GROEN GEEL E7-BEP E2

Daar sta je dan om 9 uur bij De Beuk, als enige want iedereen was rechtstreeks gegaan of was onderweg naar De Efteling. Beetje jammer, hoort er nou eenmaal ook bij om te verzamelen en dan naar de plaats van bestemming te gaan. Maar goed, het was al snel duidelijk dat Groen Geel er alles aan deed om te winnen, om te beginnen waren ze vergeten om de verwarming in de zaal aan te doen maar daar kunnen onze sterren wel tegen natuurlijk.

In het 1e kwart speelden Ruben, Teun, Caitlyn en Sarah. Ruben had er zin in en onderschepte de bal 3x kort achter elkaar, Groen Geel verdedigde echter heel erg goed dus het lukte niet om te scoren. BEP verdedigde echter ook erg goed maar 1x slordig balverlies werd meteen afgestraft, 1-0 voor Groen Geel. Ruben scoorde tegen maar die werd terecht afgekeurd. Iedereen gaf alles en Groen Geel kwam er ook niet meer doorheen en zo eindigde het eerste kwart met een 1-0 achterstand. Het 2e kwart werd gespeeld door Laurens, Quinty, Ruben en Sarah. Laurens had een wel heel actieve tegenstander, die heeft een complete marathon gerend in dit kwart. De dames hadden ook goede tegenstanders en het was duidelijk dat de dames van Groen Geel de doelpunten moesten maken. Dat gebeurde ook en zo werd het 2-0 wat tevens de ruststand was.

Het 3e kwart kwamen Ruben, Quinty, Teun en Caitlyn in het veld. Groen Geel had er nog steeds zin in, ze gaven nog steeds geen ruimte weg maar BEP gaf ook weinig weg. Groen Geel maakte een mooie doorloopbal maar die werd afgekeurd omdat Quinty goed verdedigde. Teun was een kop kleiner dan zijn tegenstander maar zelfs een snoekduik werd in de strijd gegooid om zijn tegenstander onder de duim te houden. Toch scoorde Groen Geel ook in dit kwart, 3-0.

In het 4e kwart mochten Caitlyn, Laurens, Sarah en Quinty proberen om nog wat terug te doen en in elk geval de eer te redden. Groen Geel scoorde de 4-0 maar BEP bleef strijden voor een eretreffer. Het publiek dacht dat de 4-1 werd gescoord, waarschijnlijk door de kou maar het schot van Quinty ging net mis. Sarah en Caitlyn hadden een paar mooie onderscheppingen en BEP werd steeds sterker. Na een vrije bal scoorde Laurens toen Groen Geel even niet oplette, 4-1 en dat werd door het BEP-publiek als een overwinning gevierd. De strafworpen werden verloren met 2-0. Er werd goed gespeeld, BEP was fel en zeker niet minder, Groen Geel verdedigde alleen wel heel erg goed en gaf niks weg.

Volgende week tegen de koploper, met dezelfde inzet kunnen jullie het Andijk ook lastig maken. Bert Muis