Meervogels B1-BEP B1

De B1 moest zaterdag 1 december in Zoetermeer spelen tegen de B1 van Meervogels. Al weer derde wedstrijd van deze zaalcompetitie.De eerste twee werd wedstrijden kon BEP steeds goed meekomen maar werd net aan verloren. Jammer. De B1 kwam niet helemaal lekker uit de startblokken. De sterke afstand schutters van Meervogels wisten de korf goed te vinden en na een minuut of tien keek BEP tegen een 8-3 achterstand aan. Maar BEP bleek mentaal sterk en met goed teamwork va de hele ploeg inclusief coaches en de steun van de reserves kwam BEP beetje bij beetje terug.

Het werd 8-6 en met nog tien minuten te gaan in de eerste helft vond BEP de echte aansluiting 9-8. Toch kwam Meervogels weer op3 punten voorsprong. BEP bleef hard werken en knokte zich terug 13-13. De kleedkamer voor de rust werd opgezocht met een minimale achterstand 15-14.

In de tweede helft wist BEP de achterstand meteen om te buigen tot een knappe voorsprong van drie punten 15-18. Meervogels bleef sterk schieten en kwam weer tot 18-18 en nog 13 minuten op de klok. Maar BEP herpakte zich pakte weer twee punten voorsprong 18-20 en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Om en om werd nog gescoord maar de winstpunten gingen mee terug naar Purmerend. Eindstand 22-23.

Wat hebben wij als ouders een spannende wedstrijd gezien! En wat was het leuk om te zien hoe een team, zowel in het veld als op de bank, met elkaar voor de winst aan het vechten is. Met coaches die de spelers stuurden en aanspoorden. En ik denk bij elk doelpunt het veld in wilden om mee te juichen. Goede wissels die meteen lieten zien hoe belangrijk een tactische wissel kan zijn.Volgens mij moeten er dit seizoen nog wat winstpunten te pakken zijn.

Sem heel fijn dat jij er bij was als extra speler. Dank je wel. Zonder iemand tekort te doen toch even de doelpuntenmakers: Jari 8, Mitchell 6, Marit 3, Jens 2, Lois 1,Tom 1, Silvia 1, Floortje 1.