GROEN GEEL D4 – BEP D2

Zaterdag 6 oktober. 8 uur verzamelen bij de club, dit is toch best wel vroeg voor de zaterdag 😉 Vandaag de kampioenswedstrijd van de D2 tegen Groen Geel in Wormer!! De wedstrijd begint om 9 uur. Daan, Björn, Iris, Anna, Do, Sophie, Bente, Christiaan en Krista zijn er klaar voor. Tijdens de eerste aanval gaat de bal van Christiaan naar Krista en weer naar Christiaan en dan naar Sophie die de 0-1 scoort! Dit is een lekker begin ϑ Groen Geel gaat nu in de aanval, maar Björn onderschept goed de bal. Er volgen nu zeven BEP schoten op de korf, maar helaas gaat de bal er niet in. Groen Geel heeft de bal weer, maar scoort niet. Na 7 minuten zet Christiaan de score op 0-2! Snel hierna krijgt Sophie een strafworp en die is raak. Stand nu 0-3. Christiaan maakt vervolgens de 0-4 en even later op aangeef van Krista maakt hij ook de 0-5! Net voor het einde van het eerste kwart maakt hij ook nog de 0-6. Het gaat heel lekker zo!

De teams wisselen van vak en Iris gaat eruit en Do komt erin. Een schot van Anne op de korf gaat naast en de bal gaat naar de tegenpartij, maar Bente onderschept goed de bal. Dan is het rust en is er welverdiende limonade voor onze toppers. Sophie is nu wissel en Iris gaat het veld weer in. Bij de eerste aanval staat Krista in de aangeef en scoort Bente de 0-7. Ze gooit hierna ook de 0-8 in de korf. De doelpunten zijn bijna niet meer bij de houden. Björn maakt weer een goede onderschepping, zodat de bal weer bij BEP is. 0-9 wordt het door een strafworp van Christiaan. En na een mooie onderschepping van Do, legt Christiaan ook de 0-10 in de korf. Onze topscorer gaat er nu uit en Sophie komt weer in het veld. Op aangeef van Do maakt Björn de 0-11 en hij schiet er ook nog een strafworp in. Het staat nu 0-12, maar de wedstrijd is nog niet voorbij………en Björn is nog niet klaar met scoren hij maakt de 0-13 ook nog. Maar dan scoort Anne ook nog een mooi doelpunt: 0-14. Nu is Do aan de beurt voor de 0-15 en als afsluiting maakt Björn 0-16!!

De scheidsrechter fluit af en BEP D2 is kampioen!!! Coach Edwin heeft kinderchampagne mee en de kurken ploppen er op los! De voorzitster houdt een mooie toespraak en zet de trainer en spelers in het zonnetje (ook letterlijk, want het is heerlijk weer) met bloemen en een medaille. Wauw wat zijn we trots op onze toppers!! Neeltje Schreuders