BEP A1 – ACHILLES A1

Vandaag hadden we onze eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Achilles. We wilden graag net zoals vorige week weer 2 punten pakken. Ondanks dat we de ploeg niet kenden hadden we ons toch goed voorbereid. Tom die speelde op de plek van Jeroen. De wedstrijd begon en meteen in de 1e aanval maakte Lotte een mooie doorloopbal 1-0. Achilles reageerde hier meteen op 1-1. Daarna maakte Floortje een hele gekke maar mooie bal met 1 hand 2-1. Helaas scoorde Achilles ook meteen weer 2-2. Na deze start verslapte we en kwam Achilles op voorsprong met 2-5. Het lukte ons een lange tijd niet om te scoren. Daarna maakte Jari de 3-5 met een wegtrekbal. We kwamen weer wat meer in de wedstrijd en Lotte kreeg een strafworp mee die ze erin gooide 4-5. Ook Sylvia had een mooie doorloopbal, waarmee de stand weer gelijk werd 5-5. We hadden ons weer herpakt, maar Achilles bleef goede aanvallen draaien en scoorde de 5-6. Jari kreeg een vrije bal mee die hij scoorde 6-6. Daarna scoorde Mitchell een mooi afstandsschot 7- 6. Maar Achilles verslapte niet en scoorde meteen de 7-7. Daarna was er weer een lange tijd zonder de doelpunten. In de verdediging hadden we het goed staan, maar in de aanval lukte het ons niet om te scoren. Loïs kreeg nog een strafworp mee, maar die ging Wedstrijdverslagen helaas mis. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de kant van Achilles 7-8. Daarna kregen we nog een strafworp mee, die Jari erin gooide 8-8. Vlak voor de rust maakte Achilles nog twee doelpunten 8-10. Wij sloten nog net voor de rust aan met een vrije bal die Jari erin gooide 9-10. Rust.

Na de rust hadden we een scherpere start en Floortje maakte meteen een afstandsschot 10-10. De dame die tegen Lotte stond ging eruit met een blessure en Lotte maakte daarna meteen de 11-10. Het lukte ons niet om uit te lopen en Achilles scoorde al snel weer de gelijkmaker 11-11. Jeroen kwam erin voor Dion en die scoorde gelijk een mooie schot achter de korf 12-11. We hadden veel mooie aanvallen, maar het doelpunt viel niet. Achilles scoorde na een lange tijd en het stond weer gelijk 12-12. Tom scoorde een mooi afstandsschot en we stonden weer voor 13-12. Lotte scoorde een vrije bal 14-12. We hadden nog 10 minuten te spelen en het was super spannend. De ballen wilden er aan onze kant niet meer in en Achilles scoorde wel 14-14. We hadden nog 5 minuten om deze wedstrijd naar onze kant toe te trekken. Mitchell scoorde een mooi afstandsschot 15-14, gevolgd door een time-out van onze kant. Jeroen zei dat we de wedstrijd rustig uit moesten spelen en alleen de goede kansen moesten nemen. Verdedigend moesten we scherp blijven en geen stomme fouten maken. De 4 minuten die we nog hadden duurden erg lang, maar we hielden het in de verdediging dicht en speelden lange aanvallen, waardoor we uiteindelijk met 1 punt verschil wonnen. We staan nu op een mooie 2e plek en volgende week moeten we tegen Top die 3e staat. Esmée, Pauline, Marit, Jim en Sem bedankt voor het reserve zitten en Tom bedankt voor het invallen.

Loïs