TOP A2 – BEP A1

Aanval: Mitchell, Jeroen, Lotte en Sylvia Verdediging: Jari, Dion, Loïs en Floortje Vandaag moesten we een ritje maken naar Sassenheim. Zij stonden 1 punt achter ons en het zou een spannende wedstrijd worden. We hadden de trainingen al erg getraind op rebound, omdat die uit de statistieken van Erik nog niet helemaal goed waren. Het was warmer dan verwacht, dus het zou een heet potje worden. Wij kenden top A2 nog niet heel goed, dus we moesten nog even kijken hoe we gingen opstellen. De wedstrijd ging beginnen en Mitchell scoorde meteen een afstandsschot, 1-1. Na een goede en snelle aanval, een afstandsschot van Floortje, 1-2. We hadden in het begin de verdediging goed onder controle, dus Top had vaak balverlies en kon nog niet zo goed onder onze druk vandaan komen.

Na een goede kaats tussen Loïs en Floortje, scoorde Loïs een mooi afstandsschot voor de korf, 1-3. Lotte zat er deze wedstrijd heel goed in en zo scoorde zij ook 2 achter elkaar, 1-5. Jari had goede acties waardoor hij de 2-6 scoorde. We hadden een flinke voorsprong, maar Top scoorde heel snel achter elkaar en zo werd het al heel snel 5-6. Het werd dus alweer wat spannender en er zouden deze wedstrijd veel doelpunten gaan vallen aan beide kanten. Dion had een hele mooie actie naar binnen en scoorde ook een mooie doorloopbal, 5-7. Door de scherpe acties kwam Jari vrij en scoorde er twee achter elkaar in, 7-9. Mitchell met zijn welbekende omdraaiballetje de 7-10. We hadden weer een voorsprongetje te pakken, maar Top kwam op dit soort moment weer terug in de wedstrijd en verslapten wij iets. De aanval had heel lang de bal en zo scoorde Lotte twee doelpunten achter elkaar. 10-12. Dit was heel belangrijk omdat wij wisten dat Top snel doelpunten zou maken. Dus was dit voorsprongetje net voor de rust lekker voor ons. In de rust bespraken wij een paar punten wat belangrijk waren, zoals onze verdediging. We moesten meer gaan sluiten, omdat het goede schutters zijn bij Top.

De scheidsrechter deed er heel lang over, maar dan kon eindelijk de tweede helft beginnen. Jari knalde meteen de 10-13 erin van afstand. Lotte kon steeds doorloopballen nemen en dat was dan ook belangrijk want ze scoorde de 12-14. Sylvia ging ook naar binnen en kreeg een strafworp mee en ze scoorde die ook, 14-15. Lotte kon herhalen doordat Mitchell het goed had staan onder de korf en kon ze een mooi afstandsschotje maken. 14-16. Toch kwam Top weer terug en werd het weer 16-16. Floortje werd eruit gehaald en Paulien kwam daarvoor op de plek. Top kwam op voorsprong en het was nog 10 minuten te spelen. Weer zo een spannende wedstrijd net zoals vorige week. Mitchell maakte een mooie wegtrekbal 17-17. Lotte was zeer belangrijk in deze fase, ze had een doorloopbal gemaakt, maar Mitchell was ook belangrijk, zij maakten de 19-19. Top stond 21-19 en het was nog maar 5 minuten te spelen. Sem werd er nog even ingezet voor Dion. Lotte maakte nog een doorloopbal, 21-20. Het was nog een minuut, maar helaas hebben we niet meer kunnen scoren. Verloren met 1 punt verschil, heel zuur. We hebben wel heel hard gewerkt. Jammer dat we deze week geen punten hebben gepakt, we staan nu 3e. Volgende week moeten we tegen Avanti, de nummer 1, om half 11. Dankjulliewel, Sem en Paulien