KIOS D1 – BEP D1

Zaterdag om half vier mocht de D1 in Nieuw Vennep spelen. Natuurlijk moet je dan vanaf de A5 een keuze maken, ga ik over de A4 en terug of ga ik binnen door. Hoewel we redelijk achter elkaar aanreden, ging de ene helft voor optie A en de andere helft voor optie B. Is goed gekomen, iedereen is bij de sporthal uitgekomen, zelf met een nieuwe routeplanner 🙂 .

Goed, KIOS begon sterk in de aanval. Pas na drie minuten was BEP zover dat zij de bal naar de aanval kregen. Hier maakte Tygo vrij snel 0-1. De reactie kwam snel met de gelijkmaker en een tweede schot. Daan maakte daar 2-2 van met een mooie weg-trekafstand-schot (mooi woord). Dit was ook het sein voor de wissel van vakken. Jens maakte met een doorloopbal 2-3. KIOS was best fel op de bal en maakte in heel snel tempo 3-3 en ook 3-4. De aanval ging best lastig en na wat gedraai en gepiel weet Jens er 4-4 van te maken. Met deze stand gaan we ook de rust in. Misschien wel handig om even te vermelden dat de scheidsrechter lid is van een wandelvereniging en dit ook enigszins promoot tijdens de wedstrijd. Een stukje lopen is geen probleem, een iets langer stukje trouwens ook niet.

Na de rust beginnen beide ploegen stevig, Tygo maakt met een mooie lange afstandsdoorloopbal 4-6. Dan komt er een rijtje strafworpen, waardoor de score op naar 6-7 gaat. Bjorn gooit er nog een mooi schot in, 6-8. Tja en toen was de mazzel even op… KIOS maakt er 8-8 van, BEP mist 523 doorloopballen, de scheids doet even zijn eigen ding met lopen… Lieke maakt met een doorloop-omdraaibal 9-8 en de spanning is weer helemaal terug in de laatste minuut! KIOS speelt het goed uit en weet de gelijkmaker, net voor tijd, te maken.

Goed gewerkt D1 en toch een punt! Volgende week thuis tegen TOP! Stephan Ekels