VELOCITAS 1 – BEP 1

Hallo lieve Beppers. Afgelopen weekend was voor de selectie even anders dan dat we normaal gewend waren. Het tweede moest afreizen naar Amsterdam om daar het duel aan te gaan met AW/DTV om 16.00 uur. Later bleek dat BEP 2 eigenlijk gewoon stond te korfballen tegen driekwart van het eerste. Toch knap, maar tegelijkertijd zuur, om op deze manier met maar twee punten te verliezen.

Door de afwezigheid van het tweede ging BEP 1 richting Leiderdorp met een halve selectie en dus een bijna lege bank. Gelukkig kwamen Lotte en Luuk onze reservebank versterken. Ook Annika was met ons mee om de taak als fysiotherapeut op zich te nemen dit weekend. (Annika, heel erg bedankt weer hiervoor!) Dat niet alleen, want de trouwe supporters van BEP waren tevens aan de lijn te horen. Hoewel de dagen in Nederland steeds kouder, regenachtiger en grauwer worden, hebben we bijna telkens geluk met de weersomstandigheden tijdens de wedstrijden. Er stond geen wind, de zon scheen en het was droog. Een ideale dag voor een potje korfbal dus. Sinds BEP 1 vijf om vijf speelt, is er wekelijks een andere opstelling. Met het nieuwe korfbal van nu kun je veel meer wisselen en zijn er dus ook meer mogelijkheden voor tactische keuzes.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Lonneke, Sanita, Pieter en Max. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Tessa, Jessie, Thimo en Mark. Bodyn en Robert stonden reserve en moedigden het team aan . We weten uit eerdere ervaringen dat Velocitas ons niet echt ligt. De oorzaak hiervan heb ik nog steeds niet gevonden, want tegen betere ploegen presteren we vaak veel beter dan tijdens deze wedstrijden. Maar ach, los van dat wist iedereen dat de punten echt meegenomen moesten worden naar Purmerend. Belangrijke, waardevolle punten die veel kunnen bepalen in het verloop van dit veldseizoen. Dit brengt altijd wat spanning met zich mee. Spanning is echter niet verkeerd. Het gaat namelijk samen met scherpte, adrenaline, energie en gedrevenheid.

Velocitas begon scherp en scoorde direct drie keer. In zo’n vroeg stadium van de wedstrijd zegt dat natuurlijk nog niets, maar je brengt de tegenstander zo wel lekker in de wedstrijd. BEP had in eerste instantie wat moeite met het spel. Er waren plaatsfouten, schoten werden niet afgerond en verdedigend stond het in het begin niet altijd sterk. Dit leidde tot een 6-2. Gelukkig ging dit snel anders. De Waterhoutjes zorgden voor de eerste doelpunten. Tessa startte met een afstandsschot en Max vervolgde de doelpunten met drie treffers. Ook Mark liet zich zien, ondanks dat hij in het begin wat lastig aangespeeld kon worden. Het werd 6-5, maar beide ploegen bleven scoren. De eerste helft hield een tussenstand van 9-7 over. Er werd over allerlei vlakken gescoord en dat is een positieve ontwikkeling in het team. Zowel Mark en Max als Sanita, Tessa en Lonneke zorgden voor belangrijke doelpunten.

De tweede helft ging van start en dat betekende dat er nog 30 minuten lang gevochten moest worden om de overwinning binnen te slepen. Annika en ik (Bodyn) waren in staat om net zoveel geluid te produceren als een volle bank. We zaten, stonden en sprongen van spanning langs de kant. We moedigden samen met de supporters de ploeg aan en communiceerde over de posities. BEP begon scherp, speelde een beter spel en liet zien dat ze uitwaren op winst & niets anders. Max scoorde het eerste doelpunt voor BEP in de tweede helft en was zowel verdedigend als aanvallend goed op dreef. Ook Sanita en Mark scoorde weer voor de nodige doelpunten. Posities werden beter uitgespeeld en er was meer actie naar binnen.

Verdedigend werd er goed aangesloten en zorgde BEP dat Velocitas veel eenschotsaanvallen creëerde. De dames van BEP, Lonneke, Sanita en Tessa, werden meer uitgespeeld. Dit leidde tot veel doelpunten in de tweede helft. Toch hadden de spelers uit Leiderdorp steeds een antwoord, waardoor het tot het einde gelijk op liep. Robert werd een paar keer ingezet, zowel verdedigend als aanvallend. Op het einde liet mark zich weer gelden en zorgde voor belangrijke doelpunten. Hij scoorde een afstandsschot en maakte met stalen zenuwen een belangrijke strafworp af. Hij eindigde wedstrijd met 19-21 door een vrije bal.

Het waren zwaarbevochten punten, maar betere overwinningen bestaan er niet. Het was een mooie wedstrijd, waar goed werd gevloten, een positieve sfeer om het veld hing en er gevarieerd korfbal werd laten zien. Hier kunnen we zeker op verder bouwen voor de volgende wedstrijden. Volgende week staat een duel tegen OVVO op het spel thuis. Als we deze punten in Purmerend kunnen laten, doen we goede zaken.

Groetjes, Bodyn