BEP C1 & BEP C2

BEP C-KZ C2 & RODA C1-BEP C2 : Vandaag was zo’n dag dat je als ouders eigenlijk de wedstrijden van allebei je kinderen graag wilt zien, maar dat dat dus echt niet gaat omdat de ene om 10 uur met de C2 in Westzaan speelt en de ander om 10.15 op het BEP veld. De C2 kon vandaag kampioen worden. Maar de C1 is ook nog in de race om het kampioenschap, dus ook daar is elke wedstrijd heel belangrijk en spannend. We kozen om te kijken naar Anoek met de kampioenswedstrijd van de C2. Maar omdat Jens het verslag moest maken van de C1, volgt hier een gecombineerd verslag.

Gelukkig is dat tegenwoordig met de groepsapps ook heel fijn, dat je toch een live verslag krijgt van de wedstrijd die je niet ziet. Soms is dat zelfs nog wel spannender. De C2 begon als eerste, dus die wedstrijd zal ik in het verslag ook maar als eerste laten beginnen. Waarschijnlijk speelden de zenuwen hen enigszins parten want het begin was niet zo goed. Na een kwartier stonden de toppers van de C2 met 7-1 achter. Het enige doelpunt was een strafworp die Kai meekreeg en er door Anoek netjes werd ingelegd. Pas na dit kwartier kwam BEP een beetje in zijn eigen spel. Een slimme variant van een vrije bal werd er door Luuk ingeschoten. En daarna nog een doelpunt van Sjors waarmee we met 7-3 de rust in gingen.

Tijd om de appjes in de groepsapp van de C1 te lezen. Pas bij 2-2 ging het live verslag aan met de melding dat er heel veel kansen waren voor BEP. Dat klinkt goed 😊. Gelukkig gaat het gelijk op, in het begin steeds een lichte voorsprong voor KZ, maar vanaf 5-5 is het BEP die steeds het voortouw neemt. En zij gaan rusten met een 9-6 voorsprong.

De doelpunten in de eerste helft zijn gemaakt door: Ramon (3), Yara (3) en een strafworp van Timo. De eerste 2 doelpunten zijn dus onbekend bij mij. De C2 is ondertussen gestart voor de 2de helft. Kijken of ze het goede eind van de eerste helft kunnen vasthouden. Wie weet wat er dan nog kan gebeuren….. Roda schiet als eerste raak, maar gelukkig daarna 2 keer BEP, doorloop Kai en strafworp Jente, die ze zelf mee gekregen heeft, 8-5. 9-5 Roda maar daarna 9-6 en 9-7 voor Bep door een doorloop van Anoek en een goed schot van Kai.

Het wordt nu echt spannend! Helaas scoort Roda weer als eerste 10-7, daarna van afstand Sjors, 10-8. 11-8 en 12-8 door Roda. 12-9 door een doorloop van Jente en 12-10 door een heel ver afstand schot van Sjors. Dan fluit de scheidsrechter af.

Het is helaas niet gelukt. Over 2 weken een nieuwe kans om het kampioenschap binnen te halen. Jongens en meisjes jullie hebben de tweede helft heel hard geknokt en echt goed gespeeld. Volgende keer meteen zo beginnen en het kampioenschap kan jullie niet meer ontgaan.

Na deze teleurstelling, snel weer naar de app van de C1. Hoe gaat het daar? Gelukkig blijft BEP daar gewoon mee scoren met KZ. KZ opent de score na de rust, dus dan is het 9-7. Maar direct is daar Yara met een antwoord. KZ scoort 10-8 en 10-9, maar dan is daar Ramon met 11-9. KZ maakt 11-10, pfff daar is Timo met de 12-10. Bep krijgt een strafworp, Rosalie blijft koel en maakt hem, 13-10. KZ maakt 13-11, en daar is Yara weer, 14-11. Het laatste woord is aan BEP, Rosa scoort de 15-11.

Een prachtig resultaat voor de C1. Ook zij kunnen over 2 weken een goed seizoen met een kampioenschap belonen. En voor hun zit er dan zelfs een Nederlands kampioenschap in, dat op 22 juni gespeeld moet worden. Kortom nog even goed blijven korfballen en wie weet…. Rest mij tot slot nog alle reserves en invallers bij beide teams te bedanken (Julia en Fabian bij de C2 en Rosa, Dion, Jens Mesman, Marit en Lynn bij de C1).

Ouders van Anoek en Jens