BEP 2 – PKC 3

Na een heerlijk korfbalweekend vorige week leek deze zaterdag alles wel anders te zijn. Waar de zon vorig weekend op de gezichten van spelers en publiek scheen, was het deze keer een grauwe, koude en regenachtige zaterdag zonder publiek. Door strengere afgekondigde coronamaatregelen mocht het publiek dit weekend niet meer aanwezig zijn. Jammer, want het gejuich aan de kant zorgt altijd voor wat extra spanning, beleving en energie. Gelukkig zijn we de afgelopen maanden gewend geraakt aan het bedenken van creatieve oplossingen. Zo ook dit weekend, waar de gebroeders Hoogendoorn door middel van een livestream-uitzending via Facebook ervoor zorgde dat BEPPERS en het publiek van de tegenstanders de wedstrijd konden volgen. Heerlijk warm in de huiskamer op de bank met het kacheltje aan, terwijl de spelers en corona-coördinatoren doorweekt op het veld stonden.

Zowel PKC als BEP had maar twee punten behaald gedurende het seizoen, waardoor we wisten dat het spannende wedstrijd zou worden. We maakten zeker een kans, maar het zou weer een pot worden zoals vorige week. Een pot waar we moesten knokken voor iedere bal, voor elkaar moesten werken en beleving moesten hebben in het veld. Isa, Verena en Max startten aan de kant. Robert moest meespelen in 1. Al snel bleek in de wedstrijd dat we goed tegen elkaar opgewassen waren. Aan beide kanten werd er gescoord. Ons spel was redelijk dynamisch. We speelden veel uit de 3-1. Het vak van Milan, Jordy, Jessie en Daniek had veel rebound over, waardoor ze meerdere malen konden herhalen. Het andere vak met Niels, Luke, Isabel en Bodyn iets minder, maar toch werd ook in dat vak gescoord. PKC was redelijk zuiver en had veel minder schotkansen nodig dan wij. Het probleem waar de selectie de laatste weken tegenaan loopt, is de afronding. Dit bleek ook deze wedstrijd weer.

PKC had in de eerste helft de voorsprong, waardoor het in de rust 6-9 was. We kregen van Gert-Jan te horen dat we scherper in de verdediging moesten zijn en persoonlijke fouten eruit moesten halen. Ook werd benadrukt dat we over meer schijven moesten gaan spelen, waarbij iedereen tot schot zou komen. In de trainingen lukt dit aardig, maar we vielen in de wedstrijd weer terug op een aantal speerpunten. We hielden het spel soms te groot en het baltempo kon omhoog.

De tweede helft ging zwak van start. Het vak van Milan, Jordy, Jessie en Daniek hadden het verdedigend goed op orde, maar het andere vak had moeite met scoren en was slordig in de passing. Uiteindelijk luidde PKC de tweede helft in met het eerste doelpunt. Toch wisten we wel mee te gaan in het scoren. Max kwam erin voor Luke en Isa voor Isabel. Luke kwam er in het andere vak in voor Jordy voor het scorend vermogen. Isa loste haar eerste schot en scoorde direct. We kwamen langzaam dichterbij, maar helaas te laat. Met nog 3 minuten op de klok stond het 12-14, maar we konden  het gat niet meer dichten en PKC ging naar huis met de punten. Annika, bedankt voor het vervangen van Inge en de reservebank bedankt voor het aanmoedigen in de regenachtige kou. Publiek voor het online aanmoedigen, we waarderen het ontzettend!

Bodyn de Heer