OKV D2–BEP D2

Vandaag mocht de D2 van BEP naar het mooie Oostzaan. Het was alweer prachtig weer, dit was niet alleen lekker voor de spelers, maar natuurlijk ook voor de toeschouwers, die weer in grote getalen waren meegekomen. BEP had de voorgaande 3 wedstrijden gewonnen en er werd al gesproken over het ophande zijnde kampioenschap. OKV was vorige keer thuis ruim verslagen 8-1, dus zou het vandaag wel weer een makkelijke pot worden, maar je moet je tegenstander nooit onderschatten, ze hadden namelijk toen de tweede helft maar met 3-1 verloren.

Vandaag begon Anne aan de kant en startte Christiaan en Sofie (als jongen) en Do met Krista als meiden. In de verdediging begonnen Bjorn, Daan, Bente en Iris. Het eerste kwart werd er helemaal niet gescoord, dus stond er nog steeds 0-0 op het score bord. Bente ging er uit met buikpijn en daarvoor kwam dus Anne in de plaats. Al snel scoorde OKV de 1-0, maar gelukkig maakte Daan er 1-1 van, door mooi aangeven van Anne. Daan krijgt een strafworp mee en mag hem zelf nemen, maar helaas gaat deze er niet in. We kregen ook een strafworp tegen en die ging er helaas wel in 2-1. In de rust besproken, dat het gooien nog steeds beter moet, want we verliezen daar teveel ballen door. Ook zat het vandaag echt niet mee, want het aantal goede kansen wat we kregen was enorm, maar het lukte gewoon niet om de bal door de korf te krijgen. Bente komt weer terug en Anne gaat weer even aan de kant. We krijgen een afstand schot tegen 3-1 en Bjorn krijgt een onterechte strafworp tegen, die er al weer ingaat 4-1. Het ziet er nu toch niet zo goed meer uit voor de toppers van de D2.

Het laatste kwart is aan gebroken en Anne is weer in de ploeg gekomen voor Bente. Bjorn maak van vlak onder de korf de stand wat dragelijker 4-2. Bjorn schiet ook van ½ afstand raak en zo wordt het nog spannend, maar de tijd gaat dringen. Bjorn maakt in de laatste minuut er 4-4 van, dit was mogelijk door het keiharde werken van iedereen om de bal te onderscheppen, wat dus ook heel vaak lukte.

In de allerlaatste seconde echter scoorde OKV de winnende 5-4, wat bij ons allen tot beteuterde gezichten leidde en hier en daar een klein traantje, maar dit hoort ook bij sport. Toen we zondag ochtend echter een bericht uit Amerika kregen van Daan zijn vader, bleek dat de concurrentie ook weer een punt had verspeeld. Volgende week moeten we naar Groen Geel en als we daar 2 punten pakken, dan kan de kampioensvlag in top, maar zoals zaterdag wel gebleken is weet je nooit hoe het loopt. We gaan er met zijn alle weer keihard voor werken. Als Sporting West, wat laatste staat, echter punten verspeeld, dan is een gelijkspel al voldoende. Stand:

BEP D2 4 gesp. 6 pnt, Groen Geel 3 gesp. 3 pnt, OKV D2 4 gesp. 3 pnt, Sport. West 3 gesp. 2 pnt. Groeten, Coach Edwin.