TWEEMAAL ZES 1 – BEP 1

Afgelopen weekend stond er weer een uitwedstrijd op het programma. Na een training waar de vonken vanaf sprongen en hoge schotpercentages was het vertrouwen weer gegroeid ten opzichte van vorige week. Deze week was het de beurt aan Tweemaal Zes. Op papier een ploeg die we moeten kunnen hebben maar je weet het maar nooit. Helaas speelde het tweede en eerste niet op dezelfde locatie maar als hechte selectie was het tweede wel doorgereden naar het eerste om te supporten. De wedstrijd van 2 konden wij gelukkig volgen via de app, die tot de laatste minuut spannend was. Na de goede berichten vanuit Scheveningen was het tijd om ook de punten uit Maartensdijk mee te nemen. Het werd al meteen duidelijk dat deze ploeg niet vies was van een stootje. Een fysieke ploeg die met veel duels probeerde de wedstrijd in hun handen te nemen. Het was een spannende eerste helft. Het achter verdedigen aan onze kant ging vrij goed en hierdoor kregen we weinig goals tegen.

Het probleem ligt bij ons echter aan de aanvallende kant. Het was veel zoeken naar de juiste combinaties en de juiste schoten, en ook het schotpercentage van afgelopen dinsdag werd helaas niet behaald. Een ruststand van 6-6 zorgde ervoor dat we de tweede helft weer opnieuw konden beginnen. De aanvallen werden rustiger en er werd meer gezocht naar de juiste kans, verdedigend stond het nog steeds sterk. Helaas konden we maar niet los komen door een snel volgend tegendoelpunt van Tweemaal Zes. In de tweede helft werden er verschillende wissels toegepast waardoor Lotte, Robert en Kai ook hun minuten kregen. De fysieke duels werden beter opgelost aan onze kant waardoor we sterker en stabieler gingen spelen. Het bleef helaas elke keer 1 punt verschil. Met nog 6 minuten te gaan, konden we het verschil naar 2 krijgen.

Dit zorgde voor veel vertrouwen binnen de ploeg. Er werd veel gecoacht naar elkaar, zowel in het veld als langs de kant. Het verschil van 2 kon Tweemaal Zes niet goedmaken en hierdoor kwam er een nette overwinning van 13-16. Een wedstrijd waar we weer veel van kunnen leren. Verdedigend stond het, net zoals de vorige weken, stabiel en we hebben weinig doorgelaten. Het aanvallende spel wordt steeds beter en uiteindelijk zullen de doelpunten steeds meer moeten gaan vallen. Het fijne was dat we, na de teleurstelling van vorige week, 2 punten naar huis mee mochten nemen.

Dit geeft weer veel vertrouwen en nu kunnen we weer volle moed beginnen aan een nieuwe trainingsweek. Volgende week zaterdag staat Dindoa op het programma. Weer een belangrijke wedstrijd waar we de punten graag weer willen binnen slepen! Voor alle supporters die zijn meegereisd naar Maartensdijk, of die na hun wedstrijd nog even door gingen naar het dorpje, willen wij erg bedanken! We vinden het erg leuk dat er ook zaterdag weer flink wat Beppers langs de kant stonden. Hopelijk tot volgende week! Dan zijn we weer thuis op het BEP-veld te vinden. Verder ook nog een bedankje naar de reserves voor de support en het invallen!

Groetjes, Sanita