Verslag BEP 1&2

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:”Cambria Math”; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536859905 -1073732485 9 0 511 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; line-height:12.0pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:”Calibri”,sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; line-height:12.0pt;} @page WordSection1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} –>

Waar je voorafgaand van dit seizoen stelt dat je wil handhaven in de Overgangsklasse en na vier wedstrijden koploper bent in de poule dan kan je spreken van een goede start. Dat is het geval bij Bep 1, want met een ongeslagen status moest het dit weekend aantreden tegen de titelkandidaat Meervogels. Voor Bep 2 was de overwinning vorige week een hele fijne. Na twee mindere wedstrijden gingen zij overtuigend naar de winst toe en zou er deze week een definitief gat geslagen kunnen worden met de onderste ploegen uit de poule. Het weer is getemperd en het is prima korfbalweer. Op de dinsdag wordt er met Bep 1, Bep 2 en de afvallers van Bep 3 getraind. Op de donderdag is Wim, trainer/coach Bep 1, ziek en neemt Tim de leiding over de 18 koppige selectie.

Inmiddels zijn er ook weer wat spelers bezig met een terugkeer binnen de lijnen. Zo trainde Kai al voorzichtig mee, kon Max alweer een deel van de training hervatten en staat Aris op het punt om komende week zijn schoenen misschien weer aan te doen. Zaterdagochtend was het al heel vroeg op de dag dat de B1 een leuke wedstrijd liet zien aan het behoorlijk aanwezige publiek. Na een snelle 0-4 achterstand ging de gashendel open en werden de kansen afgemaakt met als resultaat een voorsprong in de rust. Na de rust ging de wedstrijd door waar deze voor rust was geëindigd, want de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Jeroen en Jens speelden beide een wereldpartij en pikten hun doelpuntjes mee op de momenten dat het moest.

Niet veel later won ook de C1 makkelijk haar wedstrijd en toen was het tijd voor de kampioenskraker van de B2. Er moest gewonnen worden en dat was met de rust wel duidelijk, want koploper OKV B1 keek tegen een 7-2 achterstand aan. Na rust leek het nog even spannend te worden, maar de lachende gezichten waren er voor de spelers van Bep en dus vanaf nu de koploper in de poule! De A1 was wederom een broedermoord tussen de broertjes Brugman en deze keer was het Youp met AW.DTV die de wedstrijd wist te winnen. Bep 3 deed zijn best, maar werd op ervaring weggezet en verloor ruim. Inmiddels zijn er al aardig wat Beppers langs de lijnen te vinden, ook Pien en Laurens, u kent ze vast wel, kwamen weer eens buurten. Het was ook wel uitnodigend weer om op het terras plaats te nemen, want met een stralend zonnetje en een klein briesje had niemand te klagen.

Bep 2 begon met Spijker en Jeffrey die het vizier op scherp hadden staan en al snel bouwde Bep aan een voorsprong, 7-3. Het achterverdedigen van KCR 2 vertraagde echter wel het spel en het was niet de leukste wedstrijd om naar te kijken. Belangrijk voor ons om de rust in het spel te houden en te wachten tot alle posities juist zijn ingevuld. Met een voorsprong ging Bep 2 naar de kleedkamer en ook na de rust zou deze voorsprong toch wel behouden moeten blijven. Echter gaven twee gemiste strafworpen aan onze zijde KCR de kans om een laatste strohalm te grijpen en even leek het erop dat ze langszij konden komen. Dat bleek gelukkig niet haalbaar, want uiteindelijk gooide invalster Isa de wedstrijd in het slot en zo pakt Bep 2 wederom de punten en doen zij bovenin de poule mee.

Terwijl Bep 1 aan het inschieten is wordt het aanwezige publiek erop gewezen dat er in de rust bij de thuiswedstrijden voortaan spellen zijn die leuke prijzen op kunnen leveren en daarnaast ook nog sponsoring zijn voor een eventuele feestweek tijdens het 105-jarig bestaan. Aan de andere kant van het veld is het Meervogels die staat in te schieten en dat is nagenoeg dezelfde ploeg die vorig jaar in de zaal promoveerde naar de Hoofdklasse, daar waar Bep 1 degradeerde naar de 1ste klasse. Echter staan wij op dit moment bovenaan, omdat Meervogels dure punten liet liggen tegen KVA. Met een half opgeknapte Wim langs de zijlijn starten we aan de wedstrijd en direct is het Thalia die de 1-0 scoort. Verdedigend staat het als een huis en Meervogels heeft het moeilijk om de juiste kansen te creëren en daarnaast laat de afronding te wensen over. Daarnaast besluit de coach ook al snel om te wisselen en het een en ander om te zetten. Wij daarentegen hebben het geluk dat de kansen wel raak zijn en blijven gevarieerd spelen.

Vooral op het afwisselende spel krijgt Meervogels geen grip en we lopen via Mark, Lonneke en Robert uit naar een ruime voorsprong. In de laatste seconde voor de rust maakt Meervogels het verschil iets kleiner en zoeken we met een 13-7 voorsprong de kleedkamer op. Meteen na de rust scoren wij de 14-7, maar vanaf dat moment gaan de ballen aan de andere kant van het veld vallen. Meervogels gaat harder werken en lijkt nog wel te geloven in een comeback. Van 14-8 komen ze snel dichterbij en staat het dan ineens 17-15. Aanvallend hadden we even een moeizame fase en de kansjes die er waren werden niet afgerond.

Wat wissels aan beide kanten brengt weer wat frisse krachten in de aanval. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen wordt de aansluitingstreffer gescoord en staat het 17-16. Lange aanvallen en de juiste kansen nemen is het device, maar ook de vele schoten die volgen treffen geen doel. Dan ploft er een schot vanaf de zijlijn binnen en is de ontlading groot en het geloof in een overwinning weer helemaal terug. Vlak voor tijd wordt het nog 18-17, maar direct aan de andere kant wordt er tegen gescoord en lijkt Meervogels het niet te redden. De laatste aanvallen bestaan uit enkele schoten die door onze verdediging makkelijk worden onderschept en zo wordt er aanvallend gespeeld met een klok die in ons voordeel tikt.

Met een 19-17 overwinning is dit voor Bep 1 de 5de overwinning op een rij en staan wij drie punten los van de nummer 2 in de poule. Daarachter staan de nummer 3, 4 en 5 op vier punten achterstand. Komende twee weken worden cruciaal, want dan staan de nummer 3 Pernix en de nummer 2 Futura op het programma. Kom dus zeker op 20 oktober naar de Flevostraat en ook 13 oktober bent u van harte welkom om ons naar de overwinning te helpen bij Pernix. Supporters, reserves en alle andere aanwezigen, bedankt voor jullie komst en aanwezigheid en tot over twee weken, of volgende week al! Groetjes Bep 1 & 2