BEP D1 – FURORE D1

Voorjaarsvakantie, schooladviezen, cito’s, meeloopdagen: dit alles zit erop dus het was nu voor iedereen tijd om zich weer vol energie in de zaalcompetitie te storten. Nou iedereen, Johan W was zijn plicht als zoon aan het vervullen door bij zijn moeder de wanden een nieuw kleurtje te geven. Helaas had hij zich niet bij de ouders van D1 afgemeld dus dat leverde wel wat teleurgestelde gezichten bij de ouders op. Gelukkig was er een uitstekende trainersduo, Stephan en Johan H, dat hem verving. Helaas kon Elin i.v.m. ziekte niet meedoen. Ook de ouders waren weer klaar voor een mooie wedstrijd. Zoals gewoonlijk was er een gezonde dosis fanatisme bij de ouders aanwezig. Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat het fanatisme bij sommige ouders bij het voetbal zou leiden tot een stadionverbod.

Startopstelling voor de eerste helft bestond uit Maurits, Anne, Lieke en Bjorn (allen aanval) en Tygo, Daan (aanvoerder), Jinte en Sophie (allen verdediging). Do en Jens zaten reserve. BEP begon, zoals gebruikelijk, fanatiek. Wat al snel resulteerde in een 3-0 voorsprong met 2 doelpunten van “the man on fire” Bjorn en een prachtige doorloopbal van Anne. Daarna kwam de klad er een beetje in en kwam Furore terug tot 3-3, maar door wederom een doelpunt van Bjorn kwam BEP weer op 4-3. Toen kwam er een doelpunt van Furore die een verhitte discussie veroorzaakte op de tribune. Er werd na de zoemer 4-4 gemaakt door Furore (althans dat vonden de ouders). Nadat het verbaal geweld op de tribune verstomde, werd er van vak gewisseld. Helaas leken ook de spelers van BEP een beetje uit het veld geslagen na het toekennen van het laatste doelpunt, want al snel scoorde Furore 4-5. Gelukkig wist BEP zich te herpakken en na mooi samenspel van het aanval vak, wist Daan dit te bekronen met een doelpunt 5-5. Dit gaf een impuls aan het team en al snel daarna stond BEP met 7-5 voor door 2 mooie doelpunten van Tygo.

We gingen dus de rust in met een 7-5 voorsprong. Het doel voor de 2e helft was duidelijk: vasthouden en uitbouwen die score. In de 2e helft werden Sophie en Daan vervangen Do en Jens die hun posities in het verdedigende vak overnamen. Daarnaast werd er ook geëxperimenteerd met nieuwe tactieken. Maurits die normaal een bril draagt werd het veld ingestuurd zonder bril. Wedstrijdverslagen BEP hield zich aan de afspraak en bereidde al snel hun voorsprong uit naar 9-5 door twee doelpunten van Lieke, waarbij bleek dat Bjorn niet alleen scorend vermogen heeft, maar ook in staat is andere in scorende positie te brengen zoals bij het 2e doelpunt van Lieke.

Toen kwam er helaas toch weer een beetje de klad in en kwam Furore terug tot 9-7. We maakte het onnodig spannend. Niet snel daarna merkte we dat het experiment met Maurits zonder bril werkte, want Maurits scoorde 10-7 (mogelijk kunnen we deze tactiek in de toekomst ook gebruiken). Furore bleef zich verzetten en kwam terug tot 10-8, maar het verzet werd gebroken door wederom een doelpunt van Tygo 11-8. Toen was er nog een laatste stuiptrekking van Furore 11-9, maar die stuiptrekking werd snel de grond in geslagen door een schitterend afstandsschot van Tygo 12-9. Dit afstandsschot deed niet onder voor de afstandsschot die recentelijk werd gescoord door BEP 1.

Als kers op de taart maakte Do er nog 13-9 de eindstand. Ja BEP D1 was weer goed uit de startblokken geschoten en wist ondanks de afwezigheid van Johan W (die overigens zeer goed werd vervangen door het trainersduo, Stephan en Johan H) en mede door het fanatieke supportersvak (toch Edwin) de 2e plek in de competitie te heroveren. Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen KIOS en hopelijk is Elin dan ook weer van de partij. Dit is een co-productie van Daan Plankman en zijn vader. PS mocht u nog verfklussen hebben dan heb ik een tip voor u: bel Johan W.