BEP A3-Zaandam Zuid A1

Nadat de spelers van de A3 in de ochtendafval hadden geraapt/geprikt, mochten zij zich in de middag melden in de Beuk om een wedstrijd tegen Zaandam Zuid te spelen.

De vakverdeling was als volgt: Max, Louise,Luca en Lauren begonnen met de aanval,  Dominique, Demi, Rogier en Belana (met een vestje als heer vermomd) startten in het verdedigingsvak. De A3 begon heel mooi: na een mooie aangooi van Louise maakte Lauren de eerste punt met een zuivere bovenhandse doorloopbal. De wedstrijd begon goed te lopen, er werden veel goede pogingen gedaan door Zaandam Zuid maar het punt bleef uit. Lauren maakte vervolgens de 2-0 met een afstandsschot. Het tempo bleef hoog en er werden veel pogingen gedaan om te scoren door beide teams. Na ongeveer 15 minuten werd er gewisseld: Luca, Amber en Lauren gingen eruit, Marijn, Demi en Jiska kwamen erin. Helaas scoorde de tegenpartij en werd het 2-1 door een wegtrekbal achter de korf. Er volgde een strafworp voor BEP, helaas miste Belana de korf op een haar na. De gelijk- waardigheid van de teams werd zichtbaar doordat er wederzijds veel kansen waren, maar het scoren uitbleef. Na een pretentieloos, maar toch doeltreffend schot van de tegenpartij werd de score echter 2-2. Na de vakwissel zette de tegenstander de score op 2-3 door een mooi afstandsschot. De tegenstander zette door en het werd 2-4 en zelfs 2-5 wederom met afstandsschoten. Met een stand van 2-5 gingen beide teams de rust in.

Na de rust begon de wedstrijd met Rogier,Dominique en Louise op de reserve-bank. Er klonken veelvuldige tactische adviezen van de BEP-ouders aan de kant. Jiska deed een moedige poging. Met een zeer verrassende omdraaibal probeerde zij in de vierde minuut de score te wijzigen, maar het lukte helaas net niet. De tegenstander maakte er 2-6 van vanuit de rebound. Het spel werd spannender.Verschillende ballen belandden in de korf, maar door het meegegeven effect, draaiden de ballen de korf weer uit. De score bleef hetzelfde. De tegenstander ging een nieuwe tactiek gebruiken: zij verdedigden niet meer… Zij lieten de BEP-pers schieten,hoopten op een gemiste bal en vingen vervolgens de bal af. Marijn liet zich niet ontmoedigen en maakte met een loepzuiver afstandsschot 3-6. De tegenstander zette de stand vervolgens op 3-7, ook met een  afstandsschot. Jiska greep in, en maakte er 4-7 van en heel snel daarna plaatste Demi een hele mooi bal: het stond ondertussen 5-7. Het tempo bleef hoog en BEP A3 bleef doorgaan. Amber maakte in de 15e minuut er 6-7 van. Een minuut later scoorde zij nogmaals: 7-7! Luca deed vervolgens ook een duit in het zakje en het werd 8-7. De ouders langs de kant deden luidkeels mee. De hele tribune kon genieten van de aanmoedigingen als “Rust behouden!”, “Spring mee”, “Zuinig”, “Voor jou” ,”Hou ‘m bezig!” en “Lekker”. Rond 15 minuten werd gewisseld. Jiska, Max en Amber gingen eruit. De tegenstanders maakten er 8-8 van en met nog 3 minuten te gaan werd het 8-9. Louise werd gewisseld voor Jiska maar de tegenstanders gingen gewoon door. De eindstand werd in de een na laatste minuut 8-10.

Louise