BEP B1–MEERVOGELS B1

Vandaag moesten we tegen Meervogels. Dit was een belangrijke wedstrijd omdat Meervogels één plek onder ons stond. Ook verwachtten we allemaal dat dit een spannende wedstrijd zou worden, omdat we tijdens de uitwedstrijd met net één puntje verschil hadden gewonnen. We begonnen met Jari, Jeroen, Floortje en Loïs in de aanval. En Mitchell, Jens, Sylvia en Esmée in de verdediging. De wedstrijd startte goed met meteen in de eerste aanval al de 1-0 door een afstandsschot van Jari. Al snel volgde de 2-0 door een schot van Jeroen. En ook de 3-0 werd snel gemaakt door Mitchell met een wegtrekbal. Toen scoorde Meervogels de 3-1. Maar meteen de volgende aanval scoorde Loïs de 4-1 met een afstanddschot.

We kregen een vrijebal mee die Floortje er mooi in legde 5-1. Er werd nu heel goed verdedigd door beide ploegen en er vielen dus ook geen doelpunten. Meervogels kreeg een strafworp mee die erin ging 5-2. Maar ook Jens kreeg een stip mee die Mitchell erin gooide 6-2. Het was nu voor ons een kwestie van lekker blijven schieten en goed doorpakken. Dit lukte goed want Jari maakte de 7-2 uit een mooie actie en Floortje kreeg een strafworp mee die Jari erin gooide 8-2. Ook in het andere vak werd er alweer snel gescoord door Sylvia met een doorloopbal 9-2. We kregen wel nog een strafworp tegen maar die ging mis. Daarna schoot Mitchell er een schot in 10-2. Jari kreeg een strafworp mee en die ging erin 11-2. En ook Jeroen maakte nog een doelpunt onder de korf. Er werd nu weer een tijdje niet gescoord. Tom kwam erin voor Jens en scoorde gelijk de 13-2. Meervogels kwam nu ook weer aan scoren toe en maakte de 13- 3. Jari maakte de 14-3 en Jeroen scoorde de 15-3 met een doorloopbal. Meervogels scoorde nog 15-4. En met nog 1 seconde op de klok voor rust maakte Sylvia de 16-4 met een doorloopbal.

Tot nu toe verliep de wedstrijd heel goed en we kwamen allemaal heel positief de rust uit. Na de rust wisten we meteen weer te scoren en het werd 17-4 door een doorloopbal van Jeroen en 18-4 door een schot van Floortje. We kregen een strafworp tegen die er nu wel in ging 18-5. Maar vlak daarna scoorde Sylvia alweer via een schotje uit de rebound 19-5. We kregen een vrijebal mee maar door een fout van Meervogels werd dit een strafworp die Jari erin gooide 20-5. Meervogels ging nu ook weer scoren en maakte de 20-6, 20-7 en 20-8. Maar Jeroen herstelde dit snel met een doelpunt van onder de paal 21-8. De focus begon steeds minder te worden en Meervogels kwam juist steeds meer in de wedstrijd en scoorde 21-9 en 21-10. Mitchell scoorde de 22-10 met een wegtrekbal.

Meervogels ging steeds meer scoren en kwam terug op 22-17. Het lukte ons heel lang niet om te scoren en met nog 7 minuten op de klok kwam de spanning van voor de wedstrijd toch wel weer terug. Toch lukte het ons nog om een doelpuntje te maken 23-17 door een afstandsschot van Tom. De laatste 5 minuten hebben we nog heel goed staan verdedigen waardoor Meervogels niet meer aan scoren toekwam. We hebben vandaag 2 hele belangrijke punten gepakt en mogen ondanks de mindere tweede helft toch trots zijn op dit resultaat.

Loïs Schorn