BEP E2-Groen Geel E5

Door Laurens 1e periode: Groen Geel Teun Groen Geel 2e periode: 2-2 Caitlyn 2-3 Groen Geel 2-4 Groen Geel 3-4 Laurens 3-5 Groen Geel 3-6 Groen Geel 4-6 Laurens 4-7 Groen Geel 4-8 Groen Geel 4-9 Groen Geel 3e periode 5-9 Caitlyn 5-10 Groen Geel 4e periode: 6-10 Caitlyn 6-11 Groen Geel 6-12 Groen Geel 7-12 Caitlyn Eindstand

Strafworpen: Groen Geel, Teun 2-1, Ruben 2-2, Groen Geel

HET KORFBAL ABC VAN DE E2 door Laurens

A is van aanvallen en dit doen wij erg graag. B is van bal en die moet in een korf worden gegooid om te scoren. C is van en van coach. Die probeert ons van alles uit te leggen. Alleen vergeten wij het soms. Caitlyn. Zij is heel goed in scoren en altijd fel naar de bal. D is van doorloopbal. Soms hebben we pech en willen er deze er maar niet in tijdens de wedstrijd. E is van De E2. Ik zit in dit team. F is van fluit. De scheidsrechter fluit voor overtredingen en ook als er een doelpunt wordt gescoord. G is van goal. Wij maken iedere wedstrijd doelpunten. Bij voorkeur meer dan de tegenpartij.

H is van hinderen. Wij proberen de tegenstander zo goed mogelijk te hinderen, zodat deze de bal niet meer kan afspelen. I is van Inlopen. Dat gaan we weer doen op het veld. Ik heb erg veel zin om die rondjes te lopen. J is van Juichen. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen heel hard juichen als er door ons een doelpunt wordt gemaakt. K is van korf. Daar moeten we de bal inschieten tijdens de wedstrijden en de trainingen. L is van en van Laurens. Dat ben ikke. Ik heb altijd enorm veel zin om een wedstrijd te spelen en ga er altijd vol tegenaan. Lieske. Zij is een hulptrainer en afgelopen zaterdag was zij voor het eerst een hulpcoach. Lieske geeft ons goede aanwijzingen.

M is van Maurits. Dat is mijn grote broer. Ook hij is een hulptrainer en doet heel vaak dingen voor tijdens de training. Hij heeft altijd goede tips. N is van niks tegen krijgen. Wij moeten proberen om minder doelpunten tegen te krijgen. Bij voorkeur niks. O is van opluchting. Dit gevoel heb ik altijd als er door ons weer een doelpunt gescoord is. P is van pesten. Daar hou ik niet zo van. En als een tegenstander dat bij doet dan loop ik hem er gewoon uit. Q is van Quinty. Die heeft op dit moment een gebroken enkel. Wij missen haar ontzettend. R is van Ruben. Die heeft altijd enorm veel zin in het korfbal. Hij is altijd vrolijk.

S is van Sara. Zij kan heel hardlopen en komt dan ineens vrij voor een doorloopbal. Tegen Groen Geel passeerde zij ook vaak haar tegenstander. T is van en van Teun. Die is ontzettend snel. En bij Groen Geel E5 is er nog een jongen dat Teun heet. Tess. Tess kan heel erg goed verdedigen en super goed de bal onderscheppen. U is van Uitwijkbal. Die zijn nog erg moeilijk voor ons. Maar het gaat steeds beter. V is van verliezen. Dat doen wij niet graag. W is van winnen. Dat doen wij ontzettend graag. Alleen lukt het niet altijd.

X is van x-ray. De coach kijkt met zijn x-raybril door het veld om met een scherpe blik te kijken wat er nog kan worden verbeterd in ons spel. Y is van ijsjes en die lust ik erg graag. Ik heb ze gemist in de zaal maar binnenkort gaan we weer naar buiten. Het wordt vast weer mooi en warm weer. Z is van Zhanxi. Hij traint altijd met ons mee op de woensdag. Maar Zhanxi doet helaas geen wedstrijden.