GROEN GEEL D3–BEP D2

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Na wat heen en weer geapp over het vervoer konden we vertrekken naar Groen Geel. De eerste aanval bestond uit Anne, Do, Bente en Daan en Bente speelde weer als jongen. De eerste verdediging bestond uit Iris, Krista Christiaan en Nils. Het begon niet zo goed, want de eerste minuten werden er meteen al weer aardig wat ballen gegooid, die bij de verkeerde groenen aan kwamen, maar gelukkig leverde dit nog geen tegendoelpunten op. We gingen minder foute ballen gooien en kwamen al beter in ons spel, toch scoort GG de eerste en zet 1-0 op het scorebord. Do krijgt een strafworp mee en legt die er heel netjes in 1-1. GG speelt snel en gooit veel diepe ballen, waar we niet erg scherp op zijn en zo komen we met 4-1 achter te staan. We krijgen een vrije bal mee, die Do neemt. De vrije bal wordt keurig aangegeven en Do scoort 2-4.

Vakwissel. Nu mogen de andere het proberen om de achterstand te verkleinen. We krijgen weer een strafworp mee en die wordt er keurig ingelegd door Christiaan, zodat het weer spannend is 3-4. Door het andere vak wordt er goed verdedigd, waardoor we ook de rust in gaan met deze stand. Na de rust gaat Bente eruit, want die moest weg en wordt haar plaats ingenomen door Sofie. Sofie speelt dus ook weer als jongen, maar dat is ze zo langzamerhand, net als Bente wel gewend. Björn neemt de plaats in van Christiaan. Do gaat weer lekker door met wat ze al deed en schiet de strafworp die Iris meekreeg er weer in 4-4. GG geeft waarschijnlijk wat meer gas, want het wordt snel 7-4. Sofie krijgt een strafworp mee, ja en die was alweer terecht en hij wordt weer door Do genomen, maar ze mist. De scheidsrechter laat hem echter opnieuw nemen, omdat GG te vroeg inliep en nu is hij wel raak 7-5.

Vlak na de vakwissel gaat Iris er geblesseerd uit en neemt Christiaan haar plaats in. Het wordt 8-5 door een afstand poeier, maar we blijven volgen en houden het spannend, want Krista maakt er weer 6-8 van. Nils komt ongelukkig terecht en heeft pijn aan zijn knie, maar speelt de wedstrijd wel gewoon uit. GG maakt er 9-6 van en de wedstrijd is bijna afgelopen, maar Christiaan mag nog een strafworp nemen, die gaat helaas mis en mag niet worden overgenomen. De uitstekend fluitende scheidsrechter blaast voor het einde en komt er dus een uitslag van 9-6 in de boeken te staan. De conclusie van deze wedstrijd is, dat we erg slordig begonnen en dat we door hard werken er zelfs tegen de koploper een spannende wedstrijd van konden maken. Nog meer beweging in de aanval en soms wat alerter zijn in de verdediging en we winnen hem. Volgende week tegen Apollo en dan gaan we het laten zien.

’s Avond mochten we nog met het 1ste van BEP oplopen, dus dat was om 18:50 uur verzamelen in de Beuk, en dan handtekeningen van de spelers en speelsters van het eerste scoren. Hierna met het eerste op de foto bij het spandoek wat we aan het begin van het zaalseizoen hadden gemaakt. Wat drinken in de kantine en toen de wedstrijd gaan bekijken vanaf de kant van het veld. Het was een spannende wedstrijd die eindigde in 23-23, maar voor de sommige kids duurde het toch te lang en waren alweer aan het ravotten in de gang. Het laatste stuk van de wedstrijd heb ik mij tussen de harde kern van het BEP publiek begeven en dat bleken gewoon de ouders van de D2 te zijn. Groeten Edwin en natuurlijk Björn.