Verslag BEP 1 & 2

Afgelopen weekend was dan de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2019. Na twee weken uit te hebben gespeeld, mochten we het jaar afsluiten in onze eigen sporthal de Beuk. Alweer 1 week geleden werd de selectie opgesplitst op de zaterdag. Bep 2 mocht een lang reisje maken naar Arnemuiden terwijl Bep 1 het een stukje dichter bij mocht opzoeken in Utrecht. Beide ploegen kwamen helaas terug zonder punten en daardoor was er werk aan de winkel.

Bep 2 kon in het begin Top Arnemuiden 2 goed bijhouden en tot aan de 15-12 was het verschil klein. Helaas liepen de tegenstanders uit waardoor Bep 2 met een 23-16 weer 2 uur terug mocht rijden naar Purmerend.

Bep 1 had bij Synergo 1 een spannende wedstrijd. Steeds gelijk op waardoor het verschil steeds maar 1 of 2 punten bleef, soms in het voordeel van Bep, soms in het voordeel van Synergo. Met nog 1,5 minuut te gaan en een achterstand van 2 punten kon Bep het niet meer inhalen en verloor hierdoor met 27-23.

Een nieuwe week brak aan en er werd weer op dinsdag en donderdag getraind om ons voor te bereiden op nieuwe tegenstanders. Bep 2 mocht aantreden tegen KCC 4 en Bep 1 speelde tegen Fiducia 1. Een druk programma in de sporthal zorgde voor veel sfeer. De A1 had een leuke wedstrijd tegen Pernix A1 en hadden een mooie overwinning waardoor zij nog steeds boven aan staan in hun poule.

Het jeugdige tweede mocht daarna beginnen tegen een oudere tegenstander KCC 4. Een leuke wedstrijd om te zien met heel veel doelpunten. In het begin kon Bep 2 maar niet loskomen waardoor het verschil steeds klein bleef. Met een stand van 18-15 gingen zij de rust in. Bep 1 ging bespreken en na deze bespreking was het verschil inmiddels goed uitgebreid. Het stond 24-17. Het tweede ging vrij uit korfballen en daar kwamen mooie doelpunten uit. Veel goals van de heren, maar de dames deden ook niet ten onder door goed voorbereidend werk en pakten ook ieder hun doelpunten mee. Een 34-24 overwinning gaf vertrouwen voor het nieuwe jaar.

Daarna was het de beurt aan Bep 1. Een belangrijke wedstrijd na het verlies van vorige week. Er waren geen beelden bekend van Fiducia, dus we gingen helemaal blanco de wedstrijd in. Het was een spannende eerste helft waar goede aanvallen zorgde voor mooie doelpunten. Helaas stond het verdedigend nog niet scherp en werden er onnodige fouten gemaakt, waardoor Fiducia makkelijk mee kon. Een 14-13 ruststand was hiervan het resultaat. In de tweede helft moesten de fouten eruit en we moesten clean gaan spelen. Aanvallend was het nodig om minder geforceerd te gaan spelen waardoor de druk niet op 1 iemand kwam te liggen.

In de tweede helft werd er op meerdere vlakken gescoord. Verdedigend stond het beter en werd er duidelijker gecommuniceerd. Met nog 10 minuten te gaan, was er een verschil van 4 punten opgebouwd, 25-21. Ook dit was een wedstrijd met veel doelpunten. Door een eindstand van 28-24 bleven de belangrijke punten in Purmerend.

Het was een wedstrijd waarbij we nog lang niet op onze top speelden en in 2020 zal er nog hard getraind moeten worden om de verbeteringen uit te voeren. Dinsdag wacht de laatste training en dan beginnen de feestdagen alweer! Nog maar twee wedstrijden gespeeld in de Beuk maar beide keren zat de sfeer er goed in! In 2020 zullen weer veel thuiswedstrijden komen en met een volle tribune worden het weer gezellige avonden in de sporthal.

Vanuit de selectie willen we iedereen bedanken voor het aanmoedigen het afgelopen jaar en we hopen dat in 2020 dit zal blijven doorgaan! De eerste competitiewedstrijd voor de selectie 11 januari zijn bij ZKV in Zaandam. Ook dit zijn weer belangrijke wedstrijden. Het is niet ver dus kom met z’n allen aanmoedigen en dan nemen we ook dan de punten weer mee in onze eigen zak! Verder willen wij, als selectie, iedereen hele fijne feestdagen wensen en alvast een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar! Iedereen die op wintersport gaat, kom veilig thuis en voor diegene die lekker thuisblijven, geniet van de korfbalvrije week!

In 2020 gaan we er weer allemaal tegen aan en hopen op een sportief, gezellig en liefdevol jaar!

Sanita