BEP 1/2 – OVVO 1/2

Verslag BEP 1&2 BEP BEHAALT WEDEROM GEEN DUBBELSLAG MET DE SELECTIETEAMS.

Het is inmiddels speelweekend 6 en tot op heden wist Bep 1 nooit te winnen als Bep 2 wel wist te winnen en visa versa. Dit weekend vertrok de voltallige selectie naar Maarssen om aan te treden tegen OVVO.

Inmiddels is de herfst het land in getreden, want het waait, regent en warm is het zeker niet meer. Op een mooie droge dag is het nu heerlijk om het bos in te trekken en te genieten van de mooie herfstkleuren die de natuur heeft te bieden naast de vele verschillende paddenstoelen die nu uit de grond springen. De ouders en supporters die gekozen hadden voor de paraplu en de reis naar Maarssen zagen dat Bep 2 lastig uit de startblokken kwam. Het stugge en vooral knokkende OVVO maakte het Bep in de beginfase moeilijk, daardoor kwam Bep lastig tot scoren en bleef het gelijk opgaan.

Spijker was vandaag weer uitermate trefzeker en vanuit een mooie en volle dug-out hoorde men regelmatig “Spijkros!”. Kai domineerde in de lucht naarmate de wedstrijd vorderde en zijn tegenstanders zagen het gedurende de tweede helft al niet meer zitten. Vlak voor het rustsignaal zette Bep nog even extra aan en zo liep de voorsprong voor rust nog snel op, mede door belangrijke treffers van Aris, naar drie doelpunten in het voordeel van de uitploeg. De supporters konden zeer tevreden de warmte van de kantine, inclusief een warme kop thee opzoeken.

In de tweede helft kon OVVO het niet meer bijbenen en domineerde Bep gedurende 30 minuten. De voorsprong werd langzaam uitgebreid, er vonden wissels plaats en vele spelers pikten hun doelpuntje mee. Enkel Jeffrey bleef aan de kant met een zere enkel en hij zag dat de 3de overwinning voor Bep 2 een feit werd. Met 17-27 was de uitslag overduidelijk en is Bep 2 klaar om zich te mengen in de strijd om handhaving in de reserve hoofdklasse, wat mij betreft moet dat goedkomen!

Het enige wat er aan de start van de wedstrijd van Bep 1 anders was, waren de spelers die binnen de lijnen stonden. Het weer bleef hetzelfde, de regen miezerde rustig door en zonder dat je het merkte was je doorweekt. De start was uiterst moeizaam en via Robert kwam na enkele minuten de 0-1 op het scorebord. Halverwege de eerste helft bleek dat Bep grossierde in het missen van kansen, maar ook het slecht uitspelen van de aanvallen. Aan de thuiszijde vielen de doelpunten wel met enige regelmaat en zo keken we tegen een 6-2 achterstand aan. Tot aan de rust veranderde er werkelijk niets in dit spelbeeld en drijfnat en met een 10-4 achterstand zochten we de kleedkamers op.

Na rust vielen Thimo en Lonneke in en leek het heel even alsof we ons terug konden knokken in de wedstrijd, maar niets bleek minder waard. Geen moment hebben we een echte kans gehad om terug te keren in de wedstrijd en met een 20-12 verlies droop de ploeg af. Een belangrijke wedstrijd waar punten zeer welkom hadden geweest, maar het zat er vanaf minuut 1 niet in.

Volgende week komt Unitas met haar selectie op bezoek aan de Flevostraat en dat is voor beide ploegen van groot belang om te winnen. Bij winst kijken we omhoog op de ranglijst, maar bij verlies wordt de degradatiestreep eerder een richtpunt. Supporters ontzettend bedankt en hopelijk zijn de kleren en paraplu’s inmiddels droog, want misschien zijn ze aanstaande zaterdag weer nodig. Tot dan!

Robert Oudejans