KVA A1 – BEP A1

Na de vernederende wedstrijd tegen KZ A1 vorige week en de overige resultaten dit zaalseizoen besloten coaches Mark en Camiel om de vakken wat te veranderen. De nieuwe vakken zijn als volgt: Aanval – Luke, Jesper, Ines en Lotte. Verdediging – Tim, Beau, Quinty en Eline Het is erop of eronder tegen KVA vandaag, willen we degradatie vermijden dan moet deze wedstrijd gewonnen worden.

Na een week goed getraind te hebben is iedereen helemaal klaar om deze wedstrijd te winnen. KVA begint erg sterk aan de wedstrijd en weet in de eerste aanval te scoren. Met name de dames staan hierin op scherp en lijken van afstand niet te kunnen missen. Jesper en Beau scoren gelukkig ook waardoor deze bliksemsnelle start van de ploeg uit Amstelveen niet tot een al te grote achterstand leidt. De stand komt al snel op 5 – 2 te staan. Hierna vermindert het tempo van KVA en weet Tim ook een doelpunt mee te pikken. Helaas krijgt BEP een strafworp tegen en vlak erna weet KVA weer te scoren. Dit brengt de stand op 7 – 3.

Maar BEP begint terug in de wedstrijd te komen. Eline schiet een mooi afstandschot raakt, echter scoort ook KVA weer snel een doelpunt. Ines scoort uit een goeie actie en maakt de 8 – 5, maar de 9 – 5 volgt snel. De goed schietende dames van KVA worden gelukkig door onze A1 goed uit het spel gehaald door middel van achterverdedigen op aanraden van de coaches. Hiermee hebben ze het erg moeilijk en nadat Tim achtereenvolgend twee belangrijke vrije ballen erin schiet staat de stand alweer op 9 – 7.

Beide ploegen verdedigen uitstekend, maar ondanks deze pressie weet Luke een knap afstandschot te maken en is de stand terug naar 1 verschil. Hierna komen de dames van KVA voor de tweede keer los en weten vlak voor rust nog 2 keer te scoren. We gaan de kleedkamers in met een stand van 11 – 8.

Na een goede peptalk gehad te hebben komt KVA als eerste met een score het veld in en komen zij met 4 doelpunten los. BEP laat echter niet hun kop hangen en Jesper en Luke brengen de stand terug naar 12 – 10. Het andere vak draait ook erg goed en na twee doelpunten van Beau staan we weer gelijk. KVA scoort, maar al snel volgt een doelpunt van Luke, 13 – 13. Maar BEP zit in een flow en komt er niet meer uit. Beau scoort nog twee doelpunten waaronder een strafworp en voor het eerst in de wedstrijd staat BEP op voorsprong. KVA weet nog een keer te scoren maar Lotte schiet ook een goed afstandschot raak en we gaan de slotfase in met een stand van 14 – 16. KVA weet nog 1x te scoren en het blijft heel spannend maar gelukkig gaat de zoemer en zijn de eerste punten van het zaalseizoen binnen.

 

Reserves bedankt voor het reserve zitten en invallen. Op naar de volgende overwinning! Groetjes Beau