VLUG & VAARDIG A1-BEP A3

Opstelling: In de aanval: Marijn, Louise, Belana en Luca In verdediging: Lauren, Demi, Max en Rogier Wissels: Amber en Jitska Vandaag is het de eerste wedstrijd voor Jitska, die ons team komt versterken. Jitska heeft jaren gekorfbald, maar is er is er een tijdje uit geweest. Maar korfbalbloed kriebelt… en na een paar keer gekeken te hebben en mee getraind komt ze met BEP terug in het veld! De scheids fluit en de wedstrijd begint.

Direct in de eerste minuut doet Marijn 2 schotpogingen op de korf, gevold door een schot van Belana. Ook het lange afstand schot van Marijn mist op een haar na. De bal gaat naar V&V maar vrij is snel weer terug bij BEP, waar Belana en Marijn weer een poging wagen. Tenslotte, na een mooie voorzet van Marijn maakt Belana het eerste doelpunt! Na de verdediging krijgt Marijn weer 2 kansen, maar Belana scoort ook het 2e punt. V&V doet 2 aanvallen die goed verdedigd worden. De bal gaat terug naar BEP en na afvang scoort Lauren en staat het 3-0 ! Vlak daarna maakt Rogier er met een prachtige doorloopbal 4-0 van! Weer een wissel. Luca doet 2 lange afstand pogingen, jammer genoeg er nét naast. Marijn lukt het wel en maakt er 5-0 van en even later is het al 6-0! De ballen gaan er zo vlot in dat ik deze gemist heb….

Er is een wissel; Belana en Luca gaan eruit, Amber en Jitska komen er in. Jitska speelt als heer. In de aanval doen Max en Lauren een schotpoging. Het is Rogier die er weer met een mooie doorloopbal 7 -0 van maakt! Demi doet een paar keer een schot, en Max nog een paar keer, maar die wordt steeds goed verdedigd. De BEP verdediging doet ook goed werk en weet steeds vlot de bal weer terug te spelen naar de aanval. Dan weet Lauren een schot te maken. Even later gevolgd door Marijn en staat het 9-0. Vlak voor de rust lijkt het of V&V gaat scoren maar rolt de bal nét de korf uit. Jitska geeft Marijn nog een mooie voorzet, die ook net mist. Ze doet zelf nog een schotpoging en Louise 2x maar de ballen willen er niet in. Dan is het pauze.

De ouders genieten aan de kant van het lekkere zonnetje en de wedstrijd (of andersom….) Zodra de scheids fluit zet Marijn direct de aanval in en weet Amber te scoren. Na de wissel doet Luca een schot poging maar Belana weet er weer een punt aan toe te voegen, zodat we op 11-0 komen te staan! Er wordt gewisseld. Louise weet mooi de bal te onderscheppen die terug gaat naar de aanval. Er wordt afgefloten voor Lauren en een keer voor Rogier, beide verdedigd. Na de pauze beginnen Marijn, Jitska, Louise en Amber in de aanval. Luca, Rogier, Belana en Demi in de verdediging. Demi en Max zitten aan de kant. Lauren probeert een lang afstand schot en Luca geeft een mooie voorzet aan Rogier maar de ballen gaan er niet in. V&V mist een mooie vrije bal en dan is er een korte drink pauze. Lauren gaat er uit, Rogier ook. De bal wordt een paar keer heen en weer gespeelt en Demi weet met haar geblesseerde arm goed haar ‘mannetje’ te staan!

BEP komt direct weer lekker fel terug, er lijkt nieuwe energie in te zitten. Max mist een schot, jammer. V&V krijgt wat doelkansen maar de bal gaat er daar nog steeds niet in! Ja , dan scoort Max en vrij snel na de wissel gevolgd door Jitske en staat het 13-0. Marijn maakt een mooie doorloopbal van heel dichtbij zodat de stand 14-0 wordt. Dan weet Max er met een snelle doorloopbal 15-0 van te maken. Waarna Belana ook de score afsluit met het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Met 16-0 naar Purmerend terug en het veldseizoen afsluiten; dat voelt heel goed! Lauren