Verslag BEP 1 – ANTILOPEN 1

Afgelopen weekend stond er weer een gezellige thuiswedstrijd op het programma. Mooi weer, veel wedstrijden op het veld en leuk publiek. Na de wedstrijd van vorige week, waar er goed verdedigd werd en er prima aanvallen gedraaid werden, was er goed getraind en konden we er weer tegen aan. Antilopen was een tegenstander die op papier niet heel bijzonder was. Een paar speerpunten en verder allemaal matige tegenstanders. De opstelling die woensdag bekend werd, moest een beetje veranderd worden. Lynn raakte op de training donderdag geblesseerd aan haar enkel en Thalia werd zaterdagochtend wakker met een dikke knie. Bodyn speelde hierdoor in 1. Een leuke wedstrijd van 3 die in de laatste 10 minuten besloten werd en een spannende wedstrijd bij 2 was het voorprogramma van de wedstrijd.

Het zonnetje scheen, een beetje wind maar prima temperatuur om lekker te korfballen. We begonnen helaas meteen met een 0-2 achterstand. Hierdoor liepen we continue achter de feiten aan, dit zorgde voor druk om steeds die achterstand goed te maken. Het werd al snel duidelijk dat deze ploeg echt niet beter was dan ons en dat we hier makkelijk onze punten konden halen. Er werd goed verdedigd, maar heel slecht afgerond. Er werden veel kansen gecreëerd en er werd goed gerebound. Helaas zorgde een zwak schotpercentage voor een 4-6 stand met rust.

Na de rust kon het verschil na een tijdje rechtgetrokken worden naar 8-8. Het stond weer gelijk en vanaf hier hadden we het voortouw moeten nemen. Dit lukte echter niet en er werd snel weer een achterstand opgebouwd. De kansen lagen bij de dames en hier werd goed op uitgespeeld. Hierdoor werd het, helaas, ook wat geforceerder en konden we niet het aantrekkelijke dynamische spel spelen wat we eigenlijk willen laten zien. Gedurende de tweede helft werden er verschillende wissels toegepast om toch meer doelpunten te maken. Helaas bleef onze teller steken op 11 en konden zij er 15 maken. Een bittere teleurstelling en afsluiting van de korfbaldag. Verdedigend hebben we het goed gedaan; ze hebben weinig kansen gecreëerd en 15 goals tegen krijgen is prima. Ons aandacht punt voor de komende trainingen zal de aanval worden. De afronding moet absoluut beter. Er zit zeker potentie in om leuk spel te laten zien en wedstrijden te winnen.

Het zat er vandaag helaas niet in. Er zal meer gefocust moeten worden op de afronding, het spel en het vertrouwen in elkaar. Gelukkig is het nog het begin van de competitie en is er nog genoeg tijd om te groeien, elkaar beter te maken en hierdoor ook wedstrijden te winnen. Het publiek willen we heel erg bedanken voor het aanmoedigen. We hopen dat we volgende thuiswedstrijd een leuke wedstrijd kunnen laten zien met mooi spel en mooie doelpunten. Wij gaan in ieder geval weer hard trainen om het volgende week TweemaalZes heel lastig te maken en de punten mee naar huis te nemen. Hopelijk zien we jullie, als publiek, daar en anders tot bij de volgende thuiswedstrijd!

Sanita