BEP A3 – OKV A1

Zaterdag 30 maart. Het was druk in de Beuk. In de andere zalen vond het NK Turnen plaats. Veel Bobo’s met stropdassen arriveerden; bezoekers aan de Beuk die je niet vaak ziet bij Turnen. Ondanks de hele zonnig lentemiddag stonden de spelers van de A3 gemotiveerd in de Beuk. De avond ervoor hadden zij getraind mét ouders en broers/zussen om het binnenseizoen af te sluiten. Hierbij lieten de spelers van de A3 zien dat zij zeer op elkaar ingespeeld zijn: de ouders c.s. werden afgedroogd- gezien de stand 12-5 en de conditionele achterstand. De wedstrijd tegen OKV beloofde dus ook een interessante te worden.

Louise droeg de aanvoerdersband, in het aanvalsvak stonden Belana, Luca, Lauren (als heer) en Louise. De verdediging werd verzorgd door Max, Demi, Amber, Rogier. Op de bank zaten Jiska, Dominique, Marijn. Lauren zette de boel onmiddellijk op scherp: in de derde minuut schoot Lauren met een prachtig afstandsschot 1-0. Het spel staat op de wagen..… OKV schiet een paar keer op de korf maar het lukte niet. Een korte valpartij van Belana, die sportief weer snel opstond. Rogier die op de middenlijn zijn teamgenoten prima hielp door met regelmaat de bal te bemachtigen, zelfs als deze vlak over de grond stuiterde. Belana scoorde 2 -0 door een doorloopbal die uit de ruimte werd aangegeven. Vervolgpogingen van OKV om te scoren mislukten: de A3 onderschepte de ballen goed en bleef druk uitoefenen. Demi liet een prima aanvalsbeweging zien, er waren kansen genoeg onder de korf. De spelers van de A3 motiveerden elkaar en gaven elkaar positieve feedback. Rogier gooide van een afstand, helaas draaide de bal een rondje in de korf en draaide naar boven de korf uit. Max stond klaar: zoals altijd verschijnt Max op de onverwachte momenten met hoge snelheid en vangt de moeilijkste ballen.

Ondanks de verschillende kansen voor de A3 mocht het niet baten: in de 13e minuut scoorde de tegenpartij 2-1 na een doorloopbal. En dat deed OKV nog een keer: in de 14e minuut met een doorloopbal werd het 2-2. De supporters van BEP worden onrustig. “Schiet!!! “Rustig kijken” . De tegenstanders kregen meer zelfvertrouwen en pakten door. Gelukkig verdedigde Louise goed en slaagt zij erin het veld goed open te rennen waardoor zij en de andere A3 spelers weer rond kunnen spelen. Na deze goede opbouw scoort Lauren in de 20e minuut 3-2, scherp en van grote afstand. OKV gaat nog sterker verdedigen.

A3 bewaart de rust en speelt de bal tactisch af. In de 22e minuut ziet OKV toch een kans en wordt het 3-3, een balletje bij de paal. Max zet in de 23e minuut weer zijn snelheid in en scoort van vlak onder de korf. 4-3. Helaas wordt het snel daarna 4- 4 door een schot van grote afstand. A3 creëert mooiere aanvallen en heeft meer kansen. Luca doet een mooie poging, maar dat lukt nét niet. Louise verdedigt en geeft aan anderen de kans om te scoren, Luca is snel en duikt op onverwachte momenten op. Belana is een stabiele factor en zij biedt Lauren mogelijkheden om samen met Luca aan te vallen. Met nog anderhalve minuut te gaan ligt het tempo heel hoog: er zijn verschillende schoten vanuit OKV maar deze zijn niet raak. Max verdedigt sterk, Rogier houdt de oog strak op de bal. Door zijn goede timing tikt hij de ballen precies op tijd weg. Demi bewaart de rust en Amber weet op de goede momenten het gat dicht te lopen. Na de rust is de opstelling als volgt: Jiska is aanvoerder, Demi, Louise en Rogier zitten de tweede helft op de bank.

Dominique, Marijn en Jiska spelen de tweede helft. Door de nieuwe opstelling moet de A3 weer even op elkaar ingespeeld raken. Dit kost even tijd. OKV schiet herhaaldelijk op de korf, maar het leidt niet tot een score. Jiska schiet goed vanuit de rebound maar in de 3e Wedstrijdverslagen minuut wordt het toch 4-5 en in de 5e minuut 4-6. En dan volgt al snel de 4-7 door de bal die in de korf terugrolt na twee schoten achter elkaar. De onrust onder de supporters wordt hoorbaar: “Strek je uit in het schot!“ “Schuin achter de ko-oo-orf!!!!” Marijn verdedigt een heer met een behoorlijke lengte. Marijn schiet van grote afstand, sterke ballen die helaas niet mogen baten. Ook de effectbal die daarop volgt leidt niet tot een punt voor A3. OKV heeft veel kansen en balbezit. In de 11e minuut wordt het 4-8. En dan verschijnt Luca, vanuit de rebound, een mooie afvanger, hij schiet en scoort gelijk: 5-8. De tegenstander laat dit niet op zich zitten en scoort na het punt van Luca onmiddellijk weer: 5-9. Zelfs coach Martin begint te drentelen langs de kant. Martin is normaal de rust zelve: zijn ge-ijsbeer zegt genoeg.

Coach Nancy wandelt vaker langs de lijn: zij is wat fanatieker langs de kant en zeker bij deze stand instrueert ze de spelers actief. Het tempo stijgt, er zijn aan beide kanten veel kansen. Belana staat goed vrij, een poging van Marijn mislukt net en Amber vangt de ballen goed af. Demi verdedigt goed en stabiel. In de 15e minuut is er een prachtige doorloopbal van Max met Dominique : 6-9. Er wordt goed verdedigd door A3. Jiska geeft als aanvoerder instructies aan haar medeteamgenoten, maar in de 16e minuut wordt het dan toch 6-10. Citaat van supporter: “Ze zijn aan elkaar gewaagd maar OKV scoort beter!”. Het spel wordt onrustiger. In de 18e minuut scoort Belana met een loepzuiver schot: 7-10. Er wordt gewisseld: Lauren krijgt een nieuwe OKV heer. De rust keert terug. Na een omdraaibal van Jiska, schiet Belana van kleine afstand: 8-10. Er is weer aansluiting tussen A3 en OKV. Marijn doet een mooie poging en er ontstaan kansen voor de A3. Snelle aanval, mooie stuiterbal van Max maar helaas. De tegenstander oogt vermoeider dan de A3. OKV speelt de bal een paar keer rond maar het leidt niet tot scoren.. Max scoort daarentegen wel: 23e minuut maakt hij er 9-10 van.

Wissel: Lauren eruit, Rogier erin. Met zijn uitschuifarmen en zijn lengte overwicht verandert het spel. De spanning neemt toe, nog een paar minuten te gaan. Het wordt wat chaotisch. En dan, met vier minuten te gaan, valt Rogier. Hij valt keihard tegen de korf, trekt wit weg en het ziet er even zorgwekkend uit. Klok uit. Na een kort intermezzo staat hij op en gaat -op karakter -verder. De klok gaat weer lopen, A3 heeft kansen maar er wordt niet gescoord. De tegenstander neemt de tijd, gooit rustig over en speelt rond. Amber geeft niet op en blijft fel. Max schiet, helaas, Marijn gooit, bal er half in – en … – er weer uit. Langzaam rondspelen door OKV en dan probeert Amber het nog één keer. Helaas. De eindstand blijft 9-10. Een mooie wedstrijd, teams aan elkaar gewaagd. Wat vooral bijblijft is de prettige teamsfeer bij A3 op deze zonnige lentedag. Louise