ZKV D1 – BEP D2

Vandaag moesten we tegen ZKV waar we vorige week ook al tegen hadden gespeeld. Toen hadden we in een bloedstollend spannende wedstrijd gewonnen met 13-12, maar zoals vaak gezegd wordt, geven garanties uit het verleden geen zekerheid voor de toekomt. Met andere woorden, met deze wedstrijd kon het weer alle kanten op.

Vandaag waren Anne en Iris er niet bij en is Nils helaas nog steeds geblesseerd. Om de ploeg toch compleet te krijgen en ook nog een reserve mee te hebben, waren Jinte en Dylan uit de E1 met ons mee. In de eerste aanval begonnen Christiaan, Sofie (als jongen), Jinte en Krista. In de verdediging stonden Bente, Do, Bjorn en Daan wat betekende dat Dylan de eerste helft reserve stond.

In het eerste kwart kwam BEP niet tot score, maar ZKV deed dat wel twee keer, wat resulteerde in een 2-0 achterstand. Na de vakwissel scoorde Bente van afstand na een mooie lange aanval. Hierna kreeg ZKV het op zijn heupen en scoorde er vier achter elkaar, wat de ruststand op 6-1 bracht. In de rust weer de gebruikelijke peptalk en natuurlijk nog wat aanwijzingen. Na de limonade konden we weer het veld in en scoorde Christiaan door een doorloop, die keurig was aangegeven door Sofie, 6-2. ZKV scoort weer met een verre afstand ploffer 7-2.

Het laatste kwart was al weer aangebroken. Kon de D2 nog wat van deze wedstrijd maken, of was de opgelopen achterstand toch te groot? ZKV scoort nogmaals en maakt er 8-2 van. Bente maakt de 8-3 door een doorloopbal aangegeven door Bjorn. Do krijgt een strafworp mee doordat een jongen die bij het voorspringen, bij de lijn, een overtreding maakte. Do legt hem er zelf ijzig kalm in en het staat 8-4. Bjorn maakt een snelle doorloopbal en het staat alweer 8-5, zou er dan toch nog een stuntje in kunnen zitten?

Helaas werkt ZKV hier niet aan mee en maakt er 9-5 van. Bjorn krijgt nog een strafworp mee omdat hij van achteren werd verdedigd en legt deze er ook netjes in. Helaas gaf toen het horloge van de scheidsrechter aan dat het tijd was en dat was ook zo. Wel verloren, maar we zijn weer blijven knokken tot het einde en zo kwamen we toch nog aardig in de buurt. Volgende keer weer net zoveel inzet en nog een beetje slimmer korfballen, dan wordt het vast weer een mooie wedstrijd.