SPORTING ANDIJK E2-BEP E2

Je vraagt je wel eens af waarom alle ouders meegaan naar die uitwedstrijden op die onmogelijke tijden, nou het antwoord werd al snel gegeven. Alle huwelijksperikelen kwamen even op tafel, sommigen zijn niet eens getrouwd maar zijn niet beter af. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen, het schept in elk geval een band. Maargoed, al onze sterspelers hadden er zin in en op basis van de ranglijst zou het wel eens een overwinning kunnen worden.

In het eerste kwart speelden Ruben, Laurens, Caitlyn en Sara. In het begin was het even aftasten, maar toen maakte Sara de 0-1 met een mooi schot. Andijk had vervolgens langdurig balbezit maar er werd goed verdedigd dus het leverde geen kans op. Laurens en Caitlyn wisten de ballen te veroveren en stelden Ruben in staat om de 0-2 te maken wat ook de eindstand was van het 1e kwart. Het tweede kwart werd gespeeld door Teun, Quinty, Tess en Laurens. BEP was duidelijk de bovenliggende partij in dit kwart. Laurens had veel doelpogingen die er helaas niet ingingen, beide dames waren heer en meester in het veld en pakten de ballen goed af. Teun was het dichtst bij een doelpunt, zijn schot ging er echter net niet in. Dan maar aan de limonade en nog een peptalk van de trainer.

Het derde kwart begon met Teun, Ruben, Caitlyn en Sara. Dit kwart kwam BEP echt goed los en had Andijk niks meer in te brengen. Na 2 schoten die net mis gingen scoorde Ruben de 0-3. Teun ging inmiddels als een bezetene tekeer en stortte zich op elke bal. Na uitstekend verdedigen van Sara scoorde Caitlyn een punt die helaas afgekeurd werd. Ruben werd een paar minuten voor het einde van dit kwart nog vervangen door Laurens omdat hij een bal in zijn gezicht had gehad. Gescoord werd er echter niet meer, maar het was duidelijk dat Andijk stuk gespeeld was. In het vierde kwart mochten Quinty, Tess, Ruben en Laurens het afmaken en dat deden ze uitstekend. Andijk werd volledig weggespeeld en er volgde een enorme hoeveelheid kansen. Ruben deed het wat rustiger aan na die bal in zijn gezicht, hij ging onder de korf spelen en probeerde de anderen zo aan te spelen dat ze konden scoren. Dat werkte prima en vooral Quinty had het vizier op scherp staan. Zij maakte drie punten in dit kwart. Tess en Laurens kregen ook de nodige kansen maar die kregen hem er net niet in, zij onderschepten echter wel alle ballen supersnel zodat er snel weer een nieuwe kans kwam. En dan schiet Laurens hem erin…..wordt ie helaas afgekeurd. En die mooie doorloopbal van Tess ging er ook net niet in. Eindstand dus 0-6. De strafworpen werden met 0-3 gewonnen (2x Quinty en 1x Caitlyn). Volgende keer willen we ze alleen wel allemaal onderhands zien. Het was niet de sterkste tegenstander maar jullie laten duidelijk vooruitgang zien. De aanwijzingen van de coach werden goed opgevolgd en met succes. Iemand onder de korf die de ballen aangeeft bleek heel goed te werken en naar de korf rennen en weer terug om vrij te lopen was ook een goede manier om over te kunnen spelen. Iets minder gehaast schieten, alleen schieten als je een goede kans hebt en goed blijven overspelen en dan gaat het de volgende keer nog beter. Dat moet ook wel, want de volgende wedstrijd is tegen de koploper in de poule. En dan nog die fanatieke ouders langs de lijn, thuis misschien wat onderdrukt maar wat een beleving. Bal op de voet, uit, verdedigd en wanneer het tijd was, alles werd door jullie voorgezegd aan de scheidsrechter. Mocht de situatie thuis nog moeilijker worden, een scheidsrechter is nog vaker van huis, misschien is het een optie.