BEP E3 – HAARLEM E1 

Na een abrupt einde van het vorige seizoen en een lange tijd zonder korfbal, is het nieuwe seizoen nu eindelijk begonnen. Een nieuw seizoen, een leeftijdsklasse hoger, met nieuwe regels en met een hogere korf. En dat is allemaal toch wel een beetje wennen. Is het nu wel of niet gedekt schieten en hoe fanatiek mag je nu verdedigen? Scheidsrechter Marlies had het er maar druk mee om het allemaal goed uit te leggen. Streng, maar rechtvaardig, duidelijk en geduldig. Mooi om te zien.

De wedstrijd begon heel goed. Na de 1 en 2-0 van Koen en Abel dachten we dat er wel wat te halen zou zijn. Maar het fysiek sterkere Haarlem wist uiteindelijk toch met 2-5 te winnen. Ook de strafworpen gingen verloren: 0-3. Zoals gezegd, de korf hangt wat hoger, daar moeten onze jonge sterren nog wat aan wennen. Maar door lekker te blijven trainen en spelen, zal dat dit seizoen steeds beter gaan.

Arjan (vader van Eva)