BEP 1 – DINDOA 1

Op 28 september 2020 vond er opnieuw een persconferentie plaats over de aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 virus terug te dringen. De grote vraag was natuurlijk: welke maatregelen zullen voor de sport gaan komen? Helaas, sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek. Gelukkig kan de competitie wel verder gespeeld geworden en kunnen wij onze favoriete hobby nog wel blijven uitoefenen.

Normaal schrijf je natuurlijk een wedstrijdverslag voor de degene die niet aanwezig waren op het veld, nu zou je denken dat is toch iedereen? Maar onze toppers Jeroen en Niels hebben ervoor gezorgd dat alle trouwe Bep supporters de wedstrijd live hebben kunnen volgen op facebook. Top gedaan jongens, maar toch ga ik nog even een verslag schrijven van de wedstrijd voor degene die het niet live hebben kunnen volgen en natuurlijk voor degene die het gewoon leuk vinden om het wedstrijdverslag vanuit de beleving van een speler terug te lezen. Zaterdag 3 oktober 2020 de sporttas wordt ingepakt en op naar het veld. In de groepsapp krijgen wij een berichtje dat Beau helaas niet zal meespelen omdat hij met een verkoudheid wakker is geworden. Robert zal de plaats van Beau opvullen. Inge was gezellig een weekend naar Ameland dus Annika was vandaag onze fysiotherapeut.

Ondertussen is iedereen aangekomen op het complex waar alleen spelers aanwezig zijn. Het was wel even wennen om geen Bep supporters langs de lijn de ploegen te zien aan te moedigen. Na een hele week goed getraind te hebben een goede bespreking te hebben gehad zijn we klaar voor de wedstrijd. Het fluitsignaal klinkt en we zijn gestart. De eerste fase van de wedstrijd kan omschreven worden als moeizaam. Bep creëerde veel kansen maar verdedigend was het wat ‘slordig’. Dit resulteerde in een 2-5 achterstand. Het was tijd voor een time-out, waarin de spelers even toegesproken moesten worden op hun scherpte. Na de time-out werd er dan ook beter verdedigend alleen de bal in de korf schieten blijft een lastige opgave. Gelukkig wist Robert de bal in de korf te schieten middels twee vrije ballen en een afstandsschot, hij bracht de stand op 4-7. Kai en Lonneke wisten de stand naar twee punten verschil te brengen.

Dit verschil konden wij niet behouden of kleiner maken. Dindoa bleef goed hun eigen spel spelen en wist hun kansen goed af te maken. Wij beleven hier moeite mee houden en gingen met een stand van 6-11 de rust in. In de rust kregen wij opnieuw te horen waar onze kansen zouden liggen tijdens deze wedstrijd om de punten in Purmerend te houden. Vorige week konden wij onze punten uiteindelijk mee naar huis nemen omdat het verdedigend goed stond.

Vandaag hadden wij hier toch wat meer moeite mee en werden er veel persoonlijke fouten gemaakt. Dit werd direct door Dindoa afgestraft. Opnieuw werd ons verteld dat verdedigend het punt was waar wij de tweede helft ons meer op moesten gaan focussen. De kansen creëerde we wel, dit was het vertrouwen krijgen en de kansen afmaken. Met deze tips gingen we de tweede helft positief tegemoet en met elkaar gingen we opnieuw ertegenaan.

De eerste doelpunten vielen dan ook aan onze kant, Kai en Robert wisten de doelpunten te scoren en brachten de stand op 8-11. Dindoa had hier helaas direct een antwoord op en scoorde twee doelpunten 8-13. Aan de kant van Bep vonden enkele wissels plaats, Bodyn en Milan kwamen erin en mochten de aanval komen versterken. Na een doelpunt van Kai werd de stand 9-13. Ook nu kon Bep het gat niet dichten want Dindoa wist 3 keer op rij te scoren, stand 9-16. Lonneke bracht de stand naar 10-16.

Opnieuw vond er een wissel plaats in de aanval, Lotte en Sanita werden ingebracht. Net als vorige week wist Lotte haar invalbeurt goed te benutten en scoorde voor Bep het elfde doelpunt. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen wist Bep eindelijk de korf te vinden. Robert, Kai en Lonneke brachten samen de stand uiteindelijk op 16-17. Helaas was kwam de eindsprint te laat. De positieve fases vanuit de wedstrijd gaan wij meenemen voor komende wedstrijd. Hier zullen wij verder op gaan bouwen, zodat wij volgende week de punten in Purmerend kunnen houden. Ik hoop dat jullie dan opnieuw voor de buis zitten en ons vanaf de bank komen aanmoedigen, want ja supporters alle berichtjes onder de live beelden worden natuurlijk door de selectieleden teruggelezen. Bedankt voor jullie enthousiasme en tot volgende week!

Groetjes, Lonneke