ZKC’31 A1 – BEP A1

Vandaag was het zo ver, de wedstrijd tegen ZKC. Na 2 wedstrijden redelijk makkelijk gewonnen te hebben, speelden we vandaag tegen een van onze concurrenten voor het kampioenschap. ZKC heeft dezelfde tegenstanders gehad als wij en ook zij hebben beide wedstrijden ruim gewonnen. De voorbereiding was afgelopen week niet ideaal, dinsdag waren we niet compleet en donderdag was er geen trainen.

Doordat we de film KVA-ZKC hadden gekregen met wat aandachtspunten konden we ons toch nog redelijk voorbereiden. Rond kwart over 3 vertrokken we richting Zaandam. Mark moest zelf korfballen dus Camiel hielp vandaag met de coaching. In de bespreking werden nog even de gevaren van ZKC genoemd en om half 5 begon de wedstrijd. De vakken zijn wat veranderd: in de aanval: Jari, Mitchell, Floortje en Loïs en in de verdediging: Luke, Jeroen, Pauline en Lotte. Tom en Sylvia beginnen op de bank en ook Marit was mee om ons te versterken.

We begonnen meteen fel en kwamen om een 0-2 voorsprong door een afstandsschot van Loïs en een strafworp van Mitchell veroorzaakt door Jari. Ook in de andere aanval zoeken ze de goede kansen en Lotte maakt doormiddel van een afstandsschot de 0-3. ZKC houdt ons bij en maken de 1-3 en de 2-3. Gelukkig is daar Floortje met de 2-4. ZKC blijft mee scoren en in de beginfase loopt het gelijk op. 3-4. In de aanval een goede rebound en Lotte scoort de 2e kans. Dat brengt ons weer op een gaatje van 2. 3-5. Floortje weer met een afstandsschot. 4-6. Helaas krijgen we steeds een tegendoelpunt tegen wat zorgt dat we niet echt kunnen uitlopen. 5-6. In het andere vak krijgen we een strafworp mee en dit maakt de stand 5-7. Ook ZKC krijgt een strafworp en ook zij scoren hem. 6-7. Jari weer met een doorbraakactie na onverwachte aangeef van de meiden. Hij krijgt een strafworp mee en Mitchell legt hem er makkelijk in, 6-8. ZKC komt terug en loopt zelfs uit, ze scoren maar liefst 4 keer. Opeens staan we 10-8 achter. Met nog een paar minuutjes voor rust doen we er alles aan om zonder achterstand de rust in te gaan. Lotte scoort een vrije bal. 10-9 en ook krijgen we een strafworp mee en dit maakt de stand 10-10. Dit is ook de ruststand.

Na de rust beginnen we sterk. In de rust hadden we afgesproken dat we weer rustig gingen spelen en alleen de goede kansen zouden nemen. Mitchell trekt weg en scoort een korte kans achter de korf 10-11 en Jari scoort een afstandsschot. 10-12. Tom komt erin voor Jeroen. We hebben veel kansen, vooral Pauline creëert goede kansen, helaas gaan deze er niet in, door de goede reboundes van Luke en de onverwachte aangeef van Tom krijgen we een strafworp mee, helaas gaat deze mis en wordt het geen 3 verschil.. ZKC ziet hun kans en komt terug tot 12-12. Floortje houdt op ons voorsprong. 12-13. 13-13. Nu gooi ik (Lotte) de strafworp er gelukkig wel in. 13-14.

ZKC houdt het bij en maakt 14-14. Het gaat hard tegen hard en iedereen is erg fanatiek. Loïs krijgt een (opzettelijke) stoot tegen haar hoofd, maar kan gelukkig wel door. Een paar minuten later komt Sylvia er in voor Loïs. Ook komt Marit erin voor Pauline. 14-14. Jari met een wegtrekbal en Sylvia met een afstandsschot maken de 14-16. Loïs komt er weer in voor Sylvia. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan zijn dit erg belangrijke doelpunten. 15-16. Lotte met een afstandsschot maakt de 15-17. En we blijven op 2 verschil. Pauline komt er weer in voor Marit. ZKC krijgt een strafworp mee en maakt de 16-17. Weer Jari met een afstandsschot 16-18.

Nog 5 minuten te gaan en de spanning neemt toe. Lotte met een vrije bal 16-19. De wedstrijd is zo goed als gespeeld. Het wordt nog 17-19. En in de laatste 1,5 minuut lopen we nog uit door een wegtrekbal van Mitchell en een schot van Jari. Eindstand 17-21.

Na een felle wedstrijd hebben we gewonnen en staan we nu 2 punten voor op ZKC. Het was een verdiende overwinning, we hebben hard gewerkt voor elkaar en gestreden als een team. Marit bedankt voor het invallen!

Groetjes, Lotte