SPORTING TRIGON – BEP

Na vorige week was de competitie halverwege en zowel Bep 1 als Bep 2 staan ongeslagen bovenaan. Dat klinkt als een fantastisch begin, maar bij Bep 1 is er nog niets zeker. Door twee keer gelijk te spelen staat KOAG gelijk met BEP 1 en Trigon volgt op één punt. Voor BEP 2 kunnen de slingers, trommels en confettikanonnen worden geregeld want met een voorsprong van vier punten op de nummer twee is het kampioenschap al bijna binnen. Enige opdracht nu is om ervoor te zorgen dat je thuis kampioen wordt toch?

Dit weekend staat er voor Bep 2 dan ook een makkelijk wedstrijdje op de planning. Sporting Trigon strijdt tegen degradatie en dus zou het geen probleem mogen worden, maar een kat in het nauw… mag Bep 2 geen rare sprongen laten maken. Voor Bep 1 de kraker tegen Trigon 1 met een oude en ervaren ploeg. Oud Blauw-witter Gerard van Dijk heeft veel spelers om zich heen die al jarenlang in het eerste van Trigon acteren. Een belangrijke pot dus die bepalend kan zijn voor het kampioenschap.

Dinsdag bleek al snel dat Thimo ook deze wedstrijd moet laten lopen vanwege zijn blessure. Tessa was nog een klein vraagteken, maar ook zij merkte donderdag dat dit weekend spelen echt niet haalbaar was. Het tweede trainden normaal en bij Bep 1 bleef de zaal lange tijd leeg, want er werd gesproken om alle neuzen de juiste kant op te krijgen voor zaterdag. Donderdag was de dag van Aris, want als een kind zo blij stond hij te springen in de Beuk. Na 221x tienen tegen Mark voor trainen won hij eindelijk een keer. Aris beweert echter dat ze opnieuw zijn begonnen en dat hij dus momenteel 1-0 voor staat. Aris zal er dus op los schieten komende weken gok ik.

Er werd een lange partij gedaan om aan de nieuwe vakken te wennen. Mark, Milan, Lonneke en Bodyn in het ene vak en Pieter, Robert, Thalia en Sanita in het andere vak. Zo moest het tegen Trigon gaan gebeuren. Zaterdagochtend een wekker zetten voor je eigen wedstrijd, het is lang geleden dat dat moest. Bep 2 vertrok om 11.15 omdat Trigon de enige ploeg is die haar wedstrijden in de middag speelt. Met wat regendruppels op de auto’s vertrekken we en komen rond 12.00 aan in Leiden. Bep 2 start met Jeffrey, Kai, Jessie en Tamara in de eerste aanval. Aris, Max, Lynn en Isa moeten het verdedigend dichthouden. Het duurt even voordat de eerste goal valt doordat er aan beide kanten goed wordt verdedigd.

Jessie scoort uiteindelijk de 0-1 na een rebound en daaropvolgend scoort Trigon de 1-1. Een mooi uitgespeelde spelhervatting van Lynn samen met Max zorgt voor een prima goal van Lynn onder de korf. Na bijna tien minuten spelen is het nog steeds 1-2, waar de jonge en snelle heren van Trigon voor het gevaar zorgen. Bij ons zijn er aardig wat kansen, maar de echte 100% kansen blijven uit en het is wachten tot het verschil gemaakt wordt. Wederom is het Lynn die de korf weet te vinden en daarmee is het eerste gaatje geslagen, 1-3. De doelpunten van de heren laten nog even op zich wachten, want de 1-4 is van Jessie. Daarna maakt Trigon de 2-4 van afstand en is er inmiddels ruim een kwartier gespeeld. Isa stapt slim weg achter de korf en krijgt de bal via Max en scoort de 2-5 gevolg door de 3-5 van Trigon. De dames gaan nog even door en Tamara scoort van afstand de 3-6 na een simpele kaats op Jeffrey.

Het is tijd voor een time-out, want aan beide kanten loopt het aanvallend moeizaam. De scheidsrechter laat veel toe en dat geeft ook de spelers de kans om de duels fysiek aan te gaan. Na de time-out is het direct Trigon die weer dichterbij komt en wederom is het een van de jonge heren die doel treft van afstand, 4-6. Een goeie rebound van Lynn zorgt ervoor dat Max vogelvrij kan aanleggen met een doorloopbal uit stilstand en daar is dan de eerste herengoal, 4-7 en wederom is daar Trigon met de 5-7. De 5-8 komt tot stand na een aantal mooie rebounds aan de zijde van Bep en Kai kan vanaf een meter of 5 vrij aanleggen en weet die kans natuurlijk te benutten. Kai stapt slim weg tijdens zijn rebound en met een schotbeweging wordt hij onderuit geschoffeld door zijn heer. Jeffrey benut de strafworp en maakt de 5-9 vlak voor de rust. Max scoort met de rebound van zijn eigen strafworp en zo is het nog 5-10 voor de rust. In de rust inschieten en ballen uitspelen op Lotte, Quinty, Luke en Tim want zij zaten reserve bij Bep 2 om vervolgens door te gaan naar hun eigen wedstrijd.

Na de rust en bespreking voor onze wedstrijd lopen we de hal in en staat het 5-12 en daarop volgt meteen een doelpunt van Tamara, 5-13. Aris laat zijn tientalent zien door vanaf zeven meter de 5-14 op het bord te schieten, gevolgd door de 6-14, 7-14 en 8-14 van Trigon. Isa schiet op haar wijze de 8-15 en Max niet veel later de 8-16. Er mogen nog wat spelers invallen, zo kwamen Verena en Spijker er met de rust in en zo scoorde spijker dan ook de 9-17 en de 11-18. Max scoorde nog tweemaal en die doelpunten waren te danken aan veel rebounds die we overhielden. Het slot was voor Kai en zo eindigde deze wedstrijd niet in een reuzeuitslag maar wel weer in twee punten, 14-21. Bep 2 gaat door waar ze mee bezig waren en blijven soeverein aan de kop staan in hun poule.

Voor Bep 1 staat er iets meer spanning op de wedstrijd, maar het begin is prima. De supporters met groenwitte harten voeren de boventoon en bepalen de sfeer in de hal. Het eerst schot van Trigon is raak, maar daarna komen we meteen gelijk. Via Mark, een doorloopbal van Thalia, afstandschoten van Pieter en Robert vallen de goals in het begin snel. Trigon is geïrriteerd en uit dit tegen de scheids. Bewuste overtredingen, gemekker, gejank en alles wordt toegestaan door de scheids. We pakken een voorsprong van 4-10 en alles lijkt te gaan zoals verwacht.

We zijn scherp van afstand en maken daar de doelpunten. Verdedigend laten we Trigon twijfelen en pakken we veel rebounds en dat geeft ze maar weinig kans om terug te keren.

De schotklokcommissie maakt er ondertussen een potje van en helpt Trigon door de klok niet te laten lopen en de schotklok in hun voordeel laat in te starten. Er ontstaat een opstootje rondom de bank en de coaches, scheids en juryvoorzitter staat minutenlang te praten en de conclusie is als volgt, Tim krijgt een rode kaart en we gaan pas vele malen later verder.

Trigon pakt de draad weer op en scoort er een aantal. Ze komen dichterbij tot 11-12 en vlak voor rust zelfs tot 12-12. Ook na de rust ligt het spel vele malen stil en wordt er eeuwig gepraat met de scheids die iedere beslissing tegen het zeikende Trigon gaat uitleggen. In mijn ogen had je dat irritante gedrag met gele en rode kaarten kunnen beantwoorden, want de acceptabele grens was allang overschreden.

Trigon pakte de doelpunten ondertussen mee en kwam tot 17-13. Voor ons was er nog een cruciaal puntje en dat was de het punt strafworpen. In de gehele wedstrijd missen we er 6…. dat is echt veel en veel teveel. Trigon loopt weg naar 22-14 en de wedstrijd is zo goed als zeker niet meer te redden. Met 24-16 wordt er afgefloten en de punten zijn voor Trigon, het verlies en teleurstelling voor ons, de leerpunten voor jurytafel en scheidsrechter en de credits gaan naar het publiek!

De lachende derde is natuurlijk KOAG, want die komen nu aan kop in de poule. Tenminste dat dacht ik, maar zaterdagavond komt het nieuws dat KOAG en Velocitas verliezen. Gunstig, want na Trigon zijn dat de enige concurrenten om het kampioenschap. We hebben het helaas niet meer in eigen hand, maar KOAG kunnen we zelf nog pakken. Trigon kunnen we alleen nog inhalen als zij ergens punten laten liggen. We hebben geknokt, maar kwamen uiteindelijk veel te veel tekort, dat aan alles te wijten is. Volgende week weer volle bak als één team en niet vergeten te genieten van ons ‘spelletje’! Bent u ook weer in De BEUK om ons te zien spelen?! Tot dan!

Groetjes Bep 1 en 2