BEP D1-HAARLEM D1

Vandaag moesten BEP D1 weer tegen Haarlem spelen. Net als vorige week, maar toen speelden we UIT bij Haarlem. Vorige week hadden we het de eerste 10 minuten lastig, maar daarna waren we duidelijk de sterkste ploeg en wisten uiteindelijk te winnen met 2- 10. Winst moest vandaag dus mogelijk zijn.

Maar…. Haarlem niet onderschatten en meteen fel en scherp van start. Lieske was er vandaag helaas niet bij, maar Sofie gelukkig weer wel. Lynn, Sofie, Jens M en Maurits stonden 1e aanval en Sara, Lieke, Jens E en Tygo 1e verdediging. In het 1e kwart komen we met 2-0 voor door 2 doorloopballen van Lynn. In het 2e kwart hebben we het verdedigend wat lastiger. Haarlem weet de bal goed rond te spelen en ook goed af te vangen. Gelukkig hebben ze veel moeite om tot scoren te komen. In de aanval scoort Tygo uit een vrije bal de 3-0. Haarlem maakt voor de rust met een afstandsschot de 3-1.

Na de rust maakt Jens M de 4-1 met een doorloopbal. Haarlem weet met een afstandsschot nog iets terug te doen 4-2. Maar BEP is in de 2e helft duidelijk de sterkere ploeg. Lynn maakt haar 3e en 4e doelpunt van vandaag met een afstandsschot en een strafworp. Jens M werd teveel gehinderd bij een aanvallende actie en “verdiende” hiermee deze stip. Stand 6-2. In he laatste kwart weet Lieke te scoren uit een doorloopbal, 7-2. Vervolgens weet Sara de bal te onderscheppen bij het uitverdedigen, staat op een mooi afstandje en schiet meteen de bal erin, 8-2.

Haarlem weet, weer met een afstandsschot, nog iets terug te doen, 8-3. Sara is de laatste die deze wedstrijd weet te scoren, nu vanuit een doorloopbal. Eindstand 9-3. Zonder zelf echt goed te spelen toch weer een verdiende overwinning. Mooi meegenomen is dat Rapid D1 vandaag verloren heeft van KZ D2. We staan nu weer op een gedeelde 1e plaats in de poule!

Volgende week weer met z’n allen er tegenaan, dan UIT tegen KZ. Succes! 1 van jullie supporters.