OKV E2 – BEP E1

KAMPIOEN!!! Hoe leuk om daar een verslag mee te beginnen! Misschien heeft niet iedereen het meegekregen maar op een gewone dinsdagavond (4 juni om precies te zijn) is het de E1 gelukt om in een super spannende wedstrijd waar het er echt om ging het gedeelde kampioenschap met OKV E2 binnen te halen!!!!!

Een super prestatie want ga er maar aan staan.. er moest gewonnen worden, er waren 2 super gespannen coaches en langs de kant stonden heel veel mensen die de E1 aan het aanmoedigen waren! Nou zijn we met de E1 dit seizoen enorm gegroeid maar in één ding waren we niet zo heel goed nl… een verslag van de wedstrijd in het krantje. Dit schoot er nog weleens bij in maar niet getreurd, ik neem jullie in vogelvlucht mee door het seizoen!!

Allereerst wil ik dit topteam even voorstellen: Jinte, één van onze toppers! Jinte is 2e jaars E, heeft vorig seizoen de nodige ervaring op kunnen doen in de E1. Één van onze speerpunten, zeer belangrijk voor ons team. Scoort makkelijk, houdt overzicht in de verdediging en is ontzettend sociaal. Lenny, ook een 2e jaars E. Dit kan je goed merken aan zijn spelinzicht. Kijkt goed naar waar zijn teamgenoten staan en geeft de mooiste doorloopballen aan. Ook verdedigend staat hij zijn mannetje, hij bijt zich goed in zijn tegenstander vast! De laatste tijd maakt hij ook steeds meer kansen af! Dyllan, onze aanjager! Dyllan gaat werkelijk voor elke bal en weet heel veel ballen te onderscheppen. Heeft veel kracht en kan daardoor ook van ver schieten. Gaat elke wedstrijd weer tot het gaatje! Thara, maakt een mooie ontwikkeling door! Eerst nog wat onzeker maar met de juiste coaching gaat het steeds beter! Scoort veel onder de korf en ziet heel goed haar teamgenoten. Geeft doorloopballen uit de ruimte aan alsof het de normaalste zaak van de wereld is in de E… de laatste paar wedstrijden laat ze zich ook zien met ballen afvangen, heel goed! Anouk, onze stofzuiger zoals ik haar altijd noem. Anouk is overal op het veld te vinden. Ze maakt enorm veel meters en weet veel afketsende ballen te veroveren. Ook pakt ze haar momentjes met scoren. Haar fanatisme zet ze steeds meer om in goede acties. Jill haalt veel ballen er tussen uit. Ze verdedigt goed de lijnen. Heeft een mooi schot waardoor ze regelmatig een doelpunt maakt.

Nu lijkt het wel alsof we altijd goed spelen.. nou nee hoor! Het blijven kinderen en soms is het warm, soms is het koud, soms zijn we moe en soms zien we gewoon hele spannende dingen buiten het veld gebeuren hahahaha. Soms heeft de één een superdag en speelt een ander alsof het zijn of haar eerste korfbalwedstrijd ooit is. Met al deze dingen heb je als coaches maar te dealen. Regelmatig stonden Anita en ik met ons handen in het haar en vroegen wij ons af wat we de afgelopen weken nou hadden proberen te laten leren op de training.. Maar toch.. gedurende het seizoen slopen er steeds meer momenten in de wedstrijden waar je dacht hé.. het gaat gebeuren! Het korfbal gaat ontwikkelen! Er werd rondgespeeld, ze gingen elkaar zoeken en de eerste kansen werden uitgesteld omdat er misschien wel iemand nog beter vrij stond! Dit zagen wij op de trainingen al veel vaker gebeuren maar het moet er natuurlijk ook uitkomen in de wedstrijd! Ons seizoen begon in september niet zo heel goed.. Jinte brak haar arm dus die moesten we een tijd missen. Heel zuur voor haar en zeker ook voor ons!

We zaten iets (veel :)) te hoog ingedeeld en moesten dus aantreden tegen teams met allemaal 2e jaars E’s. Kort gezegd.. de 1e helft veld was geen succes. Dieptepunt waren een 33-0 en een 36-3 verlies tegen Groen Geel E1 en OKV E1. Dit is natuurlijk niet leuk en hakte er flink in bij de spelers. Het zelfvertrouwen was 0.. Gelukkig duurt de 1e helft veld maar 6 wedstrijden en mochten we snel de zaal in. Hier zaten we al beter ingedeeld! Er werd nog wel verloren maar met gewone uitslagen maar er werd ook zeker gewonnen. Het zelfvertrouwen steeg weer en gelukkig kwam ook Jinte weer terug bij ons. In haar 1e wedstrijd scoorde zij meteen weer dus we waren blij!!

Het zaalseizoen werd afgesloten met een keurige 5e plaats! Persoonlijk denk ik dat er nog wat meer in had gezeten maar ja… (kou, warmte, moe, concentratie…kids dus hahahaha). De 2e helft veld begon… de coaches zagen de indeling en de tegenstanders en daar begon het te kriebelen!!! Groen Geel E2, WWSV E1 daar moesten we van kunnen winnen. OKV E2 hadden we in de zaal 1 keer van gewonnen en 1 keer van verloren.. Zou het kunnen, mogen we er over nadenken?? Het woordje kampioen durfden we zachtjes uit te spreken! Maar ja, we moesten nog beginnen! De eerste wedstrijd was tegen WWSV. Siem mocht als Fje meedoen en bekroonde dat met een doelpunt! Het bleef tot de rust spannend en daarna deden we wat we moesten doen en wonnen gewoon! Daarna kwam de wedstrijd tegen OKV. Hier moest het gebeuren… maar na 40 minuten stonden we met lege handen. 4-5 in een wedstrijd waarin alles mogelijk was. We hebben gestreden maar de ballen gingen er gewoon niet in! Niet getreurd, ervoor gevochten en super goed gespeeld.

De wedstrijden daarna, tegen WWSV en Groen Geel speelden wij zeker niet goed. Maar we wonnen ze en zo kon het dus toch nog gebeuren!!! De kampioenswedstrijd werd op dinsdagavond gespeeld omdat anders Dyllan en Jill er niet bij konden zijn en kampioen wilden we met zn allen worden!!! Uiteindelijk raakte Jill vooraf geblesseerd maar heeft ze haar teamgenoten naar de overwinning geschreeuwd :).

Maandag voor de wedstrijd hebben we nog 1 keer getraind en tijdens die training hebben we echt alles eruit gehaald wat erin zat! Het geloof begon te groeien. Voor ons waren het al toppers, ook bij verlies waren we al super trots op ze. Maar ze begonnen er zelf in te geloven!! De wedstrijd zelf, ik weet het niet eens meer! Er is gestreden, voor elke bal werd gewerkt. Er werd geschoten en weer gevangen maar in de 1e helft werd er niet gescoord.

Met 0-0 gingen we de rust in. Wat een spanning!! Koppies bijelkaar en blijven gaan! De 2e helft.. wat een spanning! En wat een ontlading want ze deden het gewoon! Er werd gewonnen met 3-5! Met “champagne” van de tegenstanders, bloemen, medailles en een echte toespraak van de voorzitster Loes!!

Jongens en meiden, ouders van de E1.. wat hebben we een leuk seizoen achter de rug! Geen onvertogen woord gehoord, niet in het veld, niet langs de kant. Ondanks dat Anita en ik na de training weleens ons afvroegen waar we aan begonnen waren hebben we echt een topjaar gehad! Ook met de E2 en met Michael, onze trainingsmaatjes. Ook zij wisten het seizoen af te sluiten met een kampioenschap!! Dus.. een heel lang verhaal (dat mag als je niet zo vaak een verslag schrijft) Alleen maar trots! Tot volgend seizoen,

Melanie