Verslag A1 tegen Nieuwerkerk

Weer eens een verslag in het krantje, na lange tijd. Zaterdag hadden wij, de A1, weer eens een wedstrijd tegen Nieuwerkerk A1. Lianne en Thalia hebben allemaal oefenwedstrijden geregeld. Hier hadden wij natuurlijk allemaal heel veel zin in, want we hebben al zo lang geen wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. We trainen nu al ongeveer 3 weken met de nieuwe teams en dat is hartstikke leuk, alleen wel jammer dat we vorig seizoen geen wedstrijden hebben kunnen spelen. Het was een raar seizoen. Dit seizoen gaat de A1, binnen en buiten, de overgangsklasse spelen. Heel leuk en we zijn heel benieuwd hoe we het gaan doen. We hebben de afgelopen weken vooral lekker getraind en gekeken welke vakken goed bij elkaar passen. Eerst zouden we 4-4 spelen, maar Lianne en Thalia hebben toch besloten om het 5-5 te doen. Dat betekent dus dat ons team al compleet is, heel leuk.

Zaterdag hadden wij dus onze eerst oefenwedstrijd om 13.15 uur bij Nieuwerkerk. Van te voren wisten wij niet hoe Nieuwerkerk speelden, dus we gingen de wedstrijd erg neutraal in, zonder verwachtingen. In de trainingen oefenen we veel met dynamisch spel en met veel druk op de ballijnen en strak verdedigen. Onze opdracht tijdens de oefenwedstrijd was dan ook om lekker dynamisch te gaan spelen en de tegenstander helemaal op slot te zetten. Tijdens de trainingen scoren we hartstikke veel en zetten we elkaar helemaal op slot. Met de wedstrijd begon dit wel iets anders. We waren nog niet echt scherp, maar na een time out van de coaches werden wij even wakker geschut. Dit was ook wel nodig. Nieuwerkerk scoorden heel veel en wij bleven hangen op een scoren en het lukte nog niet heel erg.

Tijdens de wedstrijd wisselden we wel door met spelers en werden er dus wel met verschillende vakken gespeeld. Thalia en Lianne spelen heel erg op mindset, dus als je positief bent dan lukt alles ook beter, dan dat je negatief gaat denken.

In zo een wedstrijd als tegen Nieuwerkerk was positief denken op sommige momenten een beetje lastig, maar we bleven elkaar wel op peppen. In de tweede helft moesten we weer beginnen, alsof het de eerste helft was. We gingen onze opdrachten veel meer na en voerden deze ook veel beter uit. De druk op de tegenstander, wat fysieker zijn en wat meer op de tweede kans spelen. De tweede helft speelden we ook veel beter dan de eerste helft. Nieuwerkerk werd hierdoor gefrustreerd en konden wij weer lekker scoren.

 

We hebben de wedstrijd verloren, maar we zeggen liever:” we hebben niet gewonnen, maar geleerd vandaag”. Volgende week hebben we nog een oefenwedstrijd tegen Swift A1 en die blijkt gelijkwaardiger te zijn. We hebben er weer zin in en we kijken uit naar de competitie na de zomervakantie!

 

Floortje