in een spijkerbroek op de reservebank gaf Milan de kans om te mogen starten. Het oplopen was voor de D1 natuurlijk het hoogtepunt van de avond, maar voor ons was er maar één optie; winnen. Net als BEP 2 kwamen wij ook moeizaam uit de startblokken en bij KOAG viel alles al snel op zijn plek. Fysieke duels onder de korf en een goed leidende scheidsrechter die het kort hield. Al snel stond er een 3-7 achterstand op het bord en was het tijd voor de ommekeer. Net als bij BEP 2 waren het veel doelpunten op een rij die ons op voorsprong brachten en zo stonden we na de 9-7 van Tessa ineens aan de goede kant van de score.

Voor de rust waren het Lonneke en Milan die van afstand nog een doelpunt wisten te maken en Mark sloot de eerste helft af met een mooie goal rondom de korf. Met een 14-12 gingen we de rust in. Na de rust werd het direct 14-13, maar niet veel later scoorde Robert vanaf de strafworpstip de 15-13. Verdedigend hadden we het in de eerste helft moeilijk en in de tweede helft kregen we meer grip op KOAG en bij hen liet de afronding te wensen over. Het gaatje werd 16-13 via Mark alleen direct daarna valt de 16-14 aan de andere kant.

Dan volgt er een hele lange fase waarin beide ploegen niet weten te scoren. De tijd tikt door, maar het verschil kan nu wel gemaakt worden. Het vak wat maar moeizaam de korf vind doet een nieuwe poging, Lonneke schiet, maar ook die is mis. Milan vangt de rebound en zijn heer staat niet in positie en Milan scoort! Het duurt nog langer voordat er nog een goal valt, maar ook deze valt aan onze kant en het gaatje is groter geworden, 18-14. Na de 18-15 van KOAG is het Mark die van afstand de 19-15 scoort en niet veel later scoort ook Milan nogmaals van afstand, 20-15.

In de laatste minuten komt KOAG niet verder dan 20-17 en dat betekent dat wij twee hele belangrijke punten pakken en net als BEP 2 koploper zijn in de poule! Komend weekend gaan we op bezoek bij MIA en de stand verteld ons dat we ook daar de punten moeten pakken, maar daar moeten we eerst vol voor aan de bak. Supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en steun en we zien jullie graag weer op 26 januari als Velocitas op bezoek komt.

Groetjes BEP 1 & 2