Verslag BEP 1 & BEP 2

Na een spannende pot van de A1, waar de wedstrijd pas in de slotfase werd beslist, mocht BEP 2 aantreden tegen TOP Arnemuiden 2. Na een matige wedstrijd tegen TOP (S) begon BEP 2 gedreven aan de wedstrijd. Vanaf het begin was het een felle wedstrijd van beide kanten. In de eerste helft was het spel van BEP 2 verzorgd en snel, wat resulteerde in goals van iedereen. Na 25 minuten zuivere speeltijd ging BEP 2 met een voorsprong de kleedkamer in.

Wetende dat TOP (A) een goede ploeg is, was de opdracht om de vier punten voorsprong snel uit te bouwen. Jammer genoeg wist BEP 2 deze opdracht niet te voltooien, waardoor TOP (A) volledig terug kwam in de wedstrijd. BEP 2 verzuimde een zeer lange periode om te scoren. Een tweede helft waar BEP maar 7 doelpunten maakte, zorgde er voor dat TOP (A) prolongeerde naar de overwinning met 24-28. Ondanks de 0 punten kan er met een goed gevoel terug gekeken worden naar de wedstrijd. Zaak is om het verzorgde en goede spel volgende wedstrijden ook in de tweede helft vast te houden.

Nadat het strijdtoneel was geruimd, was het tijd voor ons vlaggenschip om te beginnen. BEP 1 begon zeer scherp aan de wedstrijd en het achttal stond na luttele minuten al met vijf punten voor. Daar waar Synergo de nul niet wist weg te werken, was al snel duidelijk dat BEP de betere ploeg was. Het spel van de thuisploeg in de eerste 10 minuten was aangenaam om te zien. Echter, naarmate de tijd wegtikte kon BEP 1 dit niet vasthouden. Het is altijd lastig om het een hoog niveau te hanteren als de tegenstander een klasse minder is. Deze uitdaging bleek ook in zekere zin voor BEP 1 te groot, het spel werd minder en daardoor oogde het minder aantrekkelijk dan de eerste 10 minuten.

BEP 1 had na het eerste bedrijf al een ruime voorsprong die ook in de tweede helft niet in gevaar is gekomen. BEP wint de wedstrijd uiteindelijk met 26-20 en staat daardoor 2e in de competitie. Volgende week moet BEP 1 uit tegen Fiducia 1, wat een belangrijke wedstrijd is voor onze selectie. Alle reserves en supporters bedankt!