PERNIX A1- BEP A1

Aanval: Jari, Jeroen, Lois en Floortje Verdediging: Luke, Tom, Sylvia en Lotte Vandaag hadden we een wedstrijd tegen Pernix, we wisten al van te voren dat we ze niet moesten onderschatten. Het was ook een erg belangrijke wedstrijd, in ver band met aanstaande kampioenschap waar we erg op hopen.

De wedstrijd hadden we pas 19.30 uur, na het eerste van Pernix. Die wedstrijd was erg beladen, wij moesten wel rustig blijven. In de voorbespreking hadden we het erover dat we goed moesten beginnen, Pernix heeft erg lange heren en we moesten ons op een tactische manier opstellen. In het begin ging het erg gelijk op. Doordat Pernix heel erg voor verdedigden konden we veel naar achter spelen.

0-1 met een wegtrekbal van Floortje. Een strafworp voor Pernix, 1-1 en 2-1. Lotte kon erg veel naar binnen en kreeg een strafworp, helaas miste ze. In diezelfde aanval ging Sylvia naar binnen en kreeg ook een strafworp mee. Deze maakte Lotte wel, 2-2. Jeroen met een mooi schot en goede aanval, 2-3. Jari met een goede bal naar achter, Floortje 2-4. Pernix scoorden weer, 3-4. Luke van een grote afstand, met zijn bekende stap naar achter, 3-5. Jeroen met een mooie bal, 3-6. Pernix kwam weer terug tot 5-6, maar Luke met een mooi schotje, 5-7. Jari met een vrijebal 6-8. Lotte vrijebal, 7-9. Jari scoorde ook weer achter de korf, met een bal naar achter van Floortje, 7-10. Toch scoorden Pernix ook door, elke keer 2 doelpunten afstand. Een strafworp en afstandschot van Lotte, 8-12. We hadden al een beetje afstand. Lotte had al een aantal keer goede doorloopballen proberen te maken, maar elke keer stond een heer van Pernix ertussen, de scheidsrechter floot steeds tegen ons. Het publiek van Pernix was erg aanwezig en wij raakten toch wel een klein beetje onze concentratie kwijt. De ruststand was dan ook 12-12.

In de rust bespraken we vooral dat we weer simpel moesten gaan spelen. Ook moesten we ons niet teveel laten afleiden door het publiek, die hard aan het “aanmoedigen” was. Pernix kwam meteen van start in de tweede helft, 14-12. Tom die goed het blok gebruikte en scoorde daaruit, 14-13. Lotte mocht weer een strafworp nemen, die ze raakte, 14-14. Mitchell erin voor Jeroen. Er werden heel veel vrijeballen gegeven, waardoor het spel de hele tijd werd stilgelegd, wat we als allebei de ploegen best irritant vonden. 2 keer in een aanval kreeg Jari een vrijebal, maar werd afgekeurd, doordat Mitchell duwen tegen kreeg onder de korf.

 

Pernix liep toch weer uit, 17-14. Lotte toch weer met een goede doorloopbal, 17-15. De scheids zat ons de tweede helft toch niet echt mee. Nog een keer Lotte met een vrijebal 18-16. Er werd veel geprobeerd door Jeroen en Camiel met wissels, Pauline die er ook nog in kwam en Floortje die eruit werd gehaald. Marit heeft ook nog een paar minuten mogen maken, maar niets hielp meer. Jari nog met een afstandschot achter de korf en Lois met een doorloopbal, 20-18. Pernix met die goed schietende heren nog in de laatste minuten 22-18. Dit was dan ook de eindstand.

 

Helaas hebben we deze belangrijke wedstrijd verloren. Het zat er misschien toch aan te komen met al onze overwinningen, het is gebeurt. We staan nog steeds bovenaan, maar het wordt nu misschien iets lastiger. Als laatste wedstrijd moeten we tegen KZ, die we wel moeten winnen! Aanmoediging zou heel leuk zijn! Bedankt Marit en Bart voor het reserve zitten en Camiel bedankt voor het mee coachen. Op naar volgende week! Floortje.