ADOS A1 – BEP A3

Verslag: Even na 12 uur vertrokken wij met een herfstig zonnetje richting Hoorn voor de wedstrijd tegen ADOS A1. Luca, kon er niet bij zijn, maar gelukkig waren Ivar Doedse en Marlou Gruijs bereid om reserve staan. En wie bereid is om reserve te staan, krijgt zo ie zo speeltijd en applaus van het team na afloop! Er was regen op komst en de scheidsrechter hoopte voor de bui en dus met een droog pak weer naar huis te kunnen gaan.

Dus na een korte warming-up starten wij de wedstrijd met Ivar, Geraldo, Marit en Amber in de aanval. Max, Lucas, Belana en Dominique stonden 1ste verdediging en Marlou keek fijn kritisch mee vanaf de dug-out. Doel van de wedstrijd was natuurlijk het liefst winnen en de opdracht was om er duidelijk als team te staan, elkaar te ondersteunen waar nodig, duidelijk met elkaar te communiceren en elkaar positief aan te moedigen. Helaas werkte ADOS als eerste de bal door het gele mandje. 1-0. Al vrij vlot daarna wist ook Ivar datzelfde vanaf afstand te doen, waardoor het 1-1 werd. Altijd prettig om een achterstand weer gelijk te trekken. En door…. Na de wissel van vak duurde het lang voordat er weer gescoord werd. ADOS draaide veel en lang 4-0 en bij ons waren er flink wat kansen, maar het scoren bleef jammer genoeg uit. Sterker nog Max schoot van afstand. De bal dreigde door de mand te gaan en vloog er toch weer uit! Zo jammer.

Gelukkig lukte het hem uiteindelijk toch om het schot op grotere afstand te herhalen en nu zakte de bal er toch door. De achterstand werd omgezet in een stand in ons voordeel.1-2! I love it! In de rust besloot de scheidsrechter, met het zicht op een steeds zwarter wordende lucht, ook nu weer eerder te starten. Hij zag letterlijk en figuurlijk de bui en dus een nat pak al hangen. Max was los en gooide er met gemak nog een van afstand in. 1-3. Dat ging lekker! En het ging ook echt lekker! Er werd geweldig als team uitverdedigd, waardoor menig bal werd onderschept en er direct weer voor aanvallend gevaar werd gezorgd. Er werd luid en duidelijk naar elkaar geroepen en de aanmoedigingen waren niet van de lucht.

En door… Een dame van ADOS schoot van afstand raak en nog een afstandsschot maakte dat het weer gelijk werd. 3-3. En dat alles terwijl de donkere wolken nu toch echt de regen in grote bakken tegelijk over het ADOS veld liet vallen. Dat deerde Dominique niet om met een prachtig afstandsschot de stand weer in ons voordeel op het scorebord te krijgen: 3- 4! Op een voor ADOS cruciaal moment legde de scheids de wedstrijd stil om de glazen van zijn bril te drogen, want hij zag er werkelijk niets meer door. De kans van ADOS werd zo in ons voordeel om zeep geholpen en wij?

Wij gingen door.. en Geraldo ging door de aanhoudende regen zelfs zonder bril door. Marlou, die er voor Lucas in was gekomen, legde heel soepeltjes een doorloper net over het eerste randje van de korf. 3-5 Dat ging lekker en door…. Na de wissel van vak wist ook het ander vak weer prachtige kansen te creëren. Uiteindelijk tilde Marit de bal de lucht in voor een prachtig schot van afstand. 3-6!

Terwijl de lucht net weer blauwer werd, klonk het eindsignaal. Doorweekt, moe gestreden en met een voldaan gevoel konden wij weer richting huis. Marlou en Ivar, nogmaals heel erg bedankt voor het reserves staan en invallen! Top! Oh ja, en de scheids kon nog lachen toen hij in een nat pak gedag zei en weer op z’n fietsie stapte. Maar wij lachten harder, omdat wij 2 punten lekker mee naar Purmerend konden nemen! Ondanks het weer heb ik echt genoten van deze heerlijke wedstrijd met een mooie uitslag.

Groetjes van een trotse coach