BEP 2 – KVS 2

Het was eindelijk weer zover, het weekend was van start gegaan en dat betekende dat we onze grote hobby weer konden uitoefenen. We waren de hele week klaargestoomd voor de belangrijke wedstrijd tegen KVS. Hoewel iedereen dacht dat het nu wel over zou zijn met de mooie zomerdagen, hadden we zaterdag toch nog wat geluk. De zon scheen en dat betekende dat de thermoshirts nog lekker in de kast konden blijven liggen. We reisden met de groep af naar de Scheveningse club, die we in het verleden ook al een paar keer ontmoet hadden. Ze hebben een fijn en ruim complex. Ook ons publiek nam plek aan de zijlijn om het gemotiveerde team binnen de lijnen aan te moedigen.

De afgelopen wedstrijden grepen we telkens net mis, terwijl we zeker niet onderdeden aan de tegenstanders. Dit triggerde ons zelfs meer om deze week wel de punten mee naar huis te nemen, want we moesten en zouden onszelf dit weekend belonen met de winst. Dat het een spannende pot zou worden, wisten we eigenlijk van tevoren al wel. KVS is net als BEP 2 een jonge en sterke ploeg met een dynamisch spel. Robert was niet aanwezig, omdat hij als reserve meeging met BEP 1 en het niet redde om bij beide wedstrijden aanwezig te zijn. Jordy was helaas geblesseerd en stond dus ook niet binnen de lijnen. Milan, Niels, Isa en ik (Bodyn) begonnen als eerste aanvalsvak. Max, Luke, Verena en Jessie startten in de verdediging. Voordat wij aan de wedstrijd mochten beginnen, waren er al een aantal leuke wedstrijden op het BEP-veld gespeeld. Zo sleepte de C1 en B1 de punten binnen. Ook BEP 3 bleek weer de sterkste ploeg te zijn! De A1 zette thuis een spannende wedstrijd neer, maar helaas bleek de tegenstander toch een maatje te groot.

Nu was het dus aan ons om de punten binnen te slepen. Het vak met Milan, Niels, Isa en ik had moeite om de eerste doelpunten te scoren en we deden hier dan ook meerdere aanvallen over. Gelukkig hadden het andere vak het verdedigend heel goed onder controle, waardoor we meerdere keren konden herhalen. Beide teams waren vel en gingen geen duel uit de weg. Toch bleken wij vanaf het begin meer rebound te hebben, dus kon de tegenstander minder vaak herhalen. De wedstrijd werd ingeluid met twee doelpunten van Milan. Na de 0-2 voorsprong scoorde het andere vak heel snel twee doelpunten en zorgden Jessie en Luke voor een 0-4 voorsprong. We merkten deze wedstrijd dat we voor ieder doelpunt moesten vechten en vooral de heren speelden hierin een belangrijke rol in de afronding.

KVS had echter nog meer moeite met de afronding, hoewel ze wel goede aanvallen draaiden. Hier hadden wij veel mazzel mee, want dit leidde tot een 2-8 voorsprong. Een makkie om de wedstrijd uit te spelen en de winst binnen te halen zou je denken hé? Ik vond persoonlijk dat de stand op papier een ietwat vertekend beeld gaf van de wedstrijd. Door ons fanatisme en onze vechtlust hadden we deze voorsprong zeker aan onszelf te danken, maar we wisten van wedstrijden uit het verleden dat KVS een hardwerkende ploeg is die zich goed kan terugvechten in een wedstrijd. Wij verzaakte de tweede helft in de afronding, een terugkomend probleem waar we als selectie aan moeten werken. Ook KVS maakte niet optimaal gebruik van de gecreëerde kansen, maar was langzaam bezig met een inhaalslag. Wij waren gelukkig ontzettend sterk in de aanvallende en verdedigende rebound, waardoor we veel balbezit hadden. Er werden in de tweede helft nog een paar wissels toegepast.

Tot 5 minuten voor de wedstrijd was de stand 10-12. De spanning begon steeds meer te groeien, maar we wisten over het algemeen ons hoofd koel te houden. Met nog één minuut op de klok stond het 11-12 en gelukkig werd dit ook de eindstand. Als ik terugkijk naar de wedstrijd vind ik dat we best trots kunnen zijn op elkaar. Er was in en rond het veld veel beleving. We vochten voor elkaar en wisten gebruik te maken van elkaars krachten. We speelden de juiste mensen uit die goed in de wedstrijd zaten en werkten voor de rest als collectief om de punten binnen te slepen.

Verdedigend en reboundend hebben we het goed gedaan. Aanvallend hebben we naar mijn idee ook een gevarieerd spel laten zien, al kan hier nog wel veel meer uitgehaald worden. We hebben vechtlust, fanatisme en doorzettingsvermogen getoond. Dit in combinatie met de positieve sfeer zorgde niet alleen voor de winst, maar ook voor een leuke wedstrijd. In de training zullen we ons moeten focussen op de afronding en moeten we wat schoonheidsfoutjes eruit zien te halen, maar we kunnen zeker voortborduren op dit weekend. Het was aan de zijlijn vast nagelbijten, maar we waren weer blij dat het publiek met ons was meegereisd naar het zonnige Scheveningen. Bedankt daarvoor, jullie hebben ons naar de overwinning gejuicht! Wij zullen komende week weer hard aan de bak gaan om ons voor te bereiden op een thuisduel tegen PKC.

Bodyn